Skip to main content

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Το Allyou στηρίζει τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ

Φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών/ Εθελοντές στον Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ: "Μια ελπίδα στην καρδιά"



Το Allyou σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ φιλοξενεί προσωπικές ιστορίες παιδιών, εφήβων αλλά και ειδικών, που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται με στόχο τη νίκη.

 

"Μια καλησπέρα και από εμάς.

Κάπου εδώ θα θέλαμε να συστηθούμε.

Είμαστε φοιτητές από το Τμήμα Μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στα πλαίσια ενός σεμιναρίου του τμήματος μας με τίτλο “Μουσική στην κοινότητα”, το οποίο διδάσκει η κ. Αναγνωστοπούλου Χριστίνα, οι φοιτητές καλούνται να συμμετάσχουν σε διάφορα πλαίσια με ευπαθείς ομάδες. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μέσα από τη μουσική χαρά, δημιουργία, ομαδικότητα αλλά και να δούμε πώς λειτουργεί η μουσική σε κάθε μέλος αυτής της ομάδας ξεχωριστά, πώς λειτουργεί για την ομάδα ως σύνολο, αλλά ακόμα και σε εμάς του ίδιους ως μουσικούς. Και το πιο σημαντικό από όλα είναι να διαπιστώσουμε πώς η μουσική μπορεί να βοηθήσει και να λειτουργήσει υποστηρικτικά στη θεραπευτική διαδικασία.

PAN_0849.JPG

Εμείς, ως ομάδα, ζητήσαμε να βρεθούμε κοντά σε παιδιά που αγωνίζονται καθημερινά για τη ζωή τους. Έτσι λοιπόν, κάθε Πέμπτη βρισκόμαστε στο ΟΤΑΚ και στα εξωτερικά ιατρεία στην αίθουσα παιχνιδοθεραπείας και κάθε Παρασκευή στον ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ, όπου παίζουμε μουσική μαζί με τα παιδιά,τραγουδάμε όλοι μαζί, σκαρώνουμε τραγουδάκια με στίχους των παιδιών και κάνουμε διάφορες μουσικές δραστηριότητες! 

PAN_0856.JPG

Τα μέλη της ομάδας μας είναι τα εξής: Γιάννου Χαρά, Γκιργκάνη Αγγελική, Δεσποτοπούλου Δήμητρα, Καζάλα Μαρία, Καλαρίτη Ευριδίκη, Καραδήμας Αποστόλης, Μανουσάκης Σταμάτης, Παπαδοπούλου Κατερίνα, Πολίτη Δανάη, Σαμπάνης Κώστας.

Στο διάστημα που βρισκόμαστε κοντά στα παιδιά έχουμε ζήσει πολύ όμορφες και πολύ δυνατές στιγμές μαζί τους. Εμπνευσμένοι από αυτές τις στιγμές και από την καθημερινότητα των παιδιών, αποφασίσαμε να γράψουμε ένα τραγούδι αφιερωμένο στα παιδιά και σε όλους όσους είναι δίπλα τους.

PAN_0850.JPG

Το τραγούδι αυτό έχει τίτλο “Ελπίδα” και οι στίχοι του είναι οι εξής:

Ακόμα και αν

έχεις φόβο στην καρδιά

κι αν είσαι απ ́το σπίτι σου μακριά

βρήκες μια αγκαλιά

 

Είσαι η ελπίδα 

η ελπίδα που έχω εγώ

Δες μια ηλιαχτίδα (μια ελπίδα)

σε σκοτεινό ουρανό

 

Ακόμα και αν η νύχτα

έφερε βροχή

Αύριο ο ήλιος θα φανεί

μια καινούρια αρχή

 

Ανθισε η ελπίδα

η ελπίδα στην καρδιά

Δες μια ηλιαχτίδα, μια ελπίδα

που φεγγοβολά" 

 

Info: Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις δράσεις του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, ΕΛΠΙΔΑ και να συνεισφέρεις στο έργο του; Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο http://www.elpida.org/, καθώς και στα τηλέφωνα: 210-7757153, 210-7757934 και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε επίσης

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη το Βραβείο "Nelson Mandela" του ΟΗΕ

 

Η ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά,  απονεμήθηκε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO 

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Mια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

 

 

Ανοιξαν το Ιδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και η "Ελπίδα"

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Μήνυμα Μ. Βαρδινογιάννη με αφορμή την πανδημία

 

Ο  καθένας μας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη αναλογιζόμενος το κοινό καλό

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός