Skip to main content

BLOGS

Eminem, Duran Duran, Eurythmics και Dolly Parton μεταξύ των νέων καλλιτεχνών που εντάχθηκαν στο Class of 2022 του Rock & Roll Hall of Fame

Οι Judas Priest, Carly Simon, Lionel Richie και Pat Benatar μπήκαν επίσης στη θρυλική μουσική λίστα



Γνωστοποιήθηκαν χθες οι καλλιτέχνες που εντάχθηκαν στο Class of 2022 του Rock & Roll Hall of Fame, με τους Eminem, Duran Duran, Eurythmics, Dolly Parton, Judas Priest, Carly Simon, Lionel Richie και Pat Benatar να βρίσκονται φέτος στη θρυλική μουσική λίστα. Η επίσημη τελετή εισαγωγής των καλλιτεχνών στον θεσμό θα διεξαχθεί στο Los Angeles στις 5 Νοεμβρίου.

Οι Judas Priest και Jimmy Jam & Terry Lewis θα τιμηθούν επίσης με το Musical Excellence Award του Rock & Roll Hall of Fame, ενώ οι Harry Belafonte και Elizabeth Cotten πρόκειται να βραβευθούν με το Early Influence Award. Οι Jimmy Lovine και η ιδρύτρια της Sugarhill Records, Sylvia Robinson, πρόκειται επίσης να λάβουν το  Ahmet Ertegun Award, το οποίο απονέμεται σε επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας που δεν είναι οι ίδιοι μουσικοί.

Η Dolly Parton θα εισαχθεί στο Rock & Roll Hall of Fame παρά το γεγονός ότι νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχε ζητήσει να αφαιρεθεί το όνομά της από τις υποψηφιότητες, επικαλούμενη ότι δεν είναι επί της ουσίας μια τραγουδίστρια της ροκ μουσικής. Αργότερα δήλωσε ωστόσο πως θα αποδεχόταν την εισαγωγή της με χαρά αν όντως την ψήφιζε το κοινό.

Για το Rock and Roll Hall of Fame ψηφίζουν μια σειρά από 1200 καλλιτέχνες, ιστορικούς και μέλη της μουσικής βιομηχανίας, όπως και θαυμαστές του θεσμού. Για να έχει δικαίωμα υποψηφιότητας ένας καλλιτέχνης ή συγκρότημα, η πρώτη ηχογράφησή του πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 25 χρόνια πριν. Ο Eminem είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που εισάγεται στο Rock and Roll Hall of Fame από την πρώτη κιόλας χρονιά που του δίνεται η δυνατότητα υποψηφιότητας.

Εκτός Rock and Roll Hall of Fame έμειναν για φέτος οι υποψήφιοι Rage Against the Machine, A Tribe Called Quest, Beck, DEVO, Kate Bush, Fela Kuti, MC5, New York Dolls και Dionne Warwick.

Η τελετή εισαγωγής στο Rock and Roll Hall of Fame θα πραγματοποιηθεί στο Microsoft Theater του Los Angeles.

Οι εισαχθέντες της προηγούμενης χρονιάς στο θεσμό ήταν οι Foo Fighters, JAY-Z, The Go-Go’s, Tina Turner, Carole King και Todd Rundgren.

Πηγή

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/music-news/international-news/76072-eminem-duran-duran-eurythmics-kai-dolly-parton-metaksy-ton-neon-kallitexnon-pou-entaxthikan-sto-class-of-2022-tou-rock-roll-hall-of-fame

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Oscars 2024: Το συγκινητικό «ευχαριστώ» της Emma Stone στον Γιώργο Λάνθιμο μετά τη βράβευσή της

«Γιώργο, σε ευχαριστώ για το δώρο ζωής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του Poor Things

BLOGS

«Αν χάνεις την ψυχή σου και το ξέρεις, τότε έχεις ακόμα λίγη ψυχή να χάσεις» Charles Bukowski

Ο μεγάλος συγγραφέας και ποιητής Charles Bukowski πέθανε από λευχαιμία στις 9 Μαρτίου 1994

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;