Skip to main content

INTERVIEW

Μαρία-Μαρίνα Σεραφειμίδου: «Η ευχαριστημένη γυναίκα είναι όμορφη μέσα κι έξω»

Η γνωστή κοσμετολόγος, μιλάει με χαμόγελο στο allyou.gr, για χημεία, μαγειρική, κρέμες και την ολιστική προσέγγιση της ομορφιάς. 


Μαριέτα Χριστοπούλου

Πώς μπορεί κάποιος να δει το γιαούρτι σαν... εργαλείο ομορφιάς; Πώς είναι δυνατόν να μαγειρεύει καλλυντικά και τελικά τι τρέχει με τα φυσικά προϊόντα περιοποίησης; Είναι αποτελεσματικά και ασφαλή; Αυτά και άλλα πολλά ερωτηματικά είχα στο μυαλό μου, όταν έφτασε στα χέρια μου, πριν καιρό, το βιβλίο της Μαρίας-Μαρίνας Σεραφειμίδου "Μαγειρεύω Καλλυντικά" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Την είχα δει στην τηλεόραση να μιλάει για ομορφιά, αλλά δε ξέρω, αυτό το βιβλίο, που είναι όπως λέει η ίδια σαν τσελεμεντές καλλυντικών, μου έξαψε τη περιέργεια.

Έτσι, της ζήτησα αργότερα και με αφορμή το νέο της κέντρο ομορφιάς στο Κολωνάκι, massage & balance, να μιλήσουμε, και δέχτηκε με ένα χαμόγελο που μπορεί να μην είδα, αλλά άκουσα από την άλλη γραμμή. Οι απορίες που είχα, και είμαι σίγουρη ότι έχεις και εσύ, λύθηκαν γρήγορα. Και πώς θα γινόταν αλλιώς, αφού μιλούσα με μια γυναίκα που έχει ασχοληθεί χρόνια με το συγκεκριμένο πεδίο. Οι πρώτες της σπουδές ήταν πάνω στην τεχνολογία τροφίμων, στη συνέχεια ασχολήθηκε με την εναλλακτική αισθητική σπουδάζοντας αρωματοθεραπία, κοσμετολογία αιθέριων ελαίων και βοτάνων, βοτανοθεραπεία και γεμοθεραπεία. Και αυτό είναι ένα μέρος μόνο του βιογραφικού της.

Παρακάτω, μπορείς να δεις όσα συζητήσαμε και να πάρεις μια από τις καλύτερες beauty συμβουλές. Όχι, μην περιμένεις μαγικά μαντζούνια και scrub... Διάβασε και θα καταλάβεις. 
 

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με την κοσμετολογία;

17 χρόνια πριν. Πάντα μου άρεσε να φροντίζω τον εαυτό μου και ο τομέας της υγείας και της ομορφιάς, και μάλιστα το diy, μου πήγαινε πάρα πολύ, με πήγαιναν τα χέρια μου. Η χημεία ήταν κάτι που επίσης ανέκαθεν μου άρεσε, γιατί μαγειρεύω καλά. Και έτσι ξεκίνησε. 

Θυμάσαι την πρώτη φορά που είδες ένα υλικό με... άλλο μάτι;

Παρόλο που γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, είχαμε κηπάκι στο σπίτι και ήμασταν φαν της υγιεινής διατροφής και της ομορφιάς. Μια από τις πρώτες μου ανακαλύψεις ήταν ότι η ζάχαρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως scurb για το σώμα και το πρόσωπο!

Πότε και γιατί αποφάσισες να γράψεις βιβλίο;

Πάντα έγραφα σε βιβλία, blogs, sites - χωρίς αμοιβή, αλλά σκέφτηκα να δημιουργήσω το δικό μου βιβλίο για να μαζέψω όλες τις συνταγές που είχα κάνει για την εκπομπή της Μαρίας Μπεκατώρου στο Τηλεάστυ και του περιοδικού Έτσι Απλά. Είναι ένας τσελεμεντές καλλυντικών, να το πω έτσι απλά, γι' αυτό ο τίτλος του είναι Μαγειρεύω Καλλυντικά. Δεν έχει φανταχτερές φωτογραφίες ή ιλουστρασιόν χαρτί, ούτε διάφορες πληροφορίες σχετικές, δε θέλω να κουράζω με περιττά πράγματα και ήθελα να μπορεί να το έχει μια γυναίκα στην κουζίνα της, όπως έναν οδηγό μαγειρικής. Προτείνω καλλυντικά, ποιτικά και οικονομικά, που δεν υστερούν σε τίποτα, πίστεψε με, από πολλά πράγματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και είναι πολύ ακριβά. 

Χρειάζεται να ξέρει κάποιος χημεία για να εκτελέσει τις diy συνταγές ομορφιάς;

Όχι! Δίνω τις πρώτες κατευθύνσεις με πολύ απλό τρόπο.  

 

serafin.jpg
 

Είναι ασφαλή τα σπιτικά καλλυντικά; Υπάρχουν σχετικά επιστημονικά στοιχεία;

Ναι, είναι ασφαλή,  και τα επιστημονικά στοιχεία λένε πως ό,τι τρώμε μπορούμε να το βάλουμε στο πρόσωπό μας. Από εκεί και πέρα, τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. Φυσικά, θα μιλήσεις με το γιατρό σου αν έχεις κάποια αλλεργία ή αν διανύεις περίοδο εγκυμοσύνης και θες να χρησιμοποιήσεις αιθέρια έλαια. Καλό είναι γενικά πριν την κανονική εφαρμογή προϊόντων με αιθέρια έλαια, να τα τεστάρουμε σε μια μικρή επιφάνεια. Γενικά, δεν πρέπει γενικά να υπερβάλλουμε στην ποσότητα. 2-3 σταγόνες ποιοτικού αιθέριου ελαίου είναι καλά. Και εννοείται, στα σπιτικά καλλυντικά, υπάρχει πιθανότητα  να μουχλιάσει κάτι, αν μείνει σε ανοιχτό χώρο και το βλέπει η ζέστη, οπότε πρέπει να το προσέχουμε κι αυτό.

Ετοιμάζεις και δεύτερο βιβλίο;

Έχει τελειώσει το δεύτερο βιβλίο μου και θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι. Θα λέγεται Ώρα να λάμψεις. Θα είναι ένας εύκολος οδηγός καλής ζωής με συνταγές - συμβουλές και μυστικά για ομορφιά, υγεία, θετική στάση ζωής. 
 
Τι σημαίνει για εσένα όμορφη γυναίκα;

Όμορφη γυναίκα είναι μια ευχαριστημένη γυναίκα, μέσα κι έξω. Μια κατασταλαγμένη γυναίκα, που ξέρει, που έχει ανακαλύψει, τι είναι. Πιστεύω ότι μεγαλώνοντας μαθαίνουμε τι αξίζουμε. Συνήθως προσπαθούμε να μας κάνουν οι άλλοι ευτυχισμένους αλλά το θέμα είναι να ξέρουμε ποιοι είμαστε εμείς και να φροντίζουμε πρώτα εμάς και μετά αυτούς που αγαπάμε. Αμα δεν είμαστε εμείς καλά αλλά δε μπορούν να περάσουν οι άλλοι καλά.

Μια συμβουλή ομορφιάς που θα ήθελες να δώσεις στις αναγνώστριες μας;

Να προσέχουν τον εαυτό τους. Και το τι τρώνε και το τι σκέφτονται. Γιατί στους καιρούς που ζούμε οι κακές και αρνητικές σκέψεις είναι παντού. Το καινούργιο μου βιβλίο, αυτό θέλει να προτείνει. Ότι ομορφιά δεν είναι μόνο ένα φυτικό καλλυντικό, αλλά μια στάση ζωής, που φυσικά δεν την μαθαίνεις από τα πρώτα σου βήματα. Να προσέχουν τον εαυτό τους ολιστικά. 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US