Skip to main content

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Το Allyou στηρίζει τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ

Ραφαέλλα Πολυκανδρίτη- Τζούλη Πολυκανδρίτη: Δύο μαρτυρίες ελπίδας!



Το Allyou σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ φιλοξενεί προσωπικές ιστορίες παιδιών, εφήβων αλλά και ειδικών, που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται με στόχο τη νίκη. 

 

Ραφαέλλα Πολυκανδρίτη: "Το να σου ανακοινώνει ένας γιατρός στην ηλικία των 15 ετών ότι πάσχεις από καρκίνο, δεν είναι και το ότι πιο εύκολο να διαχειριστείς. Δύσκολος ο δρόμος, γεμάτος άγχος και φόβο για το τι θα αντιμετώπιζα με τις χημειοθεραπείες. Μες στην κακή μου τύχη, μιας και υποτροπίασα στην τελευταία μου θεραπεία, μου είπαν ότι για να σωθώ και να συνεχίσω να ζω χωρίς να φοβάμαι, έπρεπε να προχωρήσουμε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Και έτσι μπήκαν στην ζωή μου οι γιατροί από το νοσοκομείο ΕΛΠΙΔΑ. Η βοήθεια τους για την εύρεση συμβατού δότη ήταν μεγάλη και σημαντική. Εδώ να προσθέσω ότι το να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών είναι ότι πιο απλό και σημαντικό μπορεί να κάνει κάποιος στην ζωή του, μιας και με αυτό τον τρόπο, μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε κάποιον ασθενή να συνεχίσει να ζει. Γιατί έτσι και εγώ, όπως και εκατοντάδες κόσμος, συνεχίζουμε και ζούμε λόγω κάποιου που μας έκανε δώρο κάτι τόσο απλό γι αυτόν, αλλά κάτι τόσο σημαντικό για εμάς.  Το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κάνει ένα σπουδαίο έργο με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών, και χωρίς αυτό, πολλά παιδιά ίσως να μην τα είχαν καταφέρει. 

Πέντε χρόνια μετά την μεταμόσχευση μου, η ζωή μου έχει αλλάξει ριζικά. Μπορώ να ονειρεύομαι, κάνω σχέδια, παλεύω, ελπίζω… και πάνω απ όλα μπορώ και ζω την κάθε μου μέρα με υγεία, κέφι και χαρά! Ελπίζω και εγώ με την σειρά μου να μπορέσω να επηρεάσω κάποιον να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών, για να μπορέσει και κάποιος άλλος ασθενής να συνεχίσει να ζει και να ελπίζει".

Τζούλη Πολυκανδρίτη: "Τον Οκτώβριο του 2009 νόσησε το παιδί μου, η Ραφαέλλα, από λευχαιμία.  Ήταν μόλις 15 ετών. Φυσικά γκρεμίστηκε ο κόσμος μας, γιατί ποτέ μια οικογένεια δεν περιμένει το δικό της το παιδί να αρρωστήσει με καρκίνο. Το πρώτο δύσκολο βήμα ήταν να ανακοινώσουμε στην κόρη μου τι είχε. Έπειτα ξεκίνησε η μάχη της με χημειοθεραπείες. Δύσκολες στιγμές για όλους μας, καθώς όταν νοσεί από κάτι τέτοιο το παιδί, νοσεί μαζί του και όλη η οικογένεια. Οι χημειοθεραπείες κράτησαν κοντά δυο χρόνια, και στην τελευταία χημειοθεραπεία, λόγο υποτροπής, οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Άλλη μια δύσκολη μάχη ξεκίνησε, γιατί έπρεπε να βρεθεί ο συμβατός δοτής. Η βοήθεια ήρθε από το νοσοκομείο ΕΛΠΙΔΑ στο οποίο έγινε και η μεταμόσχευση. Με την βοήθεια των γιατρών η μάχη αυτή τέλειωσε και πλέον μπορούμε ξανά να ονειρευόμαστε"

 

Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών

Περίπου 100 Έλληνες ασθενείς, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά, θα μπορούσαν να σώζονται κάθε χρόνο από μία μεταμόσχευση μυελού των οστών. Και είναι στο χέρι μας να τους σώσουμε! 

Για να εγγραφείς εθελοντής δότης μπορείς να επισκεφτείς τα γραφεία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών του Συλλόγου "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ" (Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», Λεβαδείας 8, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), καθημερινά 9.00 - 19.00, ή κάποιο από τα Συνεργαζόμενα Κέντρα Εγγραφής Δοτών της περιοχής σου (δες εδώ) όπου:

1) Θα ενημερωθείς λεπτομερώς για τη δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων

2) Θα συμπληρώσεις την αίτηση εγγραφής δότη

3) Θα σου γίνει λήψη μικρής ποσότητας αίματος (5 ml) ή στοματικού επιχρίσματος (σάλιου)

Αν δεν υπάρχει κάποιο Συνεργαζόμενο Κέντρο στην περιοχή σου, μπορείς  να συμπληρώσεις την online αίτηση εγγραφής και το "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, σε διάστημα 3 εβδομάδων περίπου, θα σου στείλει φάκελο που θα περιέχει:

1) Ενημερωτικό έντυπο για τη δωρεά μυελού των οστών.

2) Την αίτηση εγγραφής δότη μυελού των οστών.

3) Οδηγίες για τον τρόπο συλλογής του στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) καθώς και τα απαραίτητα υλικά για να συλλέξεις μόνος σου το δείγμα.

Για οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών/ αιμοποιητικών κυττάρων μπορείς να επικοινωνήσεις με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ πριν την εγγραφή σου στο 210.7775615-16.

Διαβάστε επίσης

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη το Βραβείο "Nelson Mandela" του ΟΗΕ

 

Η ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά,  απονεμήθηκε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO 

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Mια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

 

 

Ανοιξαν το Ιδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και η "Ελπίδα"

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Μήνυμα Μ. Βαρδινογιάννη με αφορμή την πανδημία

 

Ο  καθένας μας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη αναλογιζόμενος το κοινό καλό

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...