Skip to main content

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποια ήταν η λέξη της χρονιάς σύμφωνα με το λεξικό Merriam-Webster;

Αναζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη μέσα στο 2023. 



Το επίθετο "authentic" (αυθεντικός/ -ή/ -ό) ανακηρύχθηκε η λέξη της χρονιάς από το λεξικό Merriam-Webster, μιας που αυτό αναζητήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην ψηφιακή έκδοση του δημοφιλέστατου λεξικού.

Η ανακοίνωση με την ανάδειξη της λέξης έγινε από τη συντακτική ομάδα του ίδιου του λεξικού τη Δευτέρα, όπως παραδοσιακά κάνει κάθε χρόνο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η συντακτική ομάδα της ψηφιακής έκδοσης του λεξικού, το γεγονός ότι το εν λόγω επίθετο υπήρξε η δημοφιλέστερη λέξη για τη χρονιά εξηγείται από τις ολοένα και αυξανόμενες ανησυχίες των Αμερικανών πολιτών για τη διάδοση της τεχνητής νοημοσύνης, την ταυτότητα, ή τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως επισημαίνεται ακόμη στο ίδιο κείμενο, διασημότητες με τεράστια προβολή ανά τον κόσμο, όπως η τραγουδίστρια Taylor Swift, επέμειναν επίσης φέτος στη σημασία που έχει το να είναι κανείς αυθεντικός. Και φυσικά δεν έχει καθόλου άδικο.

Διαβάστε επίσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

23/7/2018: Δεν ξεχνάμε το Μάτι - Διαβάζουμε το γράμμα ενός 12χρονου παιδιού που κολυμπούσε για σχεδόν 5 ώρες

Τα λόγια των παιδιών έχουν πάντα περισσότερη δύναμη από εκείνη των μεγάλων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

55 χρόνια από την πρώτη προσελήνωση!

"Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα"

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πού θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις 30 πιο υψηλόβαθμες σχολές

Φέτος, περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές, αναμένεται να τρυγήσουν την αφρόκρεμα των πρώτων προτιμήσεων των υποψηφίων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα.  

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral