Skip to main content

BLOGS

Με το βελούδινο σαξόφωνο του Jan Garbarek έπεσε η αυλαία του Sani Festival

Tο Sani Festival 2023 – Stars on the Hill– μας χάρισε υπέροχες μουσικές στιγμές το καλοκαίρι του 2023



Εδώ και τρεις δεκαετίες, ο μαγευτικός λόφος της Σάνη με τον μεσαιωνικό πύργο, αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό σπουδαίων διεθνών εκδηλώσεων, ταυτίζοντας το Sani Resort, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, με τον πολιτισμό και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Έτσι και φέτος, εδώ σε αυτόν τον καταπράσινο βράχο, για άλλο ένα καλοκαίρι, το Sani Festival 2023 – Stars on the Hill (ο φετινός του τίτλος) επέστρεψε πιο δυναμικό από ποτέ, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό του για την πιο κοντινή επαφή με διάσημους stars της παγκόσμιας μουσικής σκηνής αλλά και τη νέα γενιά καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Από την πρεμιέρα με την Dianne Reeves στην πρώτη back to back συναυλία με τη ντίβα της ποπ Bonnie Tyler και τον θρυλικό ρόκερ Chris Norman. Από την σοπράνο superstar Sarah Brightman στους θρυλικούς UB40 με τον Ali Campbell, στο νέο αστέρι της pop Tom Odell όπως και φυσικά στον σπουδαίο μας συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο.

sfjg-113

Η αυλαία του φετινού Sani Festival έπεσε την 26η Αυγούστου με καλεσμένο τον αγαπημένο του Ελληνικού κοινού Jan Garbarek. Ο κορυφαίος Νορβηγός σαξοφωνίστας και η μουσική του παρέα «έκλεισαν» τη διοργάνωση, τιμώντας και τον ιστορικό κύκλο του θεσμού Jazz on the Hill.

Το σαξόφωνο του Garbarek έμοιαζε να έχει τη δική του βελούδινη φωνή, που με τόση ευαισθησία γέμισε το λόφο με jazz ήχους. Στο μπάσο ήταν ο εξαιρετικός Yuri Daniel και στο πιάνο και τα πλήκτρα ο παντοτινός μουσικός σύντροφος του Garbarek, Rainer Brueninghaus. Φυσικά, το κουαρτέτο συμπλήρωσε ο συγκλονιστικός κρουστός Trilok Gurtu από την Ινδία, ο οποίος μας ταξίδεψε στο δικό του μουσικό σύμπαν με τους ρυθμούς και τους απόκοσμους ήχους του. Μία παρέα από γερόλυκους της jazz και της world music που μας απέδειξαν ότι η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο και η μουσική είναι μια παγκόσμια και διεθνής γλώσσα.

Το τέλος της συναυλίας βρήκε σύσσωμο το κοινό να χειροκροτεί όρθιο μπροστά στη σκηνή, αρνούμενο να φύγει από το λόφο, ελπίζοντας κι αναμένοντας έστω μία ακόμη νότα. Τελικά, οι τέσσερεις σολίστες εμφανίστηκαν για το encore, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των θεατών. Σε έναν μουσικό επίλογο που υπογράμμισε την υψηλή αισθητική αυτού του θεσμού και προσδιόρισε τη λαμπρή προοπτική του.

sfjg-135

Το τελευταίο αντίο στο λόφο για το 2023 ήταν γλυκό και θριαμβευτικό για το Sani Festival όσο ποτέ, δίνοντας ραντεβού και πάλι του χρόνου το καλοκαίρι. Πάντα εκεί στο Sani Hill, καταμεσής της θάλασσας, κάτω από τον έναστρο ουρανό και το φεγγάρι, με ακόμα περισσότερα αστέρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που υπόσχονται να μας καθηλώσουν, να μας ταξιδέψουν και να μας φωτίσουν με την εκτυφλωτική λάμψη τους.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ SANI FESTIVAL

Εθνική Τράπεζα, Aegean Airlines, British Airways, Fischer, Schweppes

 

ΟΜΑΔΑ SANI FESTIVAL

 

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιώργος Μουστάκας
Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Διευθυντής Παραγωγής Γιάννης Μουστάκας
GMI Live  Cultural Events Agency
Ε: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,T: 210 72 45 755, Μ: 6978732755

 

Δημόσιες Σχέσεις, Αμαλία ΘεοδώρουPR Manager Sani Resort / Ikos Resorts

Ε: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τ: 210 677 3035, M: 6951666172

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ειρήνη Λαγουρού | Ε: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., M: 6977 247725

 

Τ: 2310-317.327 & 23740-99.400

www.sanifestival.gr

www.facebook.com/TheSaniFestival

youtube: TheSaniFestival

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

BLOGS

Οι IDLES επιστρέφουν με το μουσικό video του “POP POP POP”

Λίγο πριν ξεκινήσουν την παγκόσμια περιοδεία τους από τη Βόρεια Αμερική 

BLOGS

Τι έρχεται στο Netflix τον Μάιο και η επιστροφή του «Maestro»

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έρχεται στο Netflix στις 16 Μαΐου, μαζί με άλλες πρωτότυπες σειρές και ταινίες. 

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!