Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας 

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.


Μαρία Μυλωνά

Τη Δευτέρα η Αναστασία ξεκίνησε μετρώντας... προτερήματα!

«Αν δε φοβάστε μήπως βγάλετε φουσκάλες απ’ τις τσουκνίδες, ελάτε να προχωρήσουμε απ’ το στενό μονοπάτι που βγάζει στην πτέρυγα και να δούμε τι γίνεται μέσα». Με αυτή τη φράση θα ξεκινήσει η βραδιά της Δευτέρας στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας (Κεφαλληνίας 16, Αθήνα), μία από τις πιο ενδιαφέρουσες θεατρικές στέγες αυτής της πόλης, που φέτος «δανείζει» τον χώρο β΄σε μία επαναστατική και πολύ πρωτοποριακή -για τα δεδομένα στα οποία γράφτηκε- παράσταση.

Ο Θάλαμος αρ. 6, ένα πολύ τολμηρό κείμενο για τα δεδομένα της εποχής του, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική θεατρική σκηνή σε μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου. Ένα έργο βιωματικό μέσα από το οποίο ο «γιατρός» Άντον Τσέχωφ θα μας μεταδώσει αρκετά από τα προσωπικά βιώματα του, πάντα με εργαλείο την χαρακτηριστική του διεισδυτική ματιά στην ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση των ηρώων. 

Την Τρίτη η Ειρήνη ταξίδεψε back to 60’s, μαζί με τους λόρδους της Αθήνας!

Φαντάσου ένα παλιό νεοκλασικό του 1919 κάπου στο κέντρο της Αθήνας, με αυλή, ένα πέτρινο μπαρ γεμάτο κόσμο, μια αίθουσα με ένα επιβλητικό μοναστηριακό τραπέζι, ένα χώρο χαλάρωσης με πολλές πολυθρόνες στον ημιώροφο και το prive δωμάτιο των λόρδων στον πρώτο, με το χαρακτηριστικό μπιλιάρδο.

Που τα ανακάλυψα όλα αυτά; Στην Πραξιτέλους 30, στο κέντρο της Αθήνας κάποιοι «αδέξιοι» φίλοι αποφάσισαν να υλοποιήσουν την ιδέα τους και να δημιουργήσουν το The Clumsies. Ένα μπαρ που έγινε αμέσως το hot spot των πιο «ψαγμένων» κι αγαπήθηκε ακόμα κι από τους πιο αυστηρούς και διστακτικούς πελάτες του. 

Την Τετάρτη η Μαρία βόλταρε στο Μεταξουργείο!

Μερικά μέτρα πιο κάτω από το γραφείο, και συγκεκριμένα στην Κεραμεικού 110, βρίσκεται ένα πολύ αγαπημένο μου μαγαζί, το οποίο τιμώ δεόντως πολύ συχνά. Ο Λόγος για το Καμπεθόν (Cabezon), ένα all day χαλαρό στέκι, που σερβίρει φτηνό καφέ, φτηνά ποτά και ακόμα πιο φτηνά (και νόστιμα) πιάτα. Το μαγαζί στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό και το μεγάλο του ατού είναι η υπέροχη αυλή του, που σε παραπέμπει σε παλιές εποχές: χαλικάκι, φυτά, δένδρα και τα παλιά οικήματα γύρω - γύρω. Οκ, μπορεί ο καιρός -που έχει αρχίσει να ψυχραίνει- να μην μου επιτρέπει εύκολα να καθίσω έξω, αλλά δεν θα πτοηθώ. Το εσωτερικό του είναι εξίσου όμορφο, ενώ η μουσική του είναι στο κατάλληλο στιλ και -κυρίως-  στην κατάλληλη ένταση για να χαλαρώσω μετά από μία έντονη -εργασιακά- μέρα. Ο κατάλογός του είναι μικρός, αλλά ό,τι κι αν επιλέξεις εδώ είναι νόστιμο και "γενναιόδωρο" ως προς τις μερίδες. Προσωπικά, θα προτιμήσω -ως συνήθως- την πατατοσαλάτα (must try) και την τηγανιά με το λουκάνικο και τη φέτα και -εννοείται- ότι θα τα συνοδεύσω με ουζάκι Απαλαρίνα -η μοναδική αλλά επαρκής ετικέτα που διαθέτει το Καμπεθόν. Αν πάλι εσύ λατρεύεις τα μπέργκερ, μην διστάσεις να δοκιμάσεις την πρόταση του μαγαζιού. Και μόνο στη θέα του θα ξετρελαθείς! 

Την Πέμπτη η Κέλλυ ήπιε ποτό... για καλό σκοπό! 

Kάθε Οκτώβριο, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Estee Lauder Companies πραγματοποιείται παγκοσμίως το πρόγραμμα Φωταγώγησης Σημαντικών Κτιρίων-Οροσήμων σε ροζ χρώμα με στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη. Φέτος, το ξενοδοχείο Hilton συμμετέχει σε αυτή την ενέργεια και από τις 19 Οκτωβρίου και για μια ολόκληρη εβδομάδα θα "βαφτεί" ροζ, με σκοπό να ενισχύσει τη μετάδοση του μηνύματος της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Συμπληρωματικά, στο μπαρ Galaxy θα διατίθεται για όλο τον μήνα, το “The Pink Cocktail”, όπου το 50% των εσόδων του θα προσφέρονται για την ενίσχυση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Ε.Μ.Ε.Ι.Σ, ενός δικτύου εθελοντών γιατρών που χειρουργούν οικονομικά αδύναμες και ανασφάλιστες γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Αλήθεια τώρα, μπορείς να πεις όχι σε ένα κοκτέιλ για καλό σκοπό; Εγώ, πάντως δεν μπορώ, γι’αυτό και σε χαιρετώ για αυτή την εβδομάδα, από την όμορφη θέα του Galaxy Bar!

Την Παρασκευή η Λένα έκανε μία βόλτα... εντός! 

Με πολύ καφέ φίλτρου Χατζιδάκι και Nino Rotta κι ένα βιβλίο αγκαλιά. Για να κάνω βόλτα στις σελίδες του, να κάνω παρέα με τις λέξεις του και να εξερευνώ τους προσωπικούς μύθους αυτού που το 'γραψε. 

Όταν ανακάλυψα τον Τζόναθαν Φράνζεν μέσα από τους "Κραδασμούς" του (εκδόσεις Ψυχογιός) ένιωσα όπως φαντάζομαι ότι θα ένιωσε ο Χριστόφορος Κολόμβος όταν ανακάλυψε την Αμερική.

Κι όμως, όταν πριν λίγους μήνες ο Φράνζεν ήρθε στην Αθήνα, δεν κατάφερα ούτε να τον δω, ούτε να τον ακούσω... Σήμερα κρατάω την "Ελευθερία" του (Εκδόσεις Ωκεανίδα), το βιβλίο του που χαρακτηρίστηκε Μεγάλο Αμερικανικό Μυθιστόρημα και που ο ήρωας του, ο Λεβιάθαν, έγινε σημείο αναφοράς όχι μόνο των Αμερικανών αλλά και όλων των βιβλιόφιλων του κόσμου.

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department