Skip to main content

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Κάτια Χατζηπέτρου: «Μπορεί το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο να γίνει ζωή»

Το Allyou στηρίζει τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ.



Το Allyou σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ φιλοξενεί προσωπικές ιστορίες παιδιών, εφήβων αλλά και ειδικών, που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται με στόχο τη νίκη.

Παγκόσμια  Ημέρα  Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, η  17η  Σεπτεμβρίου 2016.  Μία ακόμη  παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη σε έναν ειδικό σκοπό. Ακόμη  ένα σύνθημα γραμμένο στον τοίχο του χρόνου, για να μας υπενθυμίζει, να μας κινητοποιεί συνειδησιακά.    Και  βέβαια δεν  είναι υπόθεση  μίας  επετειακής  ημέρας  η ευαισθητοποίηση  ή  η ένδειξη ενδιαφέροντος  για  τον διπλανό μας, ούτε είναι αλτρουισμός  να πετάς ένα ψήγμα  αγάπης  στο καπέλο κάποιου που είναι … «στην άκρη του δρόμου». 
Πιστεύουμε ότι είναι αυτό που προσπαθούμε, σχεδόν 3 χρόνια τώρα, μέσα από το «ΟΡΑΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ»  με απόλυτη συνέπεια  στις αξίες του εθελοντισμού  και  βαθύ  σεβασμό σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη: να  αναδείξουμε την δύναμη που έχει ο κάθε άνθρωπος  μέσα του και  πως  μπορεί  το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο να γίνει  ζωή. 


Ο Σύλλογός μας, με αφορμή την 17η Σεπτεμβρίου, προχώρησε σε μία σειρά από εκδηλώσεις στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ,» ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, η πολυπληθέστερη ομάδα εθελοντών δοτών μας, πάντοτε στο πλευρό μας,  πραγματοποίησε  στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, ένα πανόραμα Ολυμπιακών αθλημάτων και έναν συμβολικό Αγώνα Δρόμου «Win the Life» και  τιμήθηκε από εμάς για την προσφορά του στους μικρούς αγωνιστές της ζωής, και για την δύναμη που δίνουν στα παιδιά με τις εκδηλώσεις τους.  


Αυτήν την ημέρα με τον έντονο συμβολισμό, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός της Ελλάδας, με τον πιο επίσημο τρόπο, με Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Σύλλογό μας, δήλωσε ενυπόγραφα,  δια του Προέδρου του,  κου  Αντώνη Αυγερινού,  ότι  τάσσεται στο πλευρό μας και θέτει όλο του το δυναμικό στην υπηρεσία των παιδιών με καρκίνο. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο δίκτυο εθελοντών στην Ελλάδα θα μεταφέρει σε κάθε γωνιά της χώρας μας όχι μόνο το μήνυμα της ΕΛΠΙΔΑΣ  αλλά και της σημασίας της δωρεάς μυελού των οστών.


Στην Πλατεία Συντάγματος πάλι,  ολόκληρη την ημέρα,  με ειδικό περίπτερο πληροφόρησης,  κάναμε γνωστή την Ημέρα Εθελοντή Δότη στο ευρύ κοινό και εγγράψαμε πολλούς νέους  ευαισθητοποιημένους εθελοντές.   Παράλληλα  στην  Θεσσαλονίκη,  στην 81η ΔΕΘ – HELEXPO, ο Σύλλογος  μας, επί μία εβδομάδα  ενημέρωσε περισσότερους από 10,000 ανθρώπους που επισκέφτηκαν το περίπτερό μας  για την σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών  και  έγραψε  σχεδόν 1.000  εθελοντές δότες.  Την ίδια στιγμή, μέσα από τηλεοπτικό σποτάκι, η Τράπεζά μας ευχαριστούσε δημόσια τους 33.000  εθελοντές δότες της για την ευγενική τους διαθεσιμότητα.   Να, λοιπόν,  πως μια Παγκόσμια Ημέρα μπορεί να γίνει γόνιμη  αφορμή για να δεσμευτούμε όλοι και να μεταδώσουμε το μήνυμα μας  για  την μεγαλοσύνη της προσφοράς ζωής με έναν μόνο ασκό αιμοποιητικά κύτταρα.  Στις 17 Σεπτεμβρίου 2016, δώσαμε όλοι με τον τρόπο μας απάντηση στον ασθενή  που νιώθει τον καρκίνο να του κλέβει μέρα με την μέρα την δύναμη και να τον απομακρύνει κάθε στιγμή από τον κόσμο, τα όνειρα και τις επιδιώξεις του.  


Είπαμε  όλοι  μαζί «είμαστε εδώ για σένα!  Παλεύουμε μαζί σου κάθε στιγμή, όλες τις ημέρες του χρόνου»!
Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές μας και ελπίζουμε το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και πολλοί άλλοι. 

Κάτια  Χατζηπέτρου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ
Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μ.Β.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΕΛΠΙΔΑ»

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις δράσεις του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, ΕΛΠΙΔΑ και να συνεισφέρεις στο έργο του; Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο http://www.elpida.org/, καθώς και στα τηλέφωνα: 210-7757153, 210-7757934 και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε επίσης

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη το Βραβείο "Nelson Mandela" του ΟΗΕ

 

Η ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά,  απονεμήθηκε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO 

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Mια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

 

 

Ανοιξαν το Ιδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και η "Ελπίδα"

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Μήνυμα Μ. Βαρδινογιάννη με αφορμή την πανδημία

 

Ο  καθένας μας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη αναλογιζόμενος το κοινό καλό

Προτεινόμενα

CELEBS

Ανδρομάχη: Το βιογραφικό, ο έρωτας με τον Λιβάνη & η Eurovision

Η τεράστια επιτυχία του remake «Παράλληλη Αγάπη»

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!