Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια βόλτα (στ') όνειρο!

Κλείνοντας την εβδομάδα, η Κέλλυ μάς κάνει μία... ονειρεμένη ξενάγηση στα πιο αγαπημένα της καταστήματα μόδας.   


Κέλλυ Νόβακ

 Σήμερα, θα μιλήσουμε για μόδα. Ναι, ξέρω ότι κυρίως γι' αυτό σου μιλάω αλλά τι να κάνουμε που έχουμε αδυναμίες; Είναι βλέπεις αυτός ο ωραίος καιρός (πόσο θα κρατήσει ακόμα δεν ξέρω) και λίγο η χριστουγεννιάτικη διάθεση (η οποία θα μεγαλώσει, αν αλλάξει ο καιρός και μπει λιγάκι το κρύο!) που με κάνουν να θέλω... ανελέητα να ψωνίσω! Ίσως φταίει και το γεγονός ότι έχω κάνει και ένα… break απ’ όλο αυτό το «σπορ» τον τελευταίο καιρό –εντάξει εάν εξαιρέσεις την επιδρομή στα H&M για την συλλογή του οίκου Balmain. Ναι, λοιπόν, φίλη μου δεν θα αντέξω άλλο αυτήν την δυσβάσταχτη έλλειψη νέων υφασμάτων να αγκαλιάζουν το σώμα μου και αν και δεν θα την εκπληρώσω ουσιαστικά, τουλάχιστον θα την εκπληρώσω οπτικά. Τι εννοώ; Θα καταλάβεις αμέσως.

Λέω να κατευθυνθώ προς Κολωνάκι μεριά, στην «πρωτεύουσα» των καλύτερων μαγαζιών της… εχμ, πρωτεύουσας. Ναι, από εκεί καλή μου φίλη, και με ένα καπουτσίνο στο χέρι, θα ξεκινήσω την βόλτα των… ονείρων μου. Μια βόλτα που μπορεί να μην περιλαμβάνει απαραίτητα άμεσες αγορές, αλλά σίγουρα θα αποτελέσει έμπνευση για τις επόμενές μου.

Θα ξεκινήσω, λοιπόν, από το πολυαγαπημένο κατάστημα Sotris (Βουκουρεστίου 41 &Τσακάλωφ) όπου εκεί θα απολαύσω όλες τις νέες A/W’15-16 συλλογές πασίγνωστων οίκων, όπως Prada, Miu Miu, Y-3 και αμέτρητων άλλων, αλλά και πιο οικονομικών brands όπως αυτό του Topshop. Σήμερα, λέω να ρίξω μια ματιά στην νέα εορταστική συλλογή των Kendall και Kylie Jenner, που περιλαμβάνει αρκετά ενδιαφέροντα κομμάτια, ιδανικά για τις γιορτές.

Με τα χέρια γεμάτα (με τον καφέ εννοώ!) και την αίσθηση μιας ικανοποίησης να με γεμίζει (ναι είμαι ρηχή, ακόμα και το να κοιτάζω ρούχα μου φτιάχνει την διάθεση!), δειλά-δειλά θα περπατήσω προς την Σκουφά. Προς στιγμήν, σκέφτομαι μήπως κάτσω για ένα γρήγορο σνακ και –άλλον ένα- καφέ στον πολυσύχναστο δρόμο, αλλά η λαχτάρα μου να μπω στο επόμενο μαγαζί δεν με κρατάει. Η εκπληκτική Luisa (Σκουφά 15) είναι η επόμενη στάση μου και με το που ανοίγω τις βαριές, μαύρες, γυάλινες πόρτες της μπουτίκ, αμέσως μεταφέρομαι στο Μιλάνο. Σε έναν κόσμο όπου η «μυρωδιά» του καλοραμμένου ιταλικού ρούχου γεμίζει τον τόπο και που τα λαμπερά στολίδια από τα κεντητά ρούχα με κάνουν να αισθάνομαι και πάλι σαν παιδί μέσα σε παιχνιδάδικο. Δεν θα πάρω τίποτα και κανένα ρούχο ή αξεσουάρ από τα πολλά brands που διαθέτει (Dolce & Gabbana, Valentino, Alexander McQueen κ.ά), αλλά θα «πάρω» την εμπειρία του να δω ένα καλόφτιαγμένο ρούχο από κοντά, αλλά και πολλές πολλές ιδέες για τις επόμενες εμφανίσεις μου.

Για την τελευταία μου στάση στην «ονειρική» μου βόλτα, θέλω να πατήσω λίγο στα… πόδια μου. Να πάρω μια γεύση από την πόλη μου και όχι μόνο. Θέλω κάτι πιο urban, πιο αστικό, αλλά με την σωστή δόση του «καλού» designer clothing. Στο Free Shop (Βουκουρεστίου 50) μπορεί κανείς να βρει πολλά. Κι όταν λέω πολλά, εννοώ πολλά αναγνωρισμένα brands (βλ. Balenciaga, Preen κ.ά), αλλά και ακόμα περισσότερα, λίγο πιο… ψαγμένα. Από eco friendly ρούχα μέχρι και ελληνικά brands που προσφέρουν χειροποίητες δημιουργίες. Ένα αξεσουάρ ή ένα ωραίο ζευγάρι sneakers που το «αντέχει» το πορτοφόλι μου, θα μπουν σίγουρα στην wishlist ου για τις φετινές γιορτές!

Και πριν προλάβεις να με κρίνεις για όλη αυτή την -έστω και ονειρική- «καταναλωτική μανία», δες για λίγο πέρα από αυτήν. Και τι αντίκτυπο έχει καθημερινά η μόδα σε εσένα αλλά και σε πολλούς άλλους ανθρώπους. Πόσο με ένα ρούχο ή ένα αξεσουάρ μπορείς να αισθανθείς καλύτερα, έστω και εάν «έξω» ο κόσμος καίγεται. Και επειδή όντως ο κόσμος… καίγεται, δεν είναι σοφό να βρίσκουμε ευχάριστες διεξόδους που να μας κρατούν σώφρονες; Και αν μη τι άλλο η μόδα μπορεί να μας προσφέρει όχι μόνο ευχαρίστηση, αλλά να αποτελεί και μια οδό για να ανοίξουμε τους ορίζοντες και τα μάτια μας. Μέσα από ένα ρούχο που ένας Γάλλος, Ιταλός, Γερμανός, Έλληνας σχεδιαστής έχει εμπνευστεί από ένα έργο τέχνης, ένα όμορφο τοπίο ή και ακόμα από μια κοινωνική δυστυχία. Και ναι, αν είσαι παρατηρητικός αρκετά, μπορείς να τα βρεις όλα αυτά ένα ρούχο.

Στην κεντρική φωτό το κατάστημα Sotris στο Κολωνάκι

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.