Skip to main content

INTERVIEW

Μαριάννα Τουμασάτου: «Αν συναντούσα τον Αλέξη Τσίπρα θα του έλεγα μπράβο»

Το πρόσωπο, λένε, είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Βλέποντας, λοιπόν, κάποιος την Μαριάννα Τουμασάτου, ακόμη κι αν την γνωρίζει ελάχιστα δευτερόλεπτα, μπορεί να καταλάβει την καθαρότητα της ψυχής της. 



Συνέντευξη στον Mπάμπη Παπαφιλιππάκη

«Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας» είχε πει κάποτε ο μεγάλος δάσκαλος Κάρολος Κουν.
 
Λόγια που πραγματικά σε ανατριχιάζουν, καθώς αποδεικνύεται ότι ο ιδρυτής του Θεάτρου Τέχνης έβλεπε πολύ μπροστά.

Κι αυτό γιατί έχουν απόλυτη εφαρμογή στην Ελλάδα του 2016. Παρά, λοιπόν, το γεγονός ότι η υποκριτική δεν αποφέρει σήμερα πακτωλό χρημάτων, όπως συνέβαινε προηγούμενες δεκαετίες, υπάρχουν ηθοποιοί που παραμένουν πιστοί υπηρέτες του θεάτρου και, ως εκ τούτου, του ελληνικού πολιτισμού. Μια απ' αυτές είναι η Μαριάννα Τουμασάτου.

Ηθοποιός με ταλέντο, αγάπη και πίστη σ' αυτό που κάνει, όμορφη, λαμπερή, αλλά πάνω απ' όλα αληθινή. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής, βλέποντας κάποιος τη Μαριάννα, ακόμα κι αν την γνωρίζει ελάχιστα δευτερόλεπτα, μπορεί να δει την καθαρότητα της ψυχής της.

Καταξιώθηκε στην τηλεόραση με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη "Βέρα στο δεξί". Όμως έχει κι άλλες πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό της.

Έχει «δουλέψει» μεταξύ άλλων στο «Τμήμα Ηθών», έχει κάνει την «Νταντά για όλες τις δουλειές», έχει παίξει «Με θέα το πέλαγο», ενώ τα τελευταία χρόνια "σκίζει" ως "πρωταγωνίστρια στην επιτυχημένη σειρά «Συμμαθητές».

Το χαρακτηριστικό της; Ότι συνεχώς χαμογελάει… Κι αυτό το καλοκαίρι, η Μαριάννα φροντίζει, να κάνει και τους άλλους όχι μόνο να χαμογελούν αλλά να πέφτουν κάτω από τα γέλια. Το συνηθίζει, εξ'άλλου!

Κι αυτό γιατί πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ένα εξοχικό Παρακαλώ», που παίζεται στο Θέατρο Αθηνά και είναι η πιο ξεκαρδιστική κωμωδία τού καλοκαιριού.

Η Μαριάννα Τουμασάτου, μιλώντας αποκλειστικά στο allyou.gr, αποκάλυψε ότι αν δεν ασχολιόταν με την υποκριτική το πιθανότερο ήταν να είχε καταλήξει στο... Δρομοκαΐτειο».

Παράλληλα, μίλησε για τις δυσκολίες του επαγγέλματός της στην Ελλάδα του 2016, παραδέχτηκε (ως μάνα) ότι η Ελληνίδα μάνα πάντα θα το παρακάνει, ενώ μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι αν συναντούσε τον Αλέξη Τσίπρα θα του έλεγε «μπράβο»!
 
Πάμε λίγο πίσω τον χρόνο. Η υποκριτική ήταν όνειρο ζωής για εσένα ή προέκυψε στην πορεία;

Προέκυψε αλλά σε πολύ μικρή ηλικία. Συγκεκριμένα από το γυμνάσιο. Αλλά ήταν απαραίτητο να συμβεί γιατί αλλιώς θα ήμουν στο Δρομοκαΐτειο».

Η οικογένειά σου ήταν θετική στην απόφαση σου να γίνεις ηθοποιός ή είχε άλλα όνειρά για σένα αναφορικά με την επαγγελματική σου κατάρτιση;

Ευτυχώς μεγάλωσα σε μία οικογένεια που οι γονείς μου ήθελαν να είμαι ευτυχισμένη. Δεν έκαναν αυτοί όνειρα για μένα αλλά με άφησαν να κάνω εγώ τα δικά μου όνειρα.

Λένε ότι όταν κάτι θέλουμε πολύ να γίνει το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ μας για να συμβεί. Για χατίρι σου έχει συνωμοτήσει ποτέ το… σύμπαν;

Δεν νομίζω ότι έχει συνωμοτήσει αλλά όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ νομίζω ότι μπορεί να συμβεί. Δεν νομίζω ότι είναι πανάκεια αυτό.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος και το πιο μεγάλο όνειρο για την Μαριάννα Τουμασάτου;

Όλα μου τα όνειρα και όλοι μου οι φόβοι αφορούν στο παιδί μου. Έχω όνειρα για κάποιους ρόλους αλλά τα πιο μεγάλα τα έχω εναποθέσει για το παιδί μου. Έχω όνειρα για ρόλους αλλά τόσο για μένα όσο και για τον σύζυγό μου  ( τον ηθοποιό Αλέξανδρο Σταύρου) τα μεγαλύτερα όνειρά μας αφορούν στο παιδί μας.

Στην τηλεόραση έχεις πρωταγωνιστήσει σε αρκετά επιτυχημένα σίριαλ. Ξεχωρίζεις κάποιο από αυτά;

Είναι άδικο να κάνω διαχωρισμούς. Βέβαια η «Βέρα στο Δεξί» είναι το σίριαλ όπου γίναμε ζευγάρι με τον Αλέξανδρο, όποτε το ξεχωρίζω. Υπάρχουν και οι «Γυναίκες», που ήταν η πρώτη μου δουλειά, το "Τμήμα Ηθών», αλλά ξεχωρίζω και τους «Συμμαθητές» που σημειώνουν μεγάλη επιτυχία.

Σε βλέπουμε στους " Συμμαθητές" να είσαι μία υπερπροστατευτική μάνα. Έτσι είσαι και στην προσωπική σου ζωή;

Ναι, αλλά νομίζω ότι στην προσωπική μου ζωή δίνω μεγάλη δόση ελευθερίας στο παιδί μου. Θέλω όλα τα πράγματα να είναι θέμα επιλογών και όχι ανάγκης. Είμαι υπερπροστατευτική μαθαίνοντας στο παιδί μου να είναι ελεύθερο.

Μήπως η Ελληνίδα μάνα το παρακάνει;

Η Ελληνίδα μάνα βέβαια το παρακάνει. Πάει πακέτο με το παιδί της.

Κάποτε ο μεγάλος Δημήτρης Χορν είχε πει ότι «ηθοποιός σημαίνει φως». Στην Ελλάδα του 2016 τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός;

Φως, νερό τηλέφωνο και άλλοι απλήρωτοι λογαριασμοί.

Ποιο ελάττωμα σου δεν μπορείς να διορθώσεις με τίποτα και ποιο θεωρείς ως το μεγαλύτερο προτέρημα σου;

Το μεγαλύτερο ελάττωμα μου είναι η ξεροκεφαλιά μου και το μεγαλύτερο προτέρημα είναι η καλή μου πρόθεση προς τους άλλους ανθρώπους.

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να τα πεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τι θα του έλεγες; 

Θα του έλεγα μπράβο.

Σε αγχώνει το θολό οικονομικό τοπίο που υπάρχει στην Ελλάδα;

Ναι με αγχώνει, απλά για πρώτη φορά θεωρώ ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό που προσπαθεί και επιχειρεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το χάος των προηγούμενων κυβερνήσεων. Θεωρώ ότι είναι έντιμος μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Μέχρι όμως να μου αποδείξει το αντίθετο , εγώ είμαι υπέρ του.

Αυτό το καλοκαίρι σε βλέπουμε στην ξεκαρδιστική κωμωδία «Ένα εξοχικό παρακαλώ» που έχει ανέβει στο Θέατρο Αθηνά. Πες μας δύο λόγια για την παράσταση.

Είναι μία παράσταση που έχει κέφι, είναι γραμμένη από τον Γιώργο Φειδά και σκηνοθετημένη από τον Βασίλη Θωμόπουλο, δηλαδή από τους δημιουργούς των «Συμμαθητών». Είναι μα ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα εξοχικό, όπου οι ιδιοκτήτες του έχουν πάει να το αποχαιρετήσουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο, πριν περάσει αυτό σε άλλη ιδιοκτησία. Και πραγματικά γίνεται το έλα να δεις.

Για ποιους λόγους ο θεατής να επιλέξει την παράστασή σας;

Για να περάσει καλά. Να δει ένα δροσερό έργο σ'ένα δροσερό θέατρο, όπου ανοίγουν οι οροφές του. Θα διασκεδάσει ο κόσμος, θα το απολαύσει και θα ξεχαστεί από την καθημερινότητα του με πολύ γέλιο.

eksoxiko1750.jpg 
Ένα εξοχικό παρακαλώ!

• Συνήθεις ύποπτοι οι: Μαριάννα Τουμασάτου, Μάριος Αθανασίου, Κώστας Αποστολάκης, Μαρία Κορινθίου, Ρένος Ρώτας, Κλέλια Ανδριολάτου

• Έκτακτη συμμετοχή: Χριστίνα Τσάφου

• Σενάριο: Γιώργος Φειδάς

• Σκηνοθεσία – καλλιτεχνική επιμέλεια: Βασίλης Θωμόπουλος

• Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσσα Χατζηανδρέου

• Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς

• Κοστούμια: Αλεξάνδρα Κατσαϊτη

• Φωτογραφίες: Θωμάς Χρυσοχοϊδης

• Δημόσιες σχέσεις – Προβολή: Μαργαρίτα Δρούτσα 

• Μέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη/ Πέμπτη / Παρασκευή & Κυριακή 21.15, Σάββατο 19.00 (απογευματινή) 21:30 (βραδινή)

• Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 16€  • Φοιτητικό -Παιδικό – Ανέργων – Αμεα: 12€ • Σάββατο (βραδινή) 18€

•  Διάρκεια: 120 λεπτά (μαζί με το διάλειμμα)

•  Θέατρο Αθηνά: Πατησίων και Δεριγνύ 10, Τηλέφωνο: 2108237330
 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε