Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.


Μαρία Μυλωνά

* Τη Δευτέρα, η Αναστασία "τίμησε" το πιο πολυσυζητημένο bar του κέντρου!

Σημερινός προορισμός μας, μία από τις πιο hot αφίξεις στην Αθήνα, αυτή του ήδη πολυσυζητημένου Buddo στην οδό Λέκκα (Λέκκα 14), και πάλι κοντά στο Σύνταγμα. Εκεί, μέσα στη στοά, που παλιά λειτουργούσε το Capu, θα συναντήσουμε το πιο trendy cocktail restaurant της πόλης. Έχει μπάρα με προσωπικότητα, αυθεντική ταϊλανδέζικη κουζίνα με ενδιαφέροντα twist, σε μια χαλαρή περιρρέουσα ποπ και έθνικ ατμόσφαιρα με χαμηλό φως και ένα αίθριο που κλείνει μέσα του ένα φοίνικα! Ανήκει στον Μίλτο Επιθυμιάδη, ιδιοκτήτη και του περίφημου Small8 στο Παγκράτι. Την κουζίνα του, που μόλις άνοιξε και επίσημα τις πόρτες της, έχει αναλάβει μια Ταϊλάνδη, η Κανίτα. Το μενού  περιλαμβάνει 1-2 σούπες, σαλάτες, 4 πρώτα πιάτα και 5-6 κυρίως πιάτα, τα περισσότερα παραδοσιακά, με αρκετές τολμηρές παραλλαγές. Curry, pad thai, chicken satay και λοιπά περισσότερο ή λιγότερο γνωστά πιάτα σε έναν κατάλογο που -όπως έμαθα- θα αλλάζει κάθε 2 μήνες για να μπορεί κανείς να δοκιμάσει όλο το φάσμα της τόσο ενδιαφέρουσας ανισορροπίας που παρουσιάζει αυτή η ιδιαίτερη κουζίνα. Όσο για μένα, δεν έχω ιδέα τι θα δοκιμάσω απόψε. 

* Την Τρίτη, η Ειρήνη έκανε την πιο λαχταριστή choco-βόλτα της χρονιάς...

Σήμερα λέω να πάρουμε και τους μικρούς φίλους μας μαζί και να δώσουμε ραντεβού στο κορυφαίο θεματικό πάρκο της πόλης, στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας για να απολαύσουμε παρέα ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στο χρόνο και την πιο λαχταριστή λιχουδιά, τη σοκολάτα! Έλα, λοιπόν, να φωτογραφηθούμε πίσω από πελώρια μπισκότα και κομμάτια σοκολάτας, να χαθούμε μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου και να μάθουμε τη διαδικασία επεξεργασίας και παρασκευής της σοκολάτας, να δούμε ζωντανά το στάδιο παραγωγής και συσκευασίας της, να δημιουργήσουμε δικά μας choco-σχέδια και πολλές αναμνηστικές μπισκοτο-λιχουδιές, να ανακαλύψουμε μυστικούς συνδυασμούς της σοκολάτας με το παγωτό και το γιαούρτι, να συναντήσουμε τον τρελό επιστήμονα κύριο Σοκολάτα Κουβερτούρα, να δούμε από κοντά έναν αληθινό καταρράκτη σοκολάτας, να κάνουμε βουτιά – κυριολεκτικά- σε μια μπανιέρα γεμάτη σοκολάτα. 

* Την Τετάρτη, η Λένα... φύτεψε σπόρους! 

Σήμερα θα πάω να ψάξω και να βρω τις πιο όμορφες κάρτες για τους ανθρώπους που αγαπάω. Ακόμα κι αν δεν καταφέρω να κάνω δώρα σε όλους, α, μια κάρτα γιορτινή οπωσδήποτε θα τους χαρίσω. Αγορασμένη και γραμμένη ειδικά για τον καθένα τους. Πάω για τον "Σπόρο" λοιπόν. Δεν ξέρεις τον Σπόρο; Δεν ξέρεις τι χάνεις. Είναι στην Κηφισιά, στην οδό Δροσίνη στο νούμερο 7, κι είναι ένας μικρός παράδεισος με βιβλία, κάρτες, μικρά δώρα, μεταξοτυπίες και ατμόσφαιρα vintage. Θα ψάξω προσεκτικά, θα μου προσφέρουν και καφέ, και ξέρω πως φεύγοντας, εκτός από τις υπέροχες κάρτες που θα έχω αγοράσει, θα έχω κερδίσει και κάτι πολύ χρήσιμο: μια γιορτινή διάθεση!

* Την Πέμπτη, η Μαρία παρακολούθησε την πιο πολυαναμενόμενη κινηματογραφική ταινία της χρονιάς! 

Απόψε λέω να δω την πιο πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς. Φυσικά και αναφέρομαι στο "Ένας άλλος κόσμος" (ή Worlds Apart, όπως είναι γνωστό αγγλιστί), την νέα ταινία του (αγαπημένου μας) Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Το σενάριο, πάνω κάτω γνωστό: Πρόκειται για μια ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε, η οποία ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα του σήμερα. Τρεις γενιές Ελλήνων πολεμούν να αντέξουν μια σκληρή πραγματικότητα και ξεφεύγουν μέσα από έναν δυνατό έρωτα, ενώ τρεις γενιές ξένων πολιτών, που βρίσκονται στη χώρα μας, ερωτεύονται Έλληνες στη δυσκολότερη περίοδο. Στην ταινία πρωταγωνιστεί -εκτός από τον Χριστόφορο- ένα καστ σημαντικών Ελλήνων, Ευρωπαίων, Αμερικανών και Ασιατών ηθοποιών. Ανάμεσά τους ο J.K.Simmons (ο οποίος βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου αλλά και Χρυσή Σφαίρα, για την ταινία «Whiplash»), η Andrea Osvart, η Μαρία Καβογιάννη, ο Μηνάς Χατζησάββας, ο Tawfeek Barhom και η Νίκη Βακάλη.

* Την Παρασκευή, η Κέλλυ έκανε μία απόλυτα... infashion βόλτα! 

Σήμερα θα επισκεφθώ τα «λημέρια» του Ozon Raw Magazine showroom (Αγ.Μάρκου 29, Αθήνα). Eκεί από τις 16 Δεκεμβρίου και για δύο εβδομάδες, για χάρη του online shop, Ozon Boutique, ο χώρος θα μεταμορφωθεί σε ένα ιδιόμορφο concept store και θα φιλοξενεί πάνω από 30 designers και brands (ελληνικά και μη), με κύρια έμφαση στην ένδυση, τα αξεσουάρ, το κόσμημα και τα design objects. Μερικά από τα ονόματα που θα συμμετέχουν είναι: ALKISTI JEWELRY, A FUTURE PERFECT, AUMORFIA, BALILLA, BONENDIS, BUREAU TONIC, CHEAP MONDAY, CHRISTINA BRAMPTI, CUTCUUTUR, HYPE, KLING, KYKLO, LANAMOUSS, LE_LEGIONNAIRE, MARIA KARKANTZOU, MINO, MOUTSATSOS, MOODLIKEME, OHHH MY DOG, SALTY BAG, SIXTH JUNE, SOFIA VAMIALI, SOULLAND, STUDIO BONELI, TIMBER, TOTHEMETAL, UCON ACROBATICS, YOUNIQUE. Το showroom θα είναι ανοιχτό καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00-21.00, Σάββατο: 13.00-20.00, Κυριακή: 13.00-19.00, ενώ θα παραμείνει κλειστό στις 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου.

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ