Skip to main content

BLOGS

Κώστας Καζάκος: «Νιώθω πλήρης στη ζωή μου, είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος»

Ο σπουδαίος ηθοποιός Κώστας Καζάκος πέθανε σε ηλικία 87 ετών



Πολυτάλαντος, πολυαγαπημένος, γοητευτικός και ακέραιος. Ο Κώστας Καζάκος  γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας, στις 29 Μαΐου 1935 και πέθανε σε ηλικία 87ετών στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 - ήταν Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και πρώην βουλευτής.

Ήταν απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (συγκεκριμένα του τμήματος Ηθοποιών και Σκηνοθετών) καθώς και της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Το 1973 τιμήθηκε με το Α’ Χρυσό Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την αρτιότερη παραγωγή, της μεταφοράς της Λυσιστράτης. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

https://www.youtube.com/watch?v=_uX29x1NYI4

Ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Άδειας Άσκησης επαγγέλματος του Ηθοποιού, συνιδρυτής του Ελεύθερου Θεάτρου (μαζί με τον Λέοντα Τριβιζά) και ιδρυτής του Ιδρύματος «Τζένη Καρέζη».

Από το 1968 μέχρι το 1992 υπήρξε παντρεμένος με την ηθοποιό Τζένη Καρέζη, με την οποία απέκτησε τον γιο τους, τον επίσης ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο (γενν. 1969). Από το 1997 έως το θάνατό του ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Τζένη Κόλλια, με την οποία είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά: τον Αλέξανδρο (γενν. 1997), την Άρτεμι-Γεωργία (γενν. 1998), την Ηλέκτρα (γενν. 2002) και τη Μάγια (γενν. 2008). Η Άρτεμις-Γεωργία έχασε τη ζωή της στις 25 Ιουνίου 1999, σε ηλικία 8 μηνών και μία εβδομάδα μετά την βάπτισή της, πάσχοντας από μία σπάνια ασθένεια.

https://www.instagram.com/p/CidBRa4q_2h/

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 και του Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε βουλευτής με το ΚΚΕ, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. (Πηγή)

Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» καθώς αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Dry Brushing: 6 λόγοι για να ξεκινήσεις το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σου αυτή την άνοιξη

Το dry brushing είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στην επιδερμίδα του σώματός σου

CELEBS

Η Hilary Duff φέρνει στον κόσμο το τέταρτο μωρό της – δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες!

«Εδώ και μήνες ονειρευόμουν να σε κρατήσω στην αγκαλιά μου» Hilary Duff

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού: Ο λόγος που δεν πήγε καλά στην Eurovision το 2021

Όσα δήλωσε η ερμηνεύτρια του πολυσυζητημένο El Diabo