Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Λεωφόρος Συγγρού γωνία, λίγο πριν το ρολόι χτυπήσει 23:00

Σήμερα, η Ειρήνη χάνεται σε μια τεράστια αναπαυτική πολυθρόνα και γελάει μέχρι δακρύων. Τι λες, είσαι έτοιμη να την ακολουθήσεις; 



Οι καθημερινές είναι οι πιο κατάλληλες ημέρες για να πραγματοποιήσεις μια χαλαρή βόλτα στην πόλη και να απολαύσεις το φαγητό, το ποτό και το σινεμά, χωρίς να χρειαστεί να περιμένεις στην ουρά για κάποιο τραπέζι ή το εισιτήριο σου. 

Έτσι κι εγώ, μέσα σε αυτήν τη χαλαρή διάθεση, άφησα τον κόσμο να γυρίσει στο σπίτι του -ξεπέρασα και την κίνηση στους δρόμους δηλαδή- και κατέβηκα στο κέντρο της Αθήνας, για να επισκεφθώ το αγαπημένο μου στέκι για φαγητό στα... γρήγορα. 

Αν το fast food το έχεις συνδεδεμένο με χαμηλής ποιότητας γεύματα, τότε να σημειώσω πως στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν ισχύει, αλλά δανείζομαι τον όρο αυτό για να τονίσω την ταχύτατη εξυπηρέτηση αυτής της μικρής, παραδοσιακής, ινδικής κουζίνας, που βρίσκεται μόλις μια ανάσα από το μετρό στο Μοναστηράκι. Το Mirch (Ερμού 109) λοιπόν, το ανακάλυψα χάρη σε μια φίλη μου, που ενθουσιάστηκε στην ιδέα ότι αγαπώ τις διεθνείς γεύσεις και ήθελε να με πάει σε... ψαγμένες γωνιές της πόλης. Μόλις μπεις στο εστιατόριο θα αντικρίσεις την ανοιχτή του κουζίνα, με τους έμπειρους chefs να δημιουργούν μπροστά στα μάτια σου συνδυασμούς που καταλήγουν σε απολαυστικά πιάτα με έθνικ επιρροές. Πρώτιστο μέλημα είναι η υγιεινή διατροφή για αυτό και τα υλικά είναι πάντοτε φρέσκα και προσεκτικά διαλεγμένα, ενώ για το customer service δεν έχω λόγια! Σε προκαλώ να δοκιμάσεις Indian Souvlaki, Chicken Pakora & Chicken Korma και να συνοδεύσεις το πιάτο σου με μια παγωμένη μπύρα από το μπαρ!  

Και μετά; Εννοείται πως δεν μπορώ να κουνηθώ από τις τόσες λιχουδιές που μόλις κατανάλωσα. Σκέφτομαι ότι το ποτό θα μου προκαλέσει περισσότερο πρήξιμο, η επιστροφή στο σπίτι θα με ρίξει ψυχολογικά, οπότε η πιο πρακτική λύση είναι το σινεμά και μιας και διάβασα για μια ξεκαρδιστική κωμωδία, δεν θα το απορρίψω. 

Ταξί, ταξί! Λεωφόρος Συγγρού 111 και Λεοντίου ( Odeon Starcity) γωνία παρακαλώ! Είμαι κι εγώ «Αρχάρια» και δεν παίρνω το αυτοκίνητο.Ο ήρωας μου όμως δεν πτοείται από αυτά, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, άλλωστε. Στην ομώνυμη ταινία υποδύεται έναν 70χρονος χήρο συνταξιούχο που  θα επανέλθει στην εργασιακή ενεργό δράση, ως ασκούμενος σε μια ιστοσελίδα μόδας, την οποία διευθύνει η Αν Χάθαγουεϊ. Πολύ σύντομα θα γίνει πολύτιμο μέλος της ομάδας, με τους δυο να αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση. Μετρημένο, συμπαθές φιλμ μου έχουν πει και ο Ντε Νίρο προβλέψιμα απολαυστικός. Μην τη χάσεις! 

Όσο για εμένα; Θα σε ξαναβρώ την άλλη Τρίτη! Μέχρι τότε, καλές βόλτες! 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός