Skip to main content

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποια ήταν η λέξη της χρονιάς σύμφωνα με το λεξικό Merriam-Webster;

Αναζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη μέσα στο 2023. 



Το επίθετο "authentic" (αυθεντικός/ -ή/ -ό) ανακηρύχθηκε η λέξη της χρονιάς από το λεξικό Merriam-Webster, μιας που αυτό αναζητήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην ψηφιακή έκδοση του δημοφιλέστατου λεξικού.

Η ανακοίνωση με την ανάδειξη της λέξης έγινε από τη συντακτική ομάδα του ίδιου του λεξικού τη Δευτέρα, όπως παραδοσιακά κάνει κάθε χρόνο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η συντακτική ομάδα της ψηφιακής έκδοσης του λεξικού, το γεγονός ότι το εν λόγω επίθετο υπήρξε η δημοφιλέστερη λέξη για τη χρονιά εξηγείται από τις ολοένα και αυξανόμενες ανησυχίες των Αμερικανών πολιτών για τη διάδοση της τεχνητής νοημοσύνης, την ταυτότητα, ή τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως επισημαίνεται ακόμη στο ίδιο κείμενο, διασημότητες με τεράστια προβολή ανά τον κόσμο, όπως η τραγουδίστρια Taylor Swift, επέμειναν επίσης φέτος στη σημασία που έχει το να είναι κανείς αυθεντικός. Και φυσικά δεν έχει καθόλου άδικο.

Διαβάστε επίσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γυναικεία Ενδυνάμωση στο Επίκεντρο: Το Live A Legacy από την Mastercard και το Women on Top επιστρέφει για 6η χρονιά και δεν πρέπει να το χάσεις!

Η εργασιακή ανισότητα υπό τη μορφή των φυλετικών διακρίσεων στη χώρα μας παραμένει παρούσα, παρά τις εκτενείς και συντονισμένες προσπάθειες θεσμών και οργανώσεων να αρθούν τέτοιου είδους περιορισμοί.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Μουσείο του Λούβρου σκέφτεται να "μετακομίσει" την Μόνα Λίζα σε υπόγειο

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βγαίνουν απογοητευμένοι από την «συνάντηση» με τον διάσημο πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, περιμένοντας ώρες στην ουρά. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινά έθιμα: "Λαζαράκια" και κάλαντα του Λαζάρου

Το Πάσχα ξεκινά με το Σάββατο του Λαζάρου και η παράδοση θέλει να νοστιμίζει με τα «Λαζαράκια».

Προτεινόμενα

SELF-LOVE

7 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή

Συνέχισε να διαβάζεις αν νιώθεις να απολαμβάνεις πολύ λίγα και αναρωτιέσαι γιατί η ζωή δεν είναι πιο διασκεδαστική;

CELEBS

Κατερίνα Καινούργιου: Το άλμπουμ των πασχαλινών διακοπών της στη Μύκονο

Η έκπληξη που δέχτηκε από τον Γιάννη Πουλόπουλο

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα