Skip to main content

BLOGS

Η δουλειά της Δέσποινας είναι να ανακουφίζει τον ανθρώπινο πόνο

Η Υπεύθυνη Διαχείρισης Περιστατικών Έμφυλης Βίας της ΔΙΟΤΙΜΑ φροντίζει γυναίκες που έχουν υποστεί βία.



Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο. Ούτε ποια είναι η πιο σημαντική. Σίγουρα, όμως, σε αυτή την τελευταία κατηγορία ανήκουν όλες εκείνες οι δουλειές που έχουν στόχο να βοηθούν άλλους ανθρώπους. Μία από αυτές είναι σίγουρα η δουλειά που κάνει η Δέσποινα Τσούμα μέσα από τη ΔΙΟΤΙΜΑ.

Γιατί εδώ και αρκετά χρόνια, από τη θέση της ως Υπεύθυνη Διαχείρισης Περιστατικών Έμφυλης Βίας, αγωνίζεται για την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα. Για το δικαίωμα κάθε γυναίκας στην ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και την ελευθερία. Για πράγματα, δηλαδή, που σε έναν διαφορετικό κόσμο θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα.

Η δουλειά της είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη. Τα τελευταία χρόνια, οι περιπτώσεις καταγραφής περιστατικών έμφυλης βίας αυξάνονται. Η Δέσποινα πρέπει να «μάχεται» διαρκώς απέναντι στον χρόνο και στις συνθήκες για να βοηθήσει τα θύματα να ξεφύγουν από το κακοποιητικό τους περιβάλλον και να κάνουν μια καινούργια αρχή. Τα περιστατικά που διαχειρίζεται και ο πόνος με τον οποίο έρχεται σε επαφή την επηρεάζουν.

https://youtu.be/HeUpOHyycgQ

 

Η ίδια παραδέχεται ότι η δουλειά της είναι δύσκολη αλλά δεν ξεχνά να τονίσει και τη μεγάλη χαρά που της προσφέρει. «Δύσκολη αλλά και πολύ ανταποδοτική είναι η δουλειά που κάνουμε. Είναι πολύ δύσκολη αλλά είναι εξίσου μεγάλη χαρά όταν βλέπεις την ίδια γυναίκα που όταν ήρθε να σε βρει ντρεπόταν να πει το όνομά της, μετά από δύο μήνες να μπορεί να ονειρεύεται τη ζωή της».

Σε μία τόσο σημαντική και γεμάτη ευθύνες δουλειά όπως αυτή της Δέσποινας δεν υπάρχουν περιθώρια για «κακές» μέρες. Πονοκέφαλος και σωματικοί πόνοι δεν έχουν θέση στην καθημερινότητά της. Γι’ αυτό έχει ανακαλύψει μία δυνατή λύση.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε