Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.



Τη Δευτέρα, η Αναστασία ήπιε τσίπουρα... αλλιώς!

Η βόλτα μου θα ολοκληρωθεί στα Πετράλωνα. Εκεί, στο γνωστό στέκι με τα μπαράκια και τις πολυσύχναστες καφετέριες κοντά στην πλατεία Μερκούρη, έχει ανοίξει από πέρυσι το υπέροχο Eπί της Δεξαμενής (Ιολάου 29 & Δεξαμενής 1), ένα πανέμορφο μπαράκι με βερολινέζικο αέρα, το οποίο βγάζει και τραπεζάκια έξω στο όμορφο μπαλκόνι του και σερβίρει καφέ από νωρίς, καλά ποτά (με μόλις 5€) και φανταστικά κοκτέιλ – αν πας κι εσύ να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το… τσιπουράτο Παν.Τσιμπ., θα με θυμηθείς. 

Την Τρίτη, η Ειρήνη μάς είπε... σαγιονάρα! 

Σημερινός μου σταθμός είναι το Tokyo Joe (Αρτέμιδος 1, πλ. Εσπερίδων), εστιατόριο με σούσι άριστης ποιότητας και φρέσκα υλικά. Παραδοσιακές γεύσεις από την Ιαπωνία σερβίρονται μπροστά σου σε μεγάλες πιατέλες και οι σεφ του εστιατορίου βάζουν όλη τη γνώση, την τέχνη και το μεράκι τους για να γευτείς αυθεντικές συνταγές και να τις λατρέψεις. It’s sushi time, it’s Tokyo Joe time!

Την Τετάρτη, η Λένα επέμεινε... κλασικά! 

Απόψε έχουμε ραντεβού με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ! Μην με κοιτάς έτσι. Σοβαρολογώ. Εντάξει, κοντεύει...80. Και λοιπόν; Για μένα θα είναι για πάντα ο αγαπημένος γοητευτικός ήρωας που με καθήλωνε... Πώς να ξεχάσω τα Καλύτερα μας χρόνια (θα τα έχω δει και 10 φορές..), το Πέρα από την Αφρική (μπορεί να το έχω δει κι αυτό καμιά 6-7 φορές), το Κεντρί, το Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου, τις 3 Μέρες του Κόνδορα;

Ξέρεις, κάποιοι άνθρωποι, κάποιοι ήρωες μας, μένουν αγέραστοι. Έτσι κι ο Ρέντφορντ. Κι απόψε μας περιμένει, αγέραστος, στο Cine Φιλοθέη, για να τον δούμε, μαζί και με τον Νικ Νόλτε (άλλος χολιγουντιανός θρύλος, αυτός) στο "Ταξίδι στην Αλαμπάμα".

Την Πέμπτη, η Μαρία το... έριξε στο διάβασμα 

Ο Τζελαλεντίν Ρουμί, Πέρσης ποιητής και μυστικιστής του 13ου αιώνα έλεγε ότι "Η σοφία και οι γνώσεις υπάρχουν για να μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τον δρόμο από τον παλιόδρομο". Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, αυτό είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο, δεν νομίζεις; Κι επειδή δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να "ανοίξουμε" τους ορίζοντές μας από τα βιβλία, σήμερα αποφάσισα να ξεκινήσω την ημέρα μου με ένα βιβλίο που βρίσκεται εδώ και καιρό στην βιβλιοθήκη μου, αλλά πάντα ανέβαλα να διαβάσω (μάλλον λόγω του... όγκου του). Ο λόγος για το αριστούργημα του Λεονάρδο Παδούρα "Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά" (Εκδόσεις Καστανιώτη). Όσο για την υπόθεσή του; Με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός, ο Λεονάρδο Παδούρα χτίζει μια ιστορία στην οποία συναντιούνται οι ζωές τριών ανθρώπων: του Τρότσκι, από τότε που φεύγει στην εξορία μέχρι τη στιγμή που δολοφονείται στο Κογιοακάν του Μεξικού, του Ραμόν Μερκαντέρ, που εκπαιδεύτηκε από τις σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες για να δολοφονήσει τον Τρότσκι, και του νεαρού Κουβανού Ιβάν, που θα γίνει ο θεματοφύλακας αυτής της μυστικής και επικίνδυνης ιστορίας. Το πιο ενδιαφέρον μ' αυτό το βιβλίο είναι ότι πρόκειται για ένα ερωτηματικό γεμάτο θλίψη για τη μεγάλη ουτοπία του 20ού αιώνα -την ουτοπία μιας πιο δίκαιης κοινωνίας- που όμως διαστρεβλώθηκε και χάθηκε. Επίκαιρο δεν ακούγεται;   

Την Παρασκευή, η Κέλλυ έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από ένα πιάτο...  

Με τα τακούνια στην τσάντα και κατευθείαν από την δουλειά, θα βρεθούμε από νωρίς στο κέντρο. Θα πάμε αρχικά να τσιμπήσουμε κάτι, στo πιο ενδιαφέρoν street food εστιατόριο στην «καρδιά» του κέντρου. Το Etnico (Κολοκοτρώνη 22 και Χαβρίου), είναι ένα μαγαζί με γεύσεις από 3 διαφορετικές κουζίνες (Μεξικό-Ινδία-Αραβία), για να… ταξιδεύεις κάθε φορά και σε νέο μέρος. Το μενού έχει επιμεληθεί η ομάδα των σεφ του Altramira, όποτε ξέρεις ότι το φαγητό θα είναι καλό! Εγώ έχω λατρεία με την μεξικάνικη κουζίνα, γι’ αυτό και θα προτιμήσω την τορτίγια με το κοτόπουλο και γουακαμόλε και θα την συνοδεύσω με τον πιο δροσιστικό φρέσκο χυμό ανανά-πεπόνι. Και φυσικά, για να ακολουθήσουμε και τα γυναικεία στερεότυπα, θα πάρουμε ένα γλυκό «στην μέση» και την τιμιτική του αυτή την φορά, θα έχει η πανακότα με γάλα καρύδας. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ο Έλον Μασκ έκανε σχόλιο στο Twitter/X για την Ελένη Τσολάκη!

«Ένας υπέροχος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

CELEBS

Έλενα Τοπαλίδου: Εντυπωσίασε με τον χορό της σε επίδειξη μόδας

Η σύζυγός του Νίκου Κουρή φορούσε ένα κίτρινο μάξι φόρεμα