Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.


Μαρία Μυλωνά

Τη Δευτέρα, η Μαρία μάς πήγε για βρώμικο...

Με το κουτί του "Μικέ" ανά χείρας (είπαμε, το γλυκό είναι για αργά το βράδυ), λέω να κλείσω τη βόλτα μου απολαμβάνοντας το καλύτερο βρώμικο της πόλης. Μην βιαστείς να υποθέσεις ότι μιλάω για την all time classic ομώνυμη καντίνα (που πλέον στεγάζεται σε... κτίριο, 10 μέτρα πιο πίσω). Αλλού κρύβεται το πιο νόστιμο "βρώμικο" της πόλης και μάλιστα είναι μόλις λίγα λεπτά παρακάτω, στην Μιχαλακοπούλου. Πρόκειται για την καντίνα με την μεγαλύτερη -ίσως- κίνηση στην Αθήνα και μάλιστα θα το δικαιολογούσες απόλυτα αν είχες δοκιμάσει έστω και μια φορά το κλασικότατο hot chicken: Αφράτο ψωμάκι, κοτόπουλο πανέ, καραμελωμένο κρεμμύδι, λάχανο, καρότο και "κολασμένη" σως (#δεν_περιγράφω_άλλο). Αν δεν είσαι λάτρις των σάντουιτς, και η σκέτη μερίδα με τις κοτομπουκιές θα σου δώσει (κυριολεκτικά) μία... γεύση.

Την Τρίτη, η Ειρήνη μάς ταξίδεψε στην πιο... παραμυθένια γωνιά της πόλης! 

Σήμερα θα σου αποδείξω ότι ναι, ένα ζαχαροπλαστείο-φαινόμενο βρίσκεται πολύ πολύ κοντά σου και σου δίνει κάθε λόγο να βάλεις λίγη μαγεία και στη δική σου ζωή... Το Cap Cap είναι ένα παραμυθοπωλείο! Βρίσκεται στο Αιγάλεω (Πανόρμου 26), μια ανάσα από το σταθμό του μετρό και για να βρεις μια θέση με την παρέα σου, θα πρέπει να έχεις ΥΠΟΜΟΝΗ. Μπαίνοντας στο χώρο, θα δεις γύρω σου ένα σκηνικό που συγκεντρώνει τα στοιχεία πολλών παραμυθιών, θα ακούσεις χαρακτηριστική μουσική, θα σε υποδεχτούν καλικάτζαροι ή μάγοι, θα μεθύσεις με τις μυρωδιές της ανοιχτής κουζίνας και σαν μικρό παιδί (όλοι το κρύβουμε ακόμα μέσα μας) θα σε μαγνητίσουν τα δεκάδες μπιχλιμπίδια – συλλεκτικά αντικείμενα που βρίσκονται προς πώληση στα μεγάλα, ξύλινα ράφια. 

Την Τετάρτη η Λένα μάς πήγε Ζάππειο...

Το 44ο φεστιβάλ βιβλίου μπορεί να άργησε, αλλά ήρθε! Τρελαίνομαι για το χάζι στα κιόσκια του και το ψαχούλεμα στα χιλιάδες βιβλία του. Φέτος έχει και συνεργάτη, τη UNICEF. Kαι κάθε βράδυ έχει και μια (μπορεί και δυο, και τρεις) εκδηλώσεις! Απόψε, στις 8.00, είναι η βραδιά του Γιώργου Χρονά και του καινούργιου του βιβλίου. Θα πιάσουμε θέση από νωρίς. Δανείζομαι λόγια δικά του (του Χρονά) από συνέντευξη του στον Παναγιώτη Χατζηστεφάνου(iefimerida) για να σου τον "παρουσιάσω": "Είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος, μέσα στους δρόμους και τη μοναξιά μου, ταυτόχρονα... Παρακολουθώ τα πάντα και αποφασίζω. Μιλάω. Γράφω. Εχω περιοδικό και εκδόσεις 32 χρόνια....". Οδός Πανός, λεγονται οι εκδόσεις του Γιώργου Χρονά. Ελεύθερες, τολμηρές, ουσιαστικές. "Τρεις γυναίκες και ο ποιητής",  ο τίτλος του καινούργιου του βιβλίου. Πίσω από τον τίτλο "κρύβονται" η δημοσιογράφος Οριάνα Φαλάτσι και η Σεβάς Χανούμ ή... Ρίτα Σακελαρίου.. Ο ποιητής είναι ο Κ.Π. Καβάφης.

Την Πέμπτη, η Αναστασία μάς ξενάγησε στον Λευκό τον Πύργο! 

Θα σου πω ένα μυστικό για αυτή εδώ την πόλη, κάτι που το ξέρουν λίγοι: ναι, αν θέλεις τρίγωνο να πας στον Ελενίδη (Θ. Σοφούλη 15, Καλαµαριά, τηλ. 2310 421699), ναι, αν θέλεις τσουρέκι να πας στον Τερκενλή (www.terkenlis.gr), να ξέρεις όμως ότι αν θέλεις να δοκιμάσεις τις πιο νόστιμες πάστες και τούρτες της συμπρωτεύουσας είναι υποχρεωτικό να κατευθυνθείς προς τον Μίτλο (www.miltos.gr). Ο Μίλτος είναι μία σχετικά μικρή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων τα οποία θα βρεις σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά όχι σε κάποιο άλλο σημείο της Ελλάδας. Κι αυτό γιατί η πολιτική του francise είναι τόσο αυστηρή που οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να ξεφύγει η ποιότητα από τον έλεγχο τους. Σου προτείνω να δοκιμάσεις την Μαρκησία, την πιο γλυκιά, σκληρή πάστα σοκολάτα που έχεις φάει αλλά και τις καταπληκτικές πάστες Αμυγδάλου, αν είσαι φαν της κρέμας. 

Την Παρασκευή, η Κέλλυ ανέβηκε στα Β.Π. 

Σήμερα λέω να κατευθυνθώ σε ένα προάστιο που ενώ πολύς κόσμος το επισκέπτεται, εγώ δεν πάω εκεί συχνά: Το Χαλάνδρι. Σαν «παιδί» του κέντρου, νιώθω ότι το Χαλάνδρι μου προσφέρει παρόμοιες… υπηρεσίες, αλλά αυτό το Παρασκευο-σαββατο-κυριακο, έχει κάτι που δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να αγνοήσω. Το Terra Furba Festival έχει ξεκινήσει ήδη από χθες με διάφορα δρώμενα να λαμβάνουν μέρος στην γνωστή συνοικία. Dj Sets, Live Sets, Stand Up comedy παραστάσεις και πολλά άλλα είναι μόνο μερικά από τα events που περιλαμβάνει το φεστιβάλ. Εγώ, δεν θα επιλέξω κάποιο συγκεκριμένα, αλλά θα αλωνίζω από μαγαζί σε πλατεία, μέχρι να βρω αυτό που μου ταιριάζει περισσότερο. Σημαντικότατο Τip: Για το σουκού το φεστιβάλ συνεργάζεται με το 8ο Flea Market στο Spiti Cocktail Bar, ένα bazaar στο οποίο μπορείς να βρεις νέους καλλιτέχνες από την μουσική, την γαστρονομία, την ενδυματολογία και την τέχνη γενικότερα. Εκεί, θα βρίσκεται και το πολυαγαπημένο μας Circulo Baby Clothing and Accessories, με το μοναδικό του πάντα περίπτερο, το οποίο πέρα από τις γνωστές, ευφάνταστες δημιουργίες του για παιδάκια και μωρά, θα διαθέτει και την νέα μας εμμονή για…. μεγάλους, τα «Σίρκουλο εντ Πράουντ» t-shirts. Πρόλαβέ τα πριν εξαντληθούν!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

7 τσάντες που ορίζουν το styling αυτή την άνοιξη

Η fashion editor του AllYou επιλέγει τσάντες για όλες τις ώρες της ημέρας, για να ανανεώσεις τη συλλογή σου

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ