Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας 

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.


Μαρία Μυλωνά

Τη Δευτέρα, η Αναστασία ανέβηκε βόρεια!

Η σημερινή μου βόλτα, λοιπόν, θα είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον, τη θάλασσα και... την καλή κουζίνα. Θέλεις να μάθεις πώς συνδυάζονται όλα αυτά; Δεν έχεις παρά να με ακολουθήσεις μέχρι... την Κηφισιά. Ο λόγος; Σε αυτή την πόλη όπου τα πράγματα που έχεις να κάνεις δεν εξαντλούνται ποτέ, υπάρχει ένα μουσείο λιγότερο λαμπερό από το Μουσείο της Ακρόπολης, λιγότερο γνωστό από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων, αλλά εξίσου σημαντικό και ενδιαφέρον και με τα δύο παραπάνω. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή (Λεβίδου 13, Κηφισιά) είναι εδώ για να σου ανοίξει με τις εκθέσεις και τα προγράμματα του μία νέα προοπτική στα όσα κατανοείς για τον πλανήτη μας και το περιβάλλον.

Την Τρίτη, η Ειρήνη κάθισε αναπαυτικά... 

Λεωφόρος Συγγρού 111 και Λεοντίου (Odeon Starcity) γωνία παρακαλώ! Είμαι κι εγώ «Αρχάρια» και δεν παίρνω το αυτοκίνητο. Ο ήρωας μου όμως δεν πτοείται από αυτά, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, άλλωστε. Στην ομώνυμη ταινία υποδύεται έναν 70χρονος χήρο συνταξιούχο που  θα επανέλθει στην εργασιακή ενεργό δράση, ως ασκούμενος σε μια ιστοσελίδα μόδας, την οποία διευθύνει η Αν Χάθαγουεϊ. Πολύ σύντομα θα γίνει πολύτιμο μέλος της ομάδας, με τους δυο να αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση. Μετρημένο, συμπαθές φιλμ μου έχουν πει και ο Ντε Νίρο προβλέψιμα απολαυστικός. Μην τη χάσεις! 

Την Τετάρτη η Λένα απόλαυσε... φαγητό στο πόδι!  

Το ξέρεις πως το street food είναι η νέα τάση στην πόλη μας; Ναι, ναι. Και δεν σου λέω μόνο για το καλαμπόκι ή το σουβλάκι ή το "βρώμικο", αλλά για δεκάδες φαγητά, διαφόρων εθνικοτήτων, που μπορείς να φας εύκολα και πρόχειρα, στο χέρι. Από ιταλικά και μεξικάνικα, μέχρι κινέζικα και αραβικά, κι από burgers και fish and chips, μέχρι ινδικά και τούρκικα. Σήμερα εμείς θα πάμε για μεξικάνικο street food! Στο Taqueria Maya (Πετράκη 10, Σύνταγμα). Διάλεξε και πάρε: tacos, buritos ή quesadillas; Ή μήπως μια ωραία σαλάτα; Τι θα έλεγες και για μια μαργαρίτα; Ή μήπως προτιμάς τεκίλα; Μου αρέσει εδώ. Είναι χρωματιστά, ατμοσφαιρικά και άνετα. Θα σου αρέσει κι εσένα, είμαι σίγουρη.

Την Πέμπτη η Μαρία έκανα μία galaxy-ακή βόλτα! 

Στην πρώτη μας στάση, θα απολαύσουμε τα πρώτα ποτά μας και θα χαλαρώσουμε από τη δουλειά, σε έναν άλλο... γαλαξία: το Galaxy! Όχι, όχι αυτό που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του Hilton. Σ' αυτό που βρίσκεται στη πιο κρυμμένη και πολυσύχναστη στοά στη Σταδίου (στον αριθμό 10) αναφέρομαι, σχεδόν απέναντι από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Πρόκειται για ένα από τα πιο αυθεντικό ποτάδικα της Αθήνας, που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1970.  Το μαγαζί θα σε εντυπωσιάσει με την πρώτη ματιά και ενστικτωδώς θα σου φέρει στο νου την έννοια του american bar. Από ποζεριά μηδέν, από ουσία και -κυρίως- από καλά αυθεντικά ποτά, δέκα με τόνο. Μια μεγάλη μπάρα σε όλο το μήκος του μαγαζιού και ακριβώς από πίσω μία πλούσια κάβα αλλά και εκατοντάδες φωτογραφίες από επώνυμους που κατά καιρούς τα έχουν τιμήσει δεόντως, όπως ο Τσαρούχης, ο Γκάτσος και ο Παπάζογλου. Το clue του μαγαζιού, όμως, βρίσκεται ανάμεσα στην μπάρα και την κάβα και ακούει στο όνομα κύριος Γιάννης. Πρόκειται για τον barman του Galaxy, τον πιο Old-school barman της Αθήνας, που θα σου προτείνει και έπειτα θα σου σερβίρει από τα πιο καθαρά ποτά που μπορείς να απολαύσεις στην πρωτεύουσα, με τη συνοδεία μικρών ποικιλιών (τυριά, αλλαντικά, φρυγανίτσα με ελιές, γραβιέρα, μουστάρδα, ρώσικη, ακόμα και ροκφόρ)!  Εκτός από τον... Τσαρούχη, τον Γκάτσο, τον Παπάζογλου και τον... κύριο Γιάννη, στο Galaxy μπορείς να τσουγκρίσεις το ποτήρι σου με πολλούς γνωστούς Αθηναίους, καθώς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια καλλιτεχνών. Κι επειδή το μέγεθός του δεν ενδείκνυται για... Σαββατόβραδα, σήμερα είναι η ιδανική μέρα για να με ακολουθήσεις.

Την Παρασκευή η Κέλλυ έκανε ένα ταξίδι στο παρελθόν! 

Ήρθε η ώρα να έρθω αντιμέτωπη με το παρελθόν. Μπορεί να μην έχω «μηχανή του χρόνου» για την τελευταία μου στάση σήμερα, αλλά το μαγαζί Superfly (Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι), μου προσφέρει το πιο σύντομο ταξίδι στον χρόνο. Στην όμορφη γειτονιά του Παγκρατίου βρίσκεται το πιο συναρπαστικό καφέ/μπαρ που έχω πάει τελευταία. Τραπέζια από ποδοσφαιράκι και μπιλιάρδο, παλιές τετράγωνες τηλεοράσεις, φωτιστικό/τρενάκι, παλιά επιτραπέζια παιχνίδια αλλά και φλιπεράκι και Atari είναι μερικά από τα στοιχεία του μαγαζιού που σε μεταφέρουν αμέσως στην δεκαετία του ’90. Υπό του ήχους λοιπόν των TLC, MC Hammer, The Fugees και πολλών πολλών άλλων καλλιτεχνών της εποχής, θα ευχαριστηθώ το ποτό μου, ανακαλώντας τα «νέρντικα» παιδικά μου χρόνια που απαρτίζονται από ώρες ατελείωτες μπροστά στο Nintedo Game Boy της αδερφής μου αλλά και προσπαθώντας να γίνω η μεγαλύτερη επιχειρηματίας ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, παίζοντας το επιτραπέζιο Hotel (τα οποία παρεμπιπτόντως μπορείς να παίξεις και στο μαγαζί).

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson