Το Δέντρο της Ειρήνης

Στο Πάρκο Ριζάρη τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού που συμβολίζει την Ειρήνη, προσφορά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
 

Allyou Team

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης, πραγματοποιήθηκαν, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού  «Δέντρο της Ειρήνης» στο πάρκο Ριζάρη.

Το γλυπτό αποτελεί προσφορά του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Φίλων Παιδιών με καρκίνο» με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του. Η εγκατάσταση του «Δέντρου της Ειρήνης» έγινε με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων  «Athens Culture Net».

Δημιουργός του έργου, η γλύπτρια Πρέσβυς Καλής Θελήσεως και Ειδική Εκπρόσωπος της UNESCO για την Πολιτιστική Διπλωματία  Hedva Ser.

 «Το «Δέντρο της Ειρήνης» έχει θέση σε αυτή την πόλη, σε αυτόν τον τόπο που ιστορικά έδωσε νόημα στην έννοια της ειρήνης», είπε, ανάμεσα σε άλλα,  στην τελετή των αποκαλυπτηρίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Το έργο αυτό θυμίζει την ανάγκη του «μαζί»», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης «Νιώθουμε ευγνωμοσύνη απέναντι στην οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ», όχι μόνο για την προσφορά αυτού του έργου, αλλά για όλα όσα έχουν κάνει.».
Ιδιαίτερα συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη μίλησε για τον ιδιαίτερο συμβολισμό του γλυπτού: «Πριν από 30 χρόνια, εδώ στην Πόλη των Αθηνών, ο Σύλλογός μας φύτεψε ένα μικρό κλαδί ελπίδας. Ελπίδας για τα παιδιά της χώρας μας που έπασχαν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.  Σήμερα, το κλαδί αυτό έχει μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο δέντρο που καρποφόρησε και έδωσε ζωή σε χιλιάδες παιδιά τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, έχοντας χτίσει γέφυρες φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς με όχημα την υγεία. Αυτό το ξεχωριστό έργο τέχνης, που μιλά σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, το «Δέντρο της Ειρήνης», γίνεται από σήμερα σύμβολο του οράματος της ΕΛΠΙΔΑΣ για ένα κόσμο ειρήνης και συναδέλφωσης, έναν κόσμο αγάπης για τα παιδιά, διαλόγου και συνεργασίας των λαών. Ιδανικών που γεννήθηκαν στην Αθήνα και παραμένουν για τη χώρα μας αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητάς της».

 «Η φιλοσοφία μου είναι ότι η τέχνη είναι ένα εργαλείο για να επιτύχουμε την ειρήνη», είπε η δημιουργός του έργου Hedva Ser.  Το να προσπαθώ να φτιάξω έναν καλύτερο κόσμο υπήρξε πάντοτε κίνητρο για εμένα, και το γλυπτό αυτό συμβολίζει ακριβώς αυτό: την προσπάθεια για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου».

Η κυρία Βαρδινογιάννη και η Hedva Ser προτίθενται να ξεκινήσουν μια κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία του «Δρόμου της Ειρήνης» σε ολόκληρο τον κόσμο, υπό την αιγίδα της UNESCO.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το γλυπτό «Το Δέντρο της Ειρήνης» κοσμεί κεντρικά σημεία πολλών πόλεων του κόσμου, καθώς έχει τοποθετηθεί σε πανεπιστήμια και δημόσιους χώρους σε: Βερολίνο, Στρασβούργο, Βοστόνη, Φιλαδέλφεια, Αριζόνα, Ιερουσαλήμ, Παλαιστίνη, Μάλτα, Ανδόρρα, Μπακού.

Είναι παγκόσμιο σύμβολο κατανόησης μεταξύ των εθνών για την επίλυση συγκρούσεων και αποτελεί ένα από τα εμβλήματα ειρήνης για την UNESCO

 


 

 

 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares