Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια "φωτεινή" βόλτα γεμάτη με... σκάκι και θεωρίες

Η Μαρία απολαμβάνει αυτήν την ηλιόλουστη Πέμπτη, βολτάροντας βόρεια. Τι λες; Την ακολουθούμε; 


Μαρία Μυλωνά

Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ είμαι παιδί του ήλιου. Πώς να σου το πω, οι ηλιόλουστες μέρες μού φτιάχνουν τη διάθεση. Και γι΄αυτό δεν θα μπορούσα με τίποτα να αλλάξω αυτή τη χώρα, "εδώ (που) έχει πάντα ήλιο", όπως λέει και το άσμα, παρά τα (πολλά, μα πάρα πολλά) στραβά της.

Σήμερα, λοιπόν, λέω να εκμεταλλευτώ την ηλιόλουστη μέρα (που -όπως λένε οι μετεωρολόγοι- θα είναι μάλλον και από τις τελευταίες) και να απολαύσω τη βόλτα μου στην (όμορφη) πόλη μας. 

Πρώτος μου σταθμός, στην Κηφισιά. Όχι, δεν κάνω κοπάνα, για δουλειά έχω έρθει, αλλά θα σου αποκαλύψω εν καιρώ τι ακριβώς έκανα εδώ. Στην Κηφισιά, λοιπόν, υπάρχει μία πανέμορφη, κρυμμένη αυλή που σερβίρει υπέροχο καφέ και θεϊκά γλυκά. Το όνομα αυτής; "Μέντα" (Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά). Το σκηνικό έχει ως εξής: ένα νεοκλασικό κτήριο με μία μεγάλη αυλή, κυριολεκτικά πνιγμένη στα δέντρα, γεμάτη με παγκάκια και μικρά φαναράκια σκορπισμένα στο χώρο. Όσο για το εσωτερικό; Λίγα τραπεζάκια, πέτρινοι τοίχοι, πάτωμα σε στιλ σκακιέρας και άνετοι καναπέδες και πολυθρόνες. Για σήμερα, εννοείται ότι θα καθίσω έξω και θα χαλαρώσω με την υπέροχη τζαζ μουσική, για την οποία φημίζεται το μαγαζί. Αν δεν έχεις έρθει εδώ, βάλ' το άμεσα στη λίστα σου. 

Αφού τελειώσω τον καφέ μου (και το επαγγελματικό ραντεβού μου), λέω να κατηφορίσω προς ένα από τα πιο αγαπημένα μου μαγαζιά για μεζέδες και ουζάκι. Φυσικά αναφέρομαι στο "Χοχλιδάκι", στο Νέο Ψυχικό (Αδριανείου 31), ένα από τα πιο όμορφα, καλόγουστα ουζερί των Β.Π. (χωρίς ίχνος... ποζεριάς). Ναι, κι εδώ έξω θα καθίσω, στην πανέμορφη στεγασμένη αυλή του, η οποία επίσης έχει πάτωμα... σκάκι. Μιας και αυτό είναι ένα από τα μαγαζιά που... τιμώ πολύ συχνά, έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα πιάτα και -σου εγγυώμαι ότι- κανένα δεν με έχει απογοητεύσει. Παρόλα αυτά, θα σταθώ στα αγαπημένα μου: κοψιδάκια χοιρινά, κεφτεδάκια με άφθονο δυόσμο, τραγανά ψιλοκομμένα κολοκυθάκια και υπέροχες σπιτικές πατάτες τηγανιτές. Το Χοχλιδάκι είναι φημισμένο για την πλούσια λίστα με διάφορες ετικέτες ούζου, αλλά προσωπικά σου προτείνω το Ματαρέλι. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς. Α, και κάτι τελευταίο: στο τέλος του γεύματος, το μαγαζί κερνάει το κα-λύ-τε-ρο γλυκό του κουταλιού που έχω δοκιμάσει. Και, πίστεψέ με, έχω δοκιμάσει πολλά. 

Κι αν νομίζεις ότι η μέρα μου θα τελειώσει εδώ, θα σε διαψεύσω. Είπαμε, σήμερα η μέρα επιβάλλει... βολτάρισμα μέχρι τελικής πτώσης. Ο τελευταίος μου σταθμός θα είναι λίγο πιο πάνω, και συγκεκριμένα στη γειτονιά μου, το Χαλάνδρι. Εδώ, έχει ανοίξει εδώ και λίγα χρόνια ένα all day bar, για το οποίο αποκλείεται να μην έχεις ακούσει. Ναι, ναι, για το Theory Bar & more (Πλάτωνος 14) μιλάω, ένα από τα πιο hot spots του Χαλανδρίου. Και μάλιστα καθόλου άδικα αν συνυπολογίσεις ότι έχει εξαιρετικό περιβάλλον (εννοείται ότι το μαγαζί διαθέτει αυλή, και μάλιστα μία από τις καλύτερες της πόλης μας), άψογη (mainstream) μουσική και... πολυβραβευμένα ποτά. Και παρόλο που είμαι λάτρις των straight ποτών, εδώ κάνω πάντα την εξαίρεση και επιλέγω ένα από τα -πολλά- cocktail για τα οποία είναι διάσημο.

Κάπως έτσι θα τελειώσει η μέρα μου. Λίγο πιο "ζεστή", λίγο πιο "φωτεινή" και λίγο πιο γεμάτη. 

Όσο για εμάς; Αν δεν σε συναντήσω κάπου απόψε, εύχομαι να τα πούμε την άλλη Πέμπτη!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών