Skip to main content

BLOGS

Ένας καλλιτέχνης ζωγράφισε το μεγαλύτερο doodle στην ιστορία, καλύπτωντας κάθε σπιθαμή του σπιτιού του με την τέχνη του

Ο Βρετανός καλλιτέχνης, Σαμ Κοξ, κάλυψε με doodles ολόκληρο το σπίτι του, σχεδιάζοντας κατά τη διάρκεια των lockdown των περασμένων ετών 



Το μεγαλύτερο doodle στην ιστορία φαίνεται πως δημιούργησε ένας Βρετανός καλλιτέχνης, ο οποίος και κάλυψε με ασπρόμαυρα doodles κάθε σπιθαμή του σπιτιού του, σχεδιάζοντας κατά τη διάρκεια των lockdown των περασμένων ετών.

Ο Σαμ Κοξ ή Mr. Doodle όπως και τον φωνάζουν, έκανε ένα παιδικό του όνειρο πραγματικότητα, μετατρέποντας το σπίτι του σε έναν 3D καμβά των δημοφιλών αφηρημένων σχεδίων, που παραπέμπουν συχνά σε παιδικές ζωγραφιές.

Σε σχετικό δημοσίευμα στη Washington Post, ο 28ρονος καλλιτέχνης δήλωσε: «Πάντα ήθελα να ζήσω σε ένα σπίτι καλυμμένο εντελώς από doodles. Για μένα είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να δημιουργήσω τέχνη, και η πιο ενστικτώδης διαδικασία είναι όταν πιάνω έναν μαρκαδόρο και αρχίζω να σχεδιάζω».

Το έργο του, που όπως ήταν αναμενόμενο κάνει το γύρο του διαδικτύου, αποτυπώθηκε σε μια έπαυλη 13 δωματίων στο Κεντ της Βρετανίας και σε κάθε αντικείμενο εντός αυτής, ενώ το ίδιο συνέβη και στο Tesla αυτοκίνητο που εκείνος διαθέτει!

«Συμπτωματικά, τα lockdown βοήθησαν. Αναγκαστήκαμε να μείνουμε μέσα, και το κύριο έργο μου ήταν τόσο εύκολα προσβάσιμο επειδή ζούσαμε εκεί», δήλωσε ο ίδιος. Κάθε δωμάτιο του σπιτιού διαθέτει ένα χαλαρό θέμα, ενώ όλα τα έργα είναι σχεδιασμένα στο χέρι. Για την υλοποίησή τους, ο Κοξ χρησιμοποίησε 900 λίτρας λευκής μπογιάς, 401 δοχεία μαύρης μπογιάς σε μορφή σπρέι, όπως και 286 μπουκάλια μαύρης μπογιάς, ενώ «έσπασε» 2.296 μύτες στυλό πριν ολοκληρώσει το έργο του.

Σε ένα time lapse βίντεο που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα διαδικτυακά, ο καλλιτέχνης έδειξε μέσα σε 2 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα τη μεταμόρφωση του σπιτιού.

 Οι σχετικές φωτογραφίες:

m

m

mr-doodle-4

m

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

Προτεινόμενα

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;