Skip to main content

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Θεραπευτική κατασκήνωση «ELPIDA YOUTH SUMMER CAMP»

Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με την υποστήριξη της Επιτροπής «ELPIDA Youth», πραγματοποίησε, για δεύτερη χρονιά, φέτος, το ELPIDA Youth Summer Camp.



To ELPIDA Youth Summer Camp είναι ένα 10ήμερο θεραπευτικό πρόγραμμα για αποθεραπευμένα παιδιά ηλικίας 9-16 ετών με στόχο την βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της κοινωνικοποίησης των παιδιών.  

Μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να εξερευνήσουν, να μάθουν, να βγουν από την «ζώνη ασφαλείας» που βρίσκονται λόγω των συνθηκών και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, βήμα πολύ σημαντικό για την ψυχολογία τους με βάση όλες τις διεθνείς μελέτες.

Στις εγκαταστάσεις του «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας, η έμπειρη ομάδα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», με επικεφαλής την Διευθύντρια του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Άννα Παναγοπούλου και τον κοινωνικό λειτουργό του «Ξενώνα» κύριο Δημήτρη Νάνη, οργανώνουν  ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις για τους μικρούς κατασκηνωτές.  Αναρρίχηση, bungee jumping, τραμπολίνο, καλλιτεχνικά εργαστήρια, mind games, karaoke, τοξοβολία , ποδηλασία.

DSC_0045.JPG

Σημαντική είναι, κάθε χρονιά, η συμπαράσταση γνωστών καλλιτεχνών και αθλητών.

Ο «Αγγελιοφόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ» Σάκης Ρουβάς, όπως και ο γνωστός τραγουδιστής Bo, οι Ολυμπιονίκες και οι Παραολυμπιονίκες μας, όπως ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Άρσης Βαρών Παύλος Μάμαλος, η Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής Εύα Χριστοδούλου, ο Διεθνής Καλαθοσφαιριστής Θεόδωρος Παπαλουκάς, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Πυγμαχίας Έλενα Πλατάνα και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής Σταυρούλα Σαμαρά περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους  μαζί με τα παιδιά εμπνέοντας τους με το παράδειγμά τους.

Στο φετινό «ΕLPIDA Youth Summer Camp” οι αστρονόμοι του Αστεροσκοπείου Αθηνών  χάρισαν στους μικρούς κατασκηνωτές μία βραδιά γεμάτη αστέρια, καθώς με ειδικά τηλεσκόπια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για τα αστέρια και τους πλανήτες.

Στο πλευρό των παιδιών και τα μέλη της Επιτροπής «ELPIDA Youth» που στηρίζουν με μεγάλη αγάπη αυτή την προσπάθεια, αλλά και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός  με νοσηλευτές και ένα ασθενοφόρο καθ΄ όλη την διάρκεια της κατασκήνωσης καθώς και οι γιατροί της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ».
Τεράστια η συμβολή των  τα 20 αποθεραπευμένων παιδιών  που έμειναν μαζί με τα παιδιά στην κατασκήνωση , και αξιοποιώντας την προσωπική εμπειρία τους,  στήριξαν τους μικρούς κατασκηνωτές.

Τα χαμόγελα ευτυχίας των παιδιών είναι  η κινητήρια δύναμη για κάθε προσπάθεια, ενέργεια, εκδήλωση, δραστηριότητα, πρόγραμμα της ΕΛΠΙΔΑΣ,  του Οράματος ΕΛΠΙΔΑ και του “ΕLPIDA Youth”.

 

Διαβάστε επίσης

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη το Βραβείο "Nelson Mandela" του ΟΗΕ

 

Η ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά,  απονεμήθηκε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO 

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Mια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

 

 

Ανοιξαν το Ιδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και η "Ελπίδα"

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Μήνυμα Μ. Βαρδινογιάννη με αφορμή την πανδημία

 

Ο  καθένας μας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη αναλογιζόμενος το κοινό καλό

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ