Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική, ο καλύτερος γιατρός (μου)

Σήμερα η Μαρία αναρρώνει κάνοντας μία "βόλτα"... μετά μουσικής! 


Μαρία Μυλωνά

Αγαπάς την μουσική; Εγώ την λατρεύω. Στο σπίτι, στο γραφείο, στο δρόμο, όπου κι αν βρίσκομαι πάντα η μουσική είναι η "παρέα" μου. Στις μεγάλες χαρές και στις μεγάλες λύπες μου, στις στιγμές που βαριέμαι και σε 'κείνες που χαλαρώνω, πάντα η μουσική έχει τον μαγικό τρόπο άλλοτε να με "ανεβάζει", άλλοτε να με ανακουφίζει, άλλοτε να γεμίζει τις σιωπές και τα κενά μου και άλλοτε να με ταξιδεύει.

Αυτές τις μέρες λοιπόν, που ένα μικροπροβληματάκι υγείας με έχει καθήλωσε για πολλές (μα πάρα πολλές) ώρες στο κρεβάτι, ο καλύτερος τρόπος για να αισθανθώ ότι... βολτάρω είναι μέσα από τη μουσική. Αυτό σκοπεύω να κάνω και σήμερα και σε προσκαλώ να με ακολουθήσεις! Φύγαμε λοιπόν!

Εδώ και κάμποσους μήνες είναι στον αέρα ένας ραδιοφωνικός σταθμός που κυριολεκτικά μπορεί να σε... απογειώσει. Και μάλιστα καθόλου άδικα αν σκεφτείς ότι το διαδικτυακό (προς το παρόν τουλάχιστον) www.avopolisradio.gr είναι στην ουσία η live εκδοχή του avopolis.gr, του Νο1 μουσικού site στην Ελλάδα (και ναι, "αδερφάκι" του Allyou). Τι θα ακούσεις εκεί; Πολύ γνωστά κομμάτια σε σπάνιες διασκευές, εναλλακτικές εκτελέσεις, κυριολεκτικά "διαμαντάκια" γνωστών ονομάτων που δεν έγιναν γνωστά στην ώρα τους αλλά θα αγαπηθούν αλλά και νέα κομμάτια που σύντομα θα γίνουν τα απόλυτα... must listen! Εννοείται ότι αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που κάθε πρωί ανοίγω -εναγωνίως- τον υπολογιστή μου και συντονίζομαι. Καθημερινά, στις 10 (συνήθως νταν) η δική μας Αναστασία -aka Τουρούτογλου- μας καλημερίζει με ένα από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια, το Spitfire και στη συνέχεια αναλύει με τον δικό της -εξίσου αγαπημένο μου- τρόπο την επικαιρότητα. Τι κι αν δεν είσαι πρωινός τύπος και δεν προλαβαίνεις τη δική της εκπομπή; Στο avopolisradio.gr μπορείς να ακούσεις μερικούς από τους πιο ψαγμένους και μουσικά "διαβασμένους" ραδιοφωνικούς παραγωγούς. 

Κάπως έτσι, λοιπόν, σκοπεύω να ξεκινήσω -και πάλι- τη μέρα μου, ενώ η συνέχεια προβλέπεται γεμάτη με ακόμα περισσότερη μουσική, συνδυασμένη με ολίγον από... σεξ. Όχι, δεν σκοπεύω να γίνω σόκιν. Αναφέρομαι στο νέο μου απόκτημα, τη νέα συλλεκτική έκδοση του περιοδικού SONIK: Σεξ & Μουσική, που κυκλοφόρησε από τις 27/10 στα περίπτερα της Αθήνας, στα καταστήματα Public όλης της Ελλάδας και από 25/11 στην υπόλοιπη Ελλάδα. 

Δεν θα σου πω τι θα διαβάσεις σ' αυτό, θα σου παραθέσω όμως μία σειρά από ερωτήματα που απασχόλησαν τους συντάκτες του, οι οποίοι έβαλαν στόχο να μιλήσουν για κάτι δεδομένο με τους πιο χιουμοριστικούς και μη δεδομένους τρόπους: Είναι πράγματι ασέξουαλ το indie rock; Πόσο καλά τα πάει το ελληνικό τραγούδι με το σεξ, στιχουργικά; Γιατί οι γυναίκες γοητεύονται από τους άνδρες που ανεβαίνουν στη σκηνή; Πώς το εξηγούν ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Π.Ε. Δημητριάδης, ο Τζίμης Πανούσης, ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο Σπυρέας Σιντ και ο Παύλος Συνοδινός; Ποιες πορνοστάρ βγήκαν και στη δισκογραφία; Ποια soundtracks πορνοταινιών αγαπήσαμε; Ποιες είναι οι πιο sexy στιγμές του hip hop; Και τελικά, οι μεταλλάδες γαμάνε; Έχω ήδη ρίξει μια ματιά και το μόνο που έχω να σου πω είναι ένα: το τεύχος τα ΣΠΑΕΙ και γι' αυτό σκοπεύω να αφιερώσω το υπόλοιπο της ημέρας μου, χαλαρή στον καναπέ μου, ξεφυλλίζοντας τις (μουσικές) σελίδες του. 

Μπορεί η σημερινή μας βόλτα να μην ήταν σαν τις συνηθισμένες μας, αλλά, πίστεψέ με, μερικές φορές τα μεγαλύτερα "ταξίδια" μας γίνονται μέσα από τις νότες. Είτε τις ακούμε, είτε τις... διαβάζουμε. Δοκίμασέ το. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;