Skip to main content

BLOGS

RIP Balloon Dog: Συλλέκτρια διαλύει το έργο τέχνης του Jeff Koons αξίας 42.000 δολαρίων

Αυτό δεν πήγε καθόλου καλά… 



Ένα έργο τέχνης του εκκεντρικού Αμερικανού καλλιτέχνη της pop art, Jeff Koons, «έχασε» ο κόσμος της τέχνης, αφού αυτό καταστράφηκε κατά λάθος από μια συλλέκτρια και επισκέπτρια έκθεσης σε γκαλερί του Μαϊάμι της Φλόριντα στις ΗΠΑ.

Το έργο Balloon Dog, αξίας 42.000 δολαρίων, έγινε κομμάτια και θρύψαλα, κατά τη διάρκεια της αποκλειστικής βραδιάς εγκαινίων μόνο για VIP της Art Wynwood, μιας έκθεσης σύγχρονης τέχνης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή.

Ο καλλιτέχνης Stephen Gamson δήλωσε στην εφημερίδα Miami Herald ότι θαύμαζε  το εντυπωσιακό γλυπτό, όταν «μια ηλικιωμένη γυναίκα το ακούμπησε, ρίχνοντάς το από το βάθρο του». Η γυναίκα που προκάλεσε τη ζημιά, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, είναι και η ίδια συλλέκτρια έργων τέχνης.

Το ξεκαρδιστικό στο εν λόγω περιστατικό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι στην αρχή, ο ίδιος αναρωτήθηκε αν επρόκειτο για μέρος κάποιας performance που συνόδευε το γλυπτό, ωστόσο γρήγορα συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για ατύχημα.

«Όταν έπεσε στο έδαφος, ήταν όπως όταν ένα αυτοκινητικό ατύχημα προσελκύει ένα τεράστιο πλήθος στην εθνική οδό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Gamson στην εφημερίδα.

«Η ζωή σταμάτησε για 15 λεπτά με όλους γύρω», δήλωσε στους New York Times ο Cedric Boero, ο οποίος εργάζεται για τη γκαλερί Bel-Air Fine Art.

Για καλή τύχη της γυναίκας που προκάλεσε την καταστροφή άθελά της, το έργο καλύπτεται από ασφάλεια, όπως δήλωσε η σύμβουλος τέχνης των γκαλερί Bel-Air Fine Art που εκπροσωπεί το δημιουργό.

Και παρά το γεγονός ότι το έργο έχει θρυμματιστεί σε χιλιάδες κομμάτια, εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά του, με έναν από τους ενδιαφερόμενους να είναι ο ίδιος ο Stephen Gamson που βρέθηκε μπροστά στην καταστροφή του!

Ο Jeff Koons δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε δηλώσεις για το περιστατικό, η εκκεντρικότητά του όμως ως καλλιτέχνης και το camp ύφος των δημιουργιών του οριακά θα ενέκριναν το κωμικοτραγικό περισταστικό!

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.