Skip to main content

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Το Allyou στηρίζει τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ

Αλέκα Καϊτατζη*: "Την ελπίδα, σ’ εμένα και στην οικογένεια μου, την έδωσε ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ"!



Το Allyou σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ φιλοξενεί προσωπικές ιστορίες παιδιών, εφήβων αλλά και ειδικών, που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται με στόχο τη νίκη.

 

* Η Αλέκα Καϊτατζη ήταν ομιλήτρια στην εκδήλωση της ΕΛΠΙΔΑΣ για τον εορτασμό των 25 χρόνων δράσης της. 

"Είμαι πολύ χαρούμενη αλλά και πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στο δεύτερο σπίτι μου, στην ΕΛΠΙΔΑ. Σε αυτό το σπίτι, εγώ και η οικογένεια μου περάσαμε έξι δύσκολα χρόνια παλεύοντας για τη ζωή ενός παιδιού, του δικού μας παιδιού. Ποτέ δε σου περνάει από το μυαλό ότι το δικό σου το παιδί θα φτάσει μια μέρα που θα δίνει μάχη για τη ζωή του. Δεν μπορείς να διανοηθείς ότι στη θέση της μάνας που έβλεπες στην τηλεόραση να εκλιπαρεί για έναν δότη μυελού των οστών για να σώσει τη ζωή του παιδιού της θα ερχόταν η μέρα που θα βρισκόσουν εσύ. Κι όμως, η αρρώστα μας αφορά όλους. Στο άκουσμα της διάγνωσης η πρώτη σκέψη ήταν γιατί σε εμένα, γιατί στο παιδί μου; Γιατί στη δική μου οικογένεια;

Δεν μπορεί, κάτι θα γίνει, υπάρχει ελπίδα

Σύντομα συνειδητοποιείς ότι οικογένειες που έχουν το ίδιο πρόβλημα με εσένα είναι πολλές όπως κι οι μικροί ήρωες που δίνουν την μάχη και γίνεσαι μια μεγάλη οικογένεια. Και φυσικά ότι ναι, υπάρχει ελπίδα. Είχαν περάσει έξι χρόνια που ο Στέφανος πάλευε με τις θεραπείες και τις χημειοθεραπείες, στο Αιματολογικό Τμήμα χωρίς αποτέλεσμα. Παρόλη την προσπάθεια των γιατρών και νοσηλευτών ο οργανισμός του δεν ανταποκρινόταν. Είμαστε από εκείνους που πήγαμε το παιδί μας και στο εξωτερικό. Μάταια.

Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή – εύχομαι ποτέ να μην τύχει σε κανέναν! – που ενώ έπρεπε να “παίξουμε το τελευταίο μας χαρτί”, την μεταμόσχευση, οι γιατροί στο εξωτερικό αρνήθηκαν να πάρουν την ευθύνη. Έχασα τον κόσμο όλο, έχασα το κουράγιο μου και άρχισα να πιστεύω πως όλα τελειώνουν. Η μάχη χάθηκε. 

Κι όμως, η μάχη κερδήθηκε!

Και κερδήθηκε, όχι σε μια ξένη χώρα που δεν είχαμε ξαναδεί, όχι μ’ εμάς ανάμεσα σε γιατρούς που πώς να καταλάβουν την ψυχή μας μέσα απ’ τα λόγια ενός διερμηνέα ή μέσα από τα Αγγλικά ενός ελληνικού σχολείου… Αλλά κερδήθηκε εδώ, στη χώρα μας, μ’ εμάς ανάμεσα στους φίλους και στους συγγενείς μας. Κερδήθηκε στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών που, λίγα χρόνια πριν, είχε η ΕΛΠΙΔΑ προσφέρει στο κράτος! Η Μονάδα ήταν τότε ένας πολύ μικρός χώρος στο Παίδων. Ένας χώρος, όμως, γεμάτος ανθρώπους που άνοιξαν ορθάνοιχτα την αγκαλιά τους και δέχτηκαν να δώσουμε μαζί την κρισιμότερη μάχη για τη ζωή του παιδιού μου. Μου έδωσαν πάλι ελπίδα και πίστη ότι θα τα καταφέρουμε και δικαιώθηκαν. Την ελπίδα, σ’ εμένα και στην οικογένεια μου, την έδωσε ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ. 

Οι ίδιοι άνθρωποι μ’ έκαναν να ντραπώ που αυτό το δώρο ζωής του μυελού των οστών που εγώ τόσα χρόνια από άγνοια ή φόβο, το στερούσα ίσως από κάποιο άλλο παιδί που πάλευε για τη ζωή του έφτασε η ώρα να παρακαλώ να βρεθεί για το δικό μου.

Έγιναν η αφορμή που έγινα κι εγώ εθελόντρια δότρια μυελού των οστών.

Σε ερώτηση ενός παιδοψυχολόγου « Ποιο είναι το μεγαλύτερης αξίας δώρο που θα ήθελες να αποκτήσεις ;» ο γιος μου ο Στέφανος απάντησε: «δεν χρειάζομαι τίποτα. Το μεγαλύτερο δώρο για μένα είναι η ζωή! Και η αξία της μεγάλη, γιατί την κέρδισα με το σπαθί μου.»

Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου στο Τμήμα Αιματολογίας Ογκολογίας, στην Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, στην «ΠΙΣΤΗ» και φυσικά στην «ΕΛΠΙΔΑ» που έχω σήμερα μαζί μου τον Στέφανο 21 ετών πλέον να χαίρεται και να εκτιμά την αξία της ζωής".

Διαβάστε επίσης

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη το Βραβείο "Nelson Mandela" του ΟΗΕ

 

Η ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά,  απονεμήθηκε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO 

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Mια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

 

 

Ανοιξαν το Ιδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και η "Ελπίδα"

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Μήνυμα Μ. Βαρδινογιάννη με αφορμή την πανδημία

 

Ο  καθένας μας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη αναλογιζόμενος το κοινό καλό

Προτεινόμενα

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών