Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.



Τη Δευτέρα, η Αναστασία υποδέχτηκε το φθινόπωρο!

Σήμερα σε μία αρκετά διαφορετική αναζήτηση, λέω να κατέβω μέχρι το αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο στην πόλη (μάλλον είναι ένα από τα αγαπημένα μου σημεία στην πόλη γενικώς) στην Πολιτεία (Ασκληπιού 1-3, Αθήνα). Ένα βιβλίο που ψάχνω εδώ και καιρό να βρω, το «Ταξίδι Στην Άκρη της Νύχτας» του Σελίν (το πλήρες όνομα του διάσημου συγγραφέα ήταν Louis-Ferdinand Céline) ξανακυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας μετά από ένα μεγάλο διάστημα όπου ήταν εξαντλημένο και δεν μπορούσες στην κυριολεξία να το βρεις πουθενά. Θα ήθελα να αυτή η πρώτη λογοτεχνική αγορά του φετινού χειμώνα. 

Την Τρίτη, η Ειρήνη μάς ξενάγησε στην συμπρωτεύουσα! 

Σήμερα, σου έχω μια ιδέα για βόλτα που θα ταράξει τα νερά του Θερμαϊκού! Το café bar «Αργώ» είναι το φημισμένο πλωτό μπαρ της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ. Οικογένειες, παρέες, ζευγάρια αλλά και τουρίστες κλείνουν μια θέση κάθε καλοκαίρι και απολαμβάνουν την εναλλακτική διασκέδαση υπό τους ήχους της pop-rock μουσικής, μέσα σε ένα σκηνικό που θυμίζει την αρχαία Ελλάδα. 

Την Τετάρτη, η Λένα ανέβασε την αυλαία στις Νύχτες πρεμιέρας! 

Με την αγγλόφωνη "Νιότη", του (βραβευμένου) Πάολο Σορεντίνο, ξεκινάει το ταξίδι απόψε. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε καλώ, όπως κάλεσαν κι εμένα, να μοιραστούμε την εμπειρία μιας ταινίας υψηλής αισθητικής, την ποίηση της εικόνας που δημιουργεί το ελεύθερο πνεύμα και το ταλέντο ενός μεγάλου δημιουργού, όπως ο Σορεντίνο. Ο Μάικλ Κέην, ο Χάρβει Καιτέλ, η Τζέην Φόντα είναι εντυπωσιακοί. Σχεδόν εκθαμβωτικοί. Κι εμείς, όταν ανάψουν τα φώτα, πιστεύω πως θα είμαστε θαμπωμένοι (όχι θαμποί, ελπίζω..) μετά από ένα ταξίδι στις αγάπες, τις ανησυχίες, τις ζωές κάποιων άλλων.  

Την Πέμπτη, η Μαρία μάς πήγε... road trip! 

Απόψε έχω κλείσει ήδη θέση σε ένα θεατρικό road trip -κυριολεκτικά- σε... 4 ρόδες! Για να σε "ξεμπερδέψω", απόψε θα με βρεις στο Κινητήρας STUDIO (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη), όπου ανεβαίνει η κα-τα-πλη-κτι-κή παράσταση "Roadtrip 3". Θα σου δώσω ένα hint για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται: Μέσα σε τέσσερα αυτοκίνητα εν κινήσει, ηθοποιοί-οδηγοί και θεατές-συνεπιβάτες γίνονται "ένα", συμπληρώνοντας το "κάδρο" μιας ζωής, που κανείς τους δεν έχει φανταστεί. Όσο για την υπόθεσή του; Ποιον κρύβει η εντυπωσιακή ξανθιά στο πορτ-μπαγκάζ; Τι σχέση έχει με τον Dexter, τον Hitchcock και το CSI; Πόση χαρά και πόση θλίψη κρύβεται στη ρακή του Απεραθίτη; Η Λεονώρα θα συναντήσει, άραγε, τον Τζόνι στη συγκέντρωση των αποφοίτων; Σε ποιον ανήκουν τα 2.125 γραμμάρια τέφρας που κρατάει ο Χάρης στα χέρια του και γιατί τα παπούτσια του είναι ένα νούμερο μικρότερα; Άραγε, η συνείδηση έχει χρώμα τζίντζερ; Κι εν πάση περιπτώσει, τι δουλειά έχουν οι σκαντζόχοιροι σ' αυτήν την ιστορία; Αλήθεια τώρα, δεν σου φαίνεται ένα από τα must see θεάματα του φετινού χειμώνα; Tip: Καθημερινά, οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00 και στις 22:30. Επειδή οι επιβάτες - θεατές κάθε παράστασης είναι μόλις 15, καλό είναι να κλείσεις έγκαιρα τη θέση σου στο 6949679113. 

Την Παρασκευή, η Κέλλυ συνάντησε... τον ιπποπόταμο!

Η βόλτα μου θα ολοκληρωθεί στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στο μπαρ Ιπποπόταμος (Δελφών 3Β). Το σχεδόν σαράντα χρονών αυτό μπαρ έχει καταφέρει -όλα αυτά τα χρόνια- να διατηρήσει αυτή την αισθαντική ατμόσφαιρα που είχε από το 1978, όπου και πρωτοάνοιξε. Οι τοίχοι αυτοί με την τόση ιστορία συνεχίζουν να στεγάζουν ένα από τα πιο αυθεντικά ποτάδικα της πόλης. Και ενώ, ακόμα και την Παρασκευή και το Σάββατο, το μαγαζί προσφέρει πολύ χορό, ποτό και διασκέδαση, εγώ σήμερα θα αρκεστώ σε ένα μόνο ποτήρι σαγκρία –ποτό σήμα κατατεθέν του μαγαζιού.  

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»