Skip to main content

INTERVIEW

Νικολέτα Κοτσαηλίδου: Ένα κορίτσι που λεει πάντα την αλήθεια!

Γελάει πολύ όταν σου μιλάει. Και σε κάνει να αισθανθείς άνετα, από την πρώτη στιγμή. Είναι απλή,  φιλική, ευχάριστη και πολύ πολύ όμορφη. Είναι ένα δροσερό, νέο κορίτσι γεμάτο κέφι. Κι αν εσύ πας να την δεις και να μιλήσεις μαζί της με το κεφάλι σου γεμάτο έγνοιες, είναι σίγουρο πως όταν θα την καληνυχτίζεις, η Νικολέτα θα σου έχει μεταδώσει το κέφι της, τη δροσιά και την αισιοδοξία της! 



Η Νικολέτα Κοτσαηλίδου είναι ένα από τα ανερχόμενα και πολύ ταλαντούχα πρόσωπα του θεάτρου και της τηλεόρασης. Ένα κορίτσι που αγαπάει εξίσου την κωμωδία και το δράμα, που δεν μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, και που προτιμάει, όσο δύσκολο κι αν είναι, να λέει πάντα την αλήθεια! 

Η Νικολέτα φέτος πρωταγωνιστεί, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην πολύ πετυχημένη θεατρική κωμωδία «Μου λες Αλήθεια;» στο πλευρό του Σπύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Ένα έργο που λατρεύει και που εύχεται να συνεχιστεί και για τρίτη χρονιά. Παράλληλα βρίσκεται στα γυρίσματα της νέας σειράς του Mega «Οι Ηρωίδες» που  θα προβληθεί στις μικρές μας οθόνες από τον Ιανουάριο. 

Βλέπει με πάθος σινεμά, προβληματίζεται και μελετάει  τις ανθρώπινες σχέσεις, ονειρεύεται έναν ρόλο στον κινηματογράφο και ίσως, και την καρέκλα του σκηνοθέτη! Διότι, όπως λέει και η ίδια, «θα έρθει κάποια μέρα». 

 

«Moυ Λες Αλήθεια;» 

Το «Μου Λες Αλήθεια;» είναι μία από τις πιο έξυπνες κωμωδίες. «Παίζει» με μοναδικό τρόπο με την αλήθεια και το ψέμα  που όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Η αλήθεια, είναι κάτι που πονάει. Δεν είναι εύκολη. Οι άνθρωποι μπορούμε να διαχειριστούμε πολύ καλύτερα το ψέμα γιατί δεν μας φέρνει αντιμέτωπους με μια απόφαση. Πόσες φορές ακούμε φίλους μας να λένε «Δεν το πιστεύω αυτό που μου είπε. Καλύτερα να μου είχε πει ψέματα»; Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι την αλήθεια δεν μπορούμε να την διαχειριστούμε έτσι απλά. Την αλήθεια όταν σου παρουσιάζεται πρέπει κάτι να την κάνεις. Η αλήθεια σε φέρνει αντιμέτωπο με τον ίδιο σου τον εαυτό. Με το τι μπορείς και τι όχι να αντέξεις. Με το ποιος είσαι.  Με το τι θα κάνεις από δω και πέρα.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος

Η συνάντηση μου με τον Σπύρο Παπαδόπουλο είναι για μένα ένα μεγάλο σχολείο. Σαν ηθοποιός έχει μια αφοπλιστική,  μία αξιοθαύμαστη αλήθεια. Ξέρει πώς να γίνεται ένα με τον ρόλο του, πώς να τον υπηρετεί με πάθος και ειλικρίνεια αποφεύγοντας τις υπερβολές. Από την άλλη, ως σκηνοθέτης, ξέρει να σου βγάζει τον καλύτερο σου εαυτό, να σου διδάξει το ρόλο μπαίνοντας κατ’ ευθείαν  στην ουσία. Ξέρει προς τα πού να σε καθοδηγήσει και την ίδια στιγμή σου δίνει όλο το χώρο που χρειάζεσαι για να εκφράσεις την δική σου οπτική. Είναι ένας σκηνοθέτης που ξέρει πώς να επιβληθεί ενώ ταυτόχρονα σέβεται απόλυτα την άποψη σου, την γνώμη σου, ξέρει να σε ακούει. Ο Σπύρος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος κι ένας υπέροχος συνάδελφος που έχει τον τρόπο να βγάζει από μέσα σου ότι καλύτερο έχεις. 

Χρειάζονται τα ψέμματα στη ζωή;

Κοίτα, στις σχέσεις πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τις ερωτικές σχέσεις αλλά και για την σχέση που έχουμε με την οικογένεια μας και για την σχέση μας με τους φίλους μας. Το ζήτημα όμως είναι πως η αλήθεια πρέπει να είναι συνώνυμο της κατανόησης. Αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει. Ακόμη κι αν υπάρξει δεν θα οδηγήσει σε συνεννόηση. 

Εμείς οι γυναίκες λέμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε πάνω απ' όλα είναι ένας σύντροφος που θα είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί μας. Έχουμε κάτσει να σκεφτούμε όμως αν αυτή την ειλικρίνεια που τόσο πολύ ζητάμε είμαστε σε θέση να την διαχειριστούμε; To να ρωτήσεις τον φίλο σου ή την κολλητή σου αν πάχυνες ελπίζοντας πως θα σου πει όχι κι αν σου πει ναι να θυμώσεις και να κρατάς μούτρα, μάλλον δείχνει πως θα ήταν καλύτερα να σου είχαν πει ψέματα (γέλια). Αυτό βέβαια είναι κάτι μικρό και ασήμαντο, αλλά μόνο για μικρά και ασήμαντα πράγματα πρέπει να λέμε ψέματα. Όταν, δηλαδή, θέλουμε να αποφύγουμε να πληγώσουμε κάποιον χωρίς αυτό κάποιο αντίκτυπο ή συνέχεια. Έχει ξεκάθαρα να κάνει με το πώς χειριζόμαστε οι άνθρωποι την αλήθεια που μας δίνεται. Λένε ότι δεν πρέπει να ρωτάς ποτέ κάτι αν δεν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να αντέξεις την απάντηση...

Θα μπορούσες να συγχωρέσεις την απιστία;

Αν με ρωτούσες πριν από δύο χρόνια θα ήμουν κάθετη, θα σου απαντούσα εύκολα και χωρίς δεύτερη σκέψη ότι, όχι, δεν θα την συγχωρούσα με τίποτα. Από το «Μου Λες Αλήθεια;» και μετά όμως άλλαξε και ο τρόπος που βλέπω τα πράγματα. Έγινα πιο ελαστική, αν θέλεις. Είναι απλό να πεις ότι δεν θα συγχωρούσα ποτέ τον άνθρωπο μου αν ανακάλυπτα ότι με απατά. Είναι πολλά όμως αυτά που παίζουν ρόλο σε κάθε περίπτωση. Πριν παίξω σε αυτή την παράσταση δεν το λάμβανα τόσο πολύ υπόψη μου. Τώρα το εξετάζω διαφορετικά. Παρόλα αυτά, δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Δεν ξέρω αν θα συγχωρούσα την απιστια. Πιθανόν όχι. Αλλά πλέον θα το σκεφτόμουν σίγουρα πολύ περισσότερο πριν αποφασίσω. 

Τον Ιανουάριο ξεκινάει στο Mega η νέα σειρά Hρωίδες στην οποία πρωταγωνιστείς. Ποια είναι η ιστορία;

Οι Ηρωίδες που ετοιμάζουμε στο Mega, είναι μία νεανική σειρά που, νομίζω μας αφορά όλους, γιατί καθρεφτίζει την εποχή μας, με τα καλά της και τα άσχημα της . Είναι μία υπέροχη κωμωδία που είναι πάνω απ' όλα ρεαλιστική. Και η Αλεξάνδρα Κ* που υπογράφει το σενάριο έχει καταφέρει να αποτυπώσει με πολύ πετυχημένο τρόπο τους προβληματισμούς των νέων ανθρώπων. 

Πρόκειται για ένα σενάριο που έχει μέσα του πολλή αλήθεια και που δεν φοβάται να πει τα πράγματα ακριβώς όπως είναι. Γι' αυτό μου αρέσει τόσο πολύ. Βασικά αν το σκεφτείς δεν είναι ακριβώς κωμωδία, είναι απλά μια πολύ πιστή αποτύπωση της πραγματικής ζωής. Και η ζωή έχει χιούμορ. Πολύ χιούμορ και φαντασία. Και μπορεί να δημιουργήσει πράγματα που ούτε το πιο πολύπλοκο μυαλό δεν θα μπορούσε. Που και να θες να τα σκεφτείς δηλάδη είναι αδύνατο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το κείμενο του «Μου Λες Αλήθεια;». O συγγραφέας του έργου, οFlorian Zeller -  όπως  η Aλεξάνδρα Κ – είναι ένας άνθρωπος που λέει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. Με χίουμορ, πολύ χιούμορ. Με το χιούμορ και την αλήθεια που του δείχνει η ίδια η ζωή. 

Κωμωδία ή δράμα;

Nα σου πω την αλήθεια εγώ από το δράμα ξεκίνησα και με το δράμα είμαι περισσσότερο εξοικειωμένη. Από τη σχολή δηλαδή. Από την άλλη η κωμωδία έχει ένα άλλο επίπεδο δυσκολίας, έχει έναν τελείως διαφορετικό παικτικό κώδικα. Και μου αρέσει αυτό γιατί πάντα μου αρέσουν τα δύσκολα. Επίσης η κωμωδία έχει ακόμα ένα μεγάλο προτέρημα: η αποδοχή του κοινού είναι άμεσα εξαργυρώσιμη μέσα από το γέλιο. Και αισθάνομαι πολύ  τυχερή που συμμετέχω σε δύο πολύ καλές κωμωδίες φέτος – μία στο θέατρο και μία στην τηλεόραση. Γιατί είναι δύο κωμωδίες που την ίδια στιγμή έχουν άμεση διασύνδεση με την πραγματικότητα. Είναι απολύτως ρεαλιστικές. Πάντως στο δίλημμα που μου θέτεις δεν θα ήξερα τι να απαντήσω. Τα θέλω και δύο νομίζω. 

Eίναι πιο δύσκολο να κάνεις κάποιον να γελάσει από το να τον κάνεις να συγκινηθεί;

Πολύ πιο δύσκολο. Οι άνθρωποι από τη φύση μας συγκινούμαστε εύκολα. Πόσο συχνά όμως βλέπεις ανθρώπους να γελάνε με την ψυχή τους και ειδικά στις μέρες μας; Το να κάνεις τον άλλον να γελάσει είναι ένα μεγάλο στοίχημα.

Το κοινό στην Ελλάδα εξακολουθεί να βλέπει θέατρο μέσα στην κρίση;

Νομίζω ότι ο κόσμος θέλει να πάει στο θέατρο αλλά δυστυχώς δεν μπορεί. Του αρέσει, το έχει ανάγκη, το λαχταράει. Όταν όμως δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στα καθημερινά σου έξοδα το πρώτο πράγμα που θα κόψεις καλώς ή κακώς είναι η διασκέδαση σου. Το θέατρο όπως και να το κάνουμε είναι μια πολυτέλεια. Αυτό βέβαια έχει οδηγήσει και σε κάτι πραγματικά καλό: έχει κάνει και εμάς, τους ανθρώπους που ζούμε από αυτό και το αγαπάμε δίπλα προσεκτικούς με τη δουλειά μας, διπλά προσεκτικούς στις επιλογές μας. Θέλουμε ακόμα περισσότερο να ευχαριστούμε τον κόσμο που θα έρθει να μας δει, θέλουμε να του προσφέρουμε ένα πραγματικά καλό θέαμα γιατί ξέρουμε ότι ίσως και να στερήθηκε για να το πληρώσει. 

Οι άνθρωποι έχουν γίνει λιγότεροι ανεκτικοί στις σχέσεις τους στις μέρες μας;

Απολύτως. Γύρνα γύρω σου και δες τι γίνεται. Οι πάντες είναι στην τσίτα. Το βλέπεις στον δρόμο, στο σούπερ μάρκετ, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Οι άνθρωποι έχουμε πλέον πολύ λιγότερη υπομονή και λέμε «τέλος» πολύ πιο εύκολα. Θυμώνουμε με πράγματα ασήμαντα και ξεκόβουμε από καταστάσεις για το τίποτα . Κι αν κάποιος μας ρωτήσει λίγο καιρό αργότερα γιατί σταμάτησες να μιλάς με τον τάδε μπορεί να μην θυμόμαστε καν. Η κρίση στην Ελλάδα είναι πάνω απ' όλα οικονομική κι αν γινόταν με κάποιον μαγικό τρόπο να λυθεί η ψυχές όλων μας θα γέμιζαν με αισιοδοξία. Όμως θα έπαιρνε αρκετό καιρό μέχρι να λυθούν όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που δημιούργησε. 

Σε παλαιότερη συνέντευξη σου έχεις δηλώσει ότι λατρεύεις το σινεμά. Πώς και δεν έχεις κάνει ακόμα;

Δυστυχώς δεν έτυχε. Ο κινηματογράφος είναι για μένα η μεγάλη αγάπη,  ο εραστής που όλοι θα θέλαμε να έχουμε. Προσωπικά δεν είχα ακόμα την τύχη να τον συναντήσω αλλά τον περιμένω σαν πιστή Πηνελόπη. (γέλια) Θα έρθει κάποτε. Ξέρω πως ειδικά αυτή την εποχή είναι δύσκολο. Παρόλο που ο κινηματογράφος στην Ελλάδα έχει δώσει τα τελευταία χρόνια πολλά ενδιαφέροντα πράγματα οι ταινίες που γυρίζονται είναι λίγες. Άρα λίγες ταινίες, λιγότεροι και οι ηθοποιοί που έχουν την δυνατότητα να παίξουν στο σινεμά. 

Θέλεις και να σκηνοθετήσεις;

(Γέλια). Είχα πει κάποτε πώς πολλοί φίλοι μου και δικοί μου άνθρωποι μου λένε συνέχεια ότι μπορούν πολύ εύκολα να με φανταστούν να σκηνοθετώ. Πρέπει να ακούστηκε πολύ ψωνίστικο αυτό τώρα που το σκέφτομαι.  Όμως το ξέρω, το ξέρω πως θα γίνει κάποια στιγμή. Όταν θέλω να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, παραδέχομαι ότι θα γίνει. Προτιμώ όμως σ’ αυτήν τη φάση να έρθει από μόνο του, παρά να το κυνηγήσω. Άλλωστε όσο πιο πολύ το καθυστερώ τόσο περισσότερο ωριμάζω.

Eίσαι μια Θεσσαλονικιά που από νωρίς βρήκε τον δρόμο για την Αθήνα. 

Χμμμ, μου βάζεις πολύ δύσκολα τώρα. Δεν ξέρω τι να σου πω (γέλια). Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μου, το σπίτι μου, η οικογένεια μου, οι φίλοι μου. Η Αθήνα είναι το μέρος όπου σπούδασα και όπου μπορώ να κάνω την δουλειά που διάλεξα και που αγαπάω. Είναι η Γη της Επαγγελίας μου. Δε νομίζω πως κάποιος μπορεί εύκολα να διαλέξει ανάμεσα στην πόλη του και στην Γη της Επαγγελίας του. Και το βλέπω και στην καθημερινότητα μου να συμβαίνει αυτό. Όταν έχω λίγες ημέρες κενό θέλω τόσο πολύ να πάω πάνω, να δω τους δικούς μου, να μείνω στο σπίτι μου με όλη του την ζεστασιά και της όμορφες μυρωδιές. Κάθε φορά που μπαίνω στο σπίτι είναι παντα η ίδια, καταπληκτική, υπέροχη μυρωδιά. Και την ίδια στιγμή θέλω να μείνω εδώ, να ηρεμήσω, να ξεκουραστώ, να αποφύγω το ταξίδι. Είναι πολύ δύσκολο να επιλέξει κανείς.

Γιορτές θα κάνεις στην Αθήνα;

Για όλες τις γιορτές δεν θα μπορούσα να πάω ούτως ή αλλιώς γιατί έχω παραστάσεις. Αλλα είναι ακριβώς αυτό που σου είπα παραπάνω. Να, τώρα έχω λίγες μέρες κενό και δεν ξέρω τι να κάνω (γέλια). Μιλούσα με τη μαμά μου στο τηλέφωνο πριν και της έλεγα «αχ μαμά θέλω να έρθω να σας δω, μου έχετε λείψει». Και απο την άλλη σκέφτομαι, «να μην κάτσω όμως εδώ να ξεκουραστώ λιγάκι;». Αλλά είναι τόσο όμορφο να βρίσκομαι στο σπίτι μου, στο μέρος που μεγάλωσα, με όλους τους δικούς μου και την οικογένεια μου. Όταν γυρίζω στο σπίτι μου είναι σαν να γυρίζω στην κοιλιά της μαμάς...

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.