Skip to main content

BLOGS

Hey Hey Rise Up – Οι Pink Floyd γράφουν νέο τραγούδι για να υποστηρίξουν τον λαό της Ουκρανίας

Οι Pink Floyd ενώνουν τη φωνή τους με το ουκρανικό συγκρότημα Boombox σε ένα τραγούδι-έρανο για την Ουκρανία



Εδώ είναι το επίσημο βίντεο για το «Hey Hey Rise Up», για τον νέο έρανο των Pink Floyd στην Ουκρανία, με τον Andriy Khlyvnyuk του Boombox.

Pixel

Το «Hey Hey Rise Up», που κυκλοφόρησε για να υποστηρίξει τον λαό της Ουκρανίας, βλέπει τον David Gilmour και τον Nick Mason να συνοδεύονται από τον πολύχρονο μπασίστα των Pink Floyd, Guy Pratt και τον Nitin Sawhney στα πλήκτρα, συνοδεύοντας ένα εξαιρετικό φωνητικό από τον Andriy Khlyvnyuk του ουκρανικού συγκροτήματος Boombox.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την Ουκρανική Ανθρωπιστική Βοήθεια.

Pixel

Το κομμάτι χρησιμοποιεί τα φωνητικά του Andriy από την ανάρτησή του στο Instagram που τον δείχνει στην πλατεία Sofiyskaya του Κιέβου να τραγουδά το «Oh, The Red Viburnum In The Meadow», ένα συναρπαστικό ουκρανικό λαϊκό τραγούδι διαμαρτυρίας που γράφτηκε κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Ο τίτλος του κομματιού των Pink Floyd προέρχεται από την τελευταία γραμμή του τραγουδιού που μεταφράζεται ως «Hey, hey, rise up and rejoice» «Hey, hey, σηκωθείτε και χαρείτε ξανά».

Το βίντεο για το «Hey Hey Rise Up» γυρίστηκε από τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Mat Whitecross και γυρίστηκε την ίδια μέρα με την ηχογράφηση του κομματιού, με τον Andriy να τραγουδά στην οθόνη ενώ έπαιζε το συγκρότημα.

Ο Gilmour, ο οποίος έχει μια Ουκρανή νύφη και εγγόνια, λέει: «Εμείς, όπως τόσοι πολλοί, νιώθουμε την οργή και την απογοήτευση αυτής της ποταπής πράξης μιας ανεξάρτητης, ειρηνικής δημοκρατικής χώρας που δέχεται εισβολή και δολοφονία του λαού της από μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου».

Μιλώντας για τις ελπίδες του για το κομμάτι, ο Gilmour λέει, «Ελπίζω ότι θα λάβει ευρεία υποστήριξη και δημοσιότητα. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε κεφάλαια και ηθικό. Θέλουμε να δείξουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία και με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου πιστεύει ότι είναι εντελώς λάθος για μια υπερδύναμη να εισβάλει στην ανεξάρτητη δημοκρατική χώρα που έχει γίνει η Ουκρανία».

Το artwork για το κομμάτι περιλαμβάνει έναν πίνακα του εθνικού λουλουδιού της Ουκρανίας, του ηλίανθου, του Κουβανού καλλιτέχνη Yosan Leon. Το εξώφυλλο του σινγκλ είναι μια άμεση αναφορά στη γυναίκα που εθεάθη σε όλο τον κόσμο να δίνει ηλιόσπορους σε Ρώσους στρατιώτες και να τους λέει να τους κουβαλούν στις τσέπες τους, ώστε όταν πεθάνουν, να μεγαλώσουν ηλίανθοι.

pinkfloy

LYRICS

Oyu luzi chervona kalyna pokhylylasya,

Chohos' nasha slavna Ukrayina zazhurylasya.

A my tuyu chervonu kalynu pidiymemo,

A my nashu slavnu Ukrayinu, hey-hey, rozveselymo! PINK FLOYD SOCIAL MEDIA Facebook http://smarturl.it/PF_FB Twitter http://smarturl.it/PF_Twitter Instagram http://smarturl.it/PF_Instagram Spotify http://smarturl.it/PF_Spotify YouTube http://smarturl.it/PF_YT Apple http://smarturl.it/PF_Apple #PinkFloyd #Ukraine #HeyHeyRiseUp

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ο Carmy ξανά στην κουζίνα του στο πρώτο trailer της τρίτης σεζόν του The Bear

Και τα 10 νέα επεισόδια της σειράς έρχονται στις 27 Ιουνίου

BLOGS

Όλα όσα βλέπουμε στο Netflix αυτόν τον μήνα

Οι σειρές, οι ταινίες, τα ντοκιμαντέρ και τα παιδικά που έρχονται στην ελληνική πλατφόρμα του Netflix αυτό το μήνα

BLOGS

«Η αγάπη αφορά μόνο αυτό που περιμένεις να δώσεις» Katharine Hepburn

Γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1907 και το αστέρι της θα λάμπει για πάντα

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Το σωστό timing: σύμπτωση ή καλός συγχρονισμός;

Πώς να διαβάζεις τα μηνύματα που σου στέλνει το σύμπαν!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους