Skip to main content

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Το Allyou στηρίζει τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ

Αντώνης Φωτιάδης: «Κάθε ιστορία, για να έχει "καλό τέλος", χρειάζεται υπομονή, επιμονή, πίστη και ελπίδα!» 



Το Allyou σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ φιλοξενεί προσωπικές ιστορίες παιδιών, εφήβων αλλά και ειδικών, που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται με στόχο τη νίκη. 

 

"Ονομάζομαι Αντώνης Φωτιάδης και βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να μιλήσω για τη δική μου «ιστορία». Μια ιστορία μέσα από την οποία κέρδισα εμπειρίες πολύ χρήσιμες για τη μετέπειτα ζωή μου και ευτυχώς μια ιστορία από αυτές που λένε…  με «καλό τέλος».

Ήμουν πέντε χρονών όταν διαγνώστηκα με όγκο στο παχύ έντερο και τότε όλα άρχισαν. 

Μπορεί η ηλικία μου να ήταν μικρή για να καταλάβω ακριβώς το πρόβλημα, αλλά ήταν αρκετή για να καταλάβω το πόσο σοβαρό ήταν. Βρισκόμουν, λοιπόν, στη δυσάρεστη θέση, όπου έπρεπε να αφήσω πίσω την οικογένεια μου και το σπίτι μου και να εισαχθώ σε ένα νοσοκομείο, ξεκινώντας μια σειρά από θεραπείες. Μέσα σε αυτό το στενάχωρο κλίμα, όμως, βρέθηκε ο σύλλογος “ΕΛΠΙΔΑ”, ο οποίος μόνος του μας προσέγγισε και μας προσέφερε στέγη στις εγκαταστάσεις του ξενώνα του. Φυσικά, για μένα και τη μητέρα  μου, όπου μέναμε μόνιμα στην Αθήνα έως ότου τελειώσει η ιατρική παρακολούθηση, ήταν άκρως σημαντική η προσφορά του. Μια προσφορά που ξεπερνούσε τα όρια μιας απλής φιλοξενίας. Μια ουσιαστική προσφορά ψυχολογικής υποστήριξης, μέσω των ποικίλων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, μέσω του σχολείου που λειτουργούσε και τέλος, μέσω των γνωριμιών με άλλα παιδιά που περνούσαν το ίδιο δύσκολο με εμάς.

Δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε και όλα τα παραπάνω ανήκουν στο παρελθόν. 

Αυτή τη στιγμή είμαι είκοσι χρονών και η βασική μου ασχολία είναι η μουσική. Στην ηλικία των δεκαοκτώ πήρα πτυχίο στο κλαρινέτο και στα ανώτερα θεωρητικά από το Ωδείο Ζ. Φωτιάδη στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και αυτή τη στιγμή σπουδάζω στη Θεσσαλονίκη, στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση στο σαξόφωνο, καθώς και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Επίσης, συμμετέχω σε αρκετές ορχήστρες της πόλης, σε διάφορα συγκροτήματα σύγχρονης μουσικής και ασχολούμαι με τη διδασκαλία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το 2001 στα Νέα Μουδανιά ο πατέρας μου διοργανώνει με σταθερή επιτυχία κάθε καλοκαίρι συναυλία με τους μαθητές του Ωδείου Ζ. Φωτιάδη, της οποίας τα έσοδα διατίθενται στην “ΕΛΠΙΔΑ”. Στη συναυλία αυτή συμμετέχω ενεργά από το ξεκίνημά της έως και σήμερα και τα τελευταία χρόνια και στη διοργάνωση. 

IMG_1207.jpg

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στο «τραγούδι της ΕΛΠΙΔΑΣ» το οποίο γράφτηκε από τους Ζ. Φωτιάδη και Σ. Λιάσιο και είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην “ΕΛΠΙΔΑ”. Στο τραγούδι αυτό τραγουδάω εγώ μαζί με άλλα παιδιά.  

(7).jpg

Κλείνοντας, θα ήθελα να δώσω και εγώ το δικό μου μήνυμα στα παιδιά που αυτή τη στιγμή ζουν τη δίκη τους δύσκολη «ιστορία»: Υπομονή, Επιμονή, Πίστη, Ελπίδα και σίγουρα θα καταλήξει με «καλό τέλος»…"

 

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ 

Η «ΕΛΠΙΔΑ» βράβευσε την ΑΚΜΗ RUNNING TEAM. 

Τη δύναμη, τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό τους έφεραν μαζί με το χαμόγελό τους οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Ήταν τα αγόρια και τα κορίτσια που αποτελούσαν την ΑΚΜΗ RUNNING TEAM και έτρεξαν στον 33o Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας με το σύνθημα «Τρέχουμε για την ΕΛΠΙΔΑ».

Ήταν τα παιδιά που η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, θέλησε να τιμήσει ως έκφραση αναγνώρισης της ευγενικής τους χειρονομίας να μεταδώσουν το μήνυμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» μέσα από ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, όπως είναι ο Μαραθώνιος της Αθήνας, όπου μάλιστα κέρδισαν δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο.

«Πρωτοβουλίες όπως η δική σας, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντάς τα, που θελήσατε να τρέξετε για την «ΕΛΠΙΔΑ» στον θρυλικό Μαραθώνιο, μας κάνουν υπερήφανους για το ήθος και τη μεγάλη ψυχή της νέας γενιάς της πατρίδας μας. Η συμβολή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, του Προέδρου του, κυρίου Κωνσταντίνου Ροδόπουλου, και όλων σας στο έργο μας αποτελεί για εμάς μεγάλη ενθάρρυνση και επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη δύναμη τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει κοντά στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Με συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η νέα γενιά, στέλνει με ευαισθησία μήνυμα αγάπης προς τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ένα μήνυμα που συνδυάζει την αγωνιστικότητα και τον ανθρωπισμό. Η σημερινή ημέρα ενώνει τις καρδιές μας και συστρατεύει στον αγώνα μας πολλούς ακόμα νέους φίλους... Η διάδοση των μηνυμάτων μας μέσα από αθλητικές διοργανώσεις είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντική. Γι’ αυτό και η σημερινή συγκέντρωση είναι πολύ ξεχωριστή για μένα! Όλοι οι συμμετέχοντες είναι νικητές στην καρδιά μας...».

Σε όλα τα παιδιά της ΑΚΜΗ RUNNING TEAM απονεμήθηκε το Μετάλλιο του Υποστηρικτή του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

elpida26nov.jpg

Διαβάστε επίσης

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη το Βραβείο "Nelson Mandela" του ΟΗΕ

 

Η ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά,  απονεμήθηκε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO 

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Mια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

 

 

Ανοιξαν το Ιδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και η "Ελπίδα"

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Μήνυμα Μ. Βαρδινογιάννη με αφορμή την πανδημία

 

Ο  καθένας μας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη αναλογιζόμενος το κοινό καλό

Προτεινόμενα

CELEBS

Νικόλαος - Τατιάνα: Έχουν χωρίσει εδώ και καιρό - Σε νέες σχέσεις και οι δύο

Ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ διήρκησε 14 χρόνια

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

CELEBS

Σκοτ Ντίσικ: Κραυγή βοήθειας μετά τη δραματική απώλεια κιλών με Ozempic

Το σκεύασμα που κάνει θραύση μεταξύ των celebrities