Το Allyou στηρίζει τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ

Κατερίνα Αθανασιάδου: "Αισθάνομαι νικήτρια της ζωής και όχι απλώς νικήτρια μιας αρρώστιας" 

Allyou Team

Το Allyou σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ φιλοξενεί προσωπικές ιστορίες παιδιών, εφήβων αλλά και ειδικών, που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται με στόχο τη νίκη.

 

"Ονομάζομαι Κατερίνα Αθανασιάδου. Είμαι από τη Θεσσαλονίκη και είμαι κι εγώ ένα από τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Ήμουν 11 χρονών όταν διαγνώστηκα με καρκίνο. Δεν είχαμε κανέναν γνωστό εδώ στην Αθήνα. Οι γονείς μου ήταν απλοί άνθρωποι που πάλευαν για το μεροκάματο και είχαν αφήσει τις δουλειές τους προκειμένου να έρθουμε εδώ. Οι θεραπείες ήταν αρκετά συχνές και δεν ξέραμε για πόσο καιρό θα χρειαζόταν να κάνω χημειοθεραπείες. Που θα μέναμε; Πως θα τα καταφέρναμε; Κάποιος τότε μας μίλησε για την ΕΛΠΙΔΑ και πήγαμε στον Ξενώνα! Είναι φοβερό το πόσο γρήγορα μπορείς να δεθείς και πόσο γρήγορα μπορούν να σε αγκαλιάσουν άνθρωποι που βλέπεις για πρώτη φορά στη ζωή σου. Ο Ξενώνας αμέσως έγινε το σπίτι μου!

Θυμάμαι όταν φεύγαμε από το νοσοκομείο έλεγα στη μαμά «μαμά πάμε σπίτι». Ήθελα να πάω σπίτι μου και σπίτι μου ένοιωθα την ΕΛΠΙΔΑ .

Στην αρχή νόμιζα πως ήμουν λίγο άρρωστη, δεν ήξερα… Κατά λάθος έμαθα ότι έχω καρκίνο, και όπου το έλεγα, με κοιτούσαν όλοι με ένα τρομαγμένο βλέμμα. «Μην λες αυτή τη λέξη» μου έλεγαν! Και όταν έβγαινα στον κόσμο, έπρεπε πάντα να φοράω καπέλο, να μην φαίνεται το ξυρισμένο κεφάλι μου. Και σκεφτόμουν «γιατί να κρύβω την λέξη καρκίνος; Γιατί να κρύβω το γυμνό μου κεφάλι που στο κάτω κάτω έχει πλάκα; Γιατί να μην παίζω; Γιατί να μην γελάω;»

Όλα αυτά μου τα έδωσε η ΕΛΠΙΔΑ. Εκεί αισθανόμουν ελεύθερη, εκεί ήταν οι φίλοι μου, εκεί μπορούσα να παίζω με τις ώρες, εκεί ξαναβρήκα το γέλιο μου! Τότε, δεν καταλάβαινα πολλά. Απλά αισθανόμουν. Τώρα, όμως, ξέρω ότι τα παιδιά με καρκίνο δεν είναι καημένα, ούτε επικίνδυνα, ούτε παράξενα, είναι πάνω απ' όλα παιδιά. Το μόνο διαφορετικό που έχουν αυτά τα παιδιά είναι ότι είναι ήρωες και έχουν αστείρευτη δύναμη και θέληση για ζωή. Και η ΕΛΠΙΔΑ αγκαλιάζει αυτά τα παιδιά με ένα τρόπο μοναδικό. Δεν ξέρω πως τα καταφέρνει, αλήθεια, αλλά θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γιατί η ΕΛΠΙΔΑ με έκανε άλλον άνθρωπο, με βοήθησε να νικήσω την μάχη μου. Να κερδίσω μια νίκη που στην πραγματικότητα είναι νίκη απέναντι σε χιλιάδες πράγματα! Γιατί τα παιδιά με καρκίνο έχουν να παλέψουν με πολλούς αντιπάλους: έξω τους και μέσα τους! Και αυτό που μένει τελικά είναι η νίκη μέσα τους, το ότι αισθανόμαστε «νικητές της ζωής» κι όχι απλώς νικητές μιας αρρώστιας …

Αυτή τη νίκη μέσα μου, που κανείς δεν μπορεί να μου την πάρει, την οφείλω σε μεγάλο βαθμό στην ΕΛΠΙΔΑ.

Πλέον είμαι 23 χρονών, σπουδάζω βιολόγος με ειδικότητα στην γενετική μοριακή και ευελπιστώ μετά το πέρας των σπουδών μου να συνεισφέρω αποτελεσματικά και εγώ στην θεραπεία του παιδικού καρκίνου. Να δώσω τη μάχη ξανά! Από την απέναντι, όμως, όχθη.

Για περισσότερους νικητές ενάντια στον καρκίνο!

Για ακόμα περισσότερους νικητές ζωής!"

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares