Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κουκάκι, εσύ, super star! 

Η Daily Mail ανακήρυξε το Κουκάκι σαν μια από τις 16 πιο δημοφιλείς και γοητευτικές συνοικίες. Καταπληκτικό! Μην απορείς, λοιπόν, που η Λένα, χαρούμενη και συγκινημένη από τη διεθνή αναγνώριση, πάλι κατά' κει μας πάει βόλτα σήμερα.


Λένα Γρηγορίου

Δεν έχω λόγια. Ή μάλλον έχω πολλά, πάρα πολλά! Η (τρομερή και φοβερή) Daily Mail, σε έρευνα-ρεπορτάζ της για τις πιο γοητευτικές γειτονιές στον κόσμο, ποια νομίζεις πως έχει ανάμεσα στις πρώτες 16; Το Κουκάκι! Μάλιστα. Το Κουκάκι μας.

Και γράφει, μάλιστα, η έγκυρη αγγλική εφημερίδα, πως η (οδός) Δράκου αλλά και η Γεωργ. Ολυμπίου, είναι δρόμοι που χαίρεται η ψυχή σου να τους περπατάς!

Έλα και πες μου, τώρα, πώς να μην καμαρώνω εγώ η (για χρόνια πολλά) Κουκακιώτισα! Και πώς να μην σε ξαναπάω σήμερα μια βόλτα στην γειτονιά την αγαπημένη. Κι όχι τίποτ' άλλο, αλλά κατά (διαβολική) σύμπτωση, εκεί θα τριγυρνούσα σήμερα, έτσι κι αλλιώς!

Και να σου πω πώς η σημερινή βόλτα έχει... πολύ ψωμί! Και μη μου πεις πως δεν αγαπάς τρελά το ψωμί. Και τι ψωμί! Από φούρνο άκρως καλλιτεχνικό! Με πιάνο, παρακαλώ, και σωστά διάβασες! Με πιάνο. Και δυο ιδιοκτήτες, τον Γιώργο και τη Ραλού, πρώην ηθοποιούς και "παιδιά" με πολλή αγάπη και γνώση και ψάξιμο και μεράκι γι' αυτό που σου δίνουν στο "Μαμά ψωμί" τους.

"Μαμά ψωμί" λένε τον υπέροχο φούρνο, στην οδό Ζαχαρίτσα 44 και στα ράφια του μπορείς να βρεις, στην κυριολεξία ό,τι ψωμί σκεφτείς. Σταρένιο, πολύσπορο, καρυδόψωμο, ολικής άλεσης, με προζύμι, με ηλιόσπορο, με φουντούκι. Σε τρέλανα; Και να' ταν μόνο το ψωμί... Πίτες, αλμυρές και γλυκές, σάντουιτς, κρουασάν, κέικ, κουλουράκια. Κολασμένη κατάσταση... Όταν θα πας να είσαι προετοιμασμένη. Εκτός από τη γεύση σου, να έχεις και την ακοή σου έτοιμη: για κλασική μουσική! Μην απορείς ξανά! Είπαμε, είναι ο απόλυτα καλλιτεχνικός φούρνος!

Το "Μεγάλο Σορτάρισμα", πάλι, είναι η απόλυτα περίπλοκη -σε όρους πολιτικής οικονομίας- ταινία της χρονιάς. Εγώ, όμως, θέλω οπωσδήποτε να τη δω. Κι ας μην έχω καμιά (μα καμιά) σχέση με χρηματιστηριακούς κόσμους, τραπεζίτες, ομόλογα, κλπ.. Με εξιτάρει το θέμα που ξεκινάει από τη χρεωκοπία της Lehman Brothers και τσακίζει θεσμούς, πρόσωπα και νόμους, σαρκάζοντας και χωρίς να χρυσώνει το χάπι. Οχι, χρυσή σφαίρα δεν πήρε η ταινία. Πολύ καλές κριτικές, ναι. Κι αφού είμαι Κουκάκι και ο Μικρόκοσμος, αγαπημένος κινηματογράφος στη Λεωφόρο Συγγρού 106, παίζει "Μεγάλο Σορτάρισμα", θα πάω. 

Η "Φάμπρικα του Ευφρόσυνου", ένα βήμα απ' το Μικρόκοσμο, στην Αναστ. Ζίννη 34, μαγαζί "ψαγμένο" και με τις... ευλογίες του άγιου των μαγείρων, του Αγίου Ευφρόσυνου (!), μας περιμένει για μεζέδες, δροσερές σαλάτες, καβουρμά, λαδοτύρι, πιπεριές Φλωρίνης και οινοποσία. Άσε που θα μας φωτίζουν και πολυέλαιοι που κάποτε ανήκαν στον Τίτο! "Ποιον Τίτο;" ρωτάς κι εσύ, σαν τη Μαρία. Ε, τον αμφιλεγόμενο, πάλαι ποτέ, ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας. Αυτόν.

Και μη ρωτήσεις εμένα πώς στον Ευφρόσυνο βρέθηκαν οι πολυέλαιοι του.

Ρώτα τον Γιώργο που -όποια μέρα κι αν πας- θα σε περιμένει χαμογελαστός.

Την επόμενη Τετάρτη πάλι θα πάμε βόλτα. Μην ξεχνάς το ραντεβου μας.

Φιλιά.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Αυτά είναι τα πιο κομψά λευκά sneaker που θα φοράς όλη μέρα.

Ποιος είπε ότι το άνετο δεν μπορεί να είναι κομψό;