Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Brunch, brunch και πάλι brunch!

Σήμερα η Κέλλυ μάς ξεναγεί στα τρία καλύτερα στέκια της πόλης για brunch! 


Κέλλυ Νόβακ

 

Δεν θα σου το κρύψω. Είμαι πολύ προβληματισμένη για το τι θα κάνω σήμερα. Και επειδή είναι Παρασκευή, η πίεση είναι μεγάλη! Όλη η κούραση της εβδομάδας «μαζεύεται» σε αυτή την ημέρα. Και παρόλο που λατρεύω να βγαίνω το βράδυ της Παρασκευής (πολύ περισσότερο απ’ ότι το Σάββατο), σήμερα θα την βγάλω… αλλιώς.

Θα μείνω σπίτι, θα κάτσω στον καναπέ και με το καλοριφέρ ανοιχτό, θα απολαύσω μια ταινία στο Netflix (το αμερικάνικο συνδρομητικό κανάλι, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο και στην χώρα μας!). Και το καλύτερο είναι ότι με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο χέρι -το οποίο αγόρασα από το internet και το πλήρως ενημερωμένο με κρασιά και αλκοολούχα ποτά e-shop, www.botilia.gr-  θα οργανώσω από σήμερα την αυριανή και μεθαυριανή μου μέρα.

Να ξέρεις λατρεύω το πρωινό. Ναι, ξέρω ότι ίσως είμαι από τις λίγες Ελληνίδες που όντως τρώνε «κανονικό» πρωινό -και με το κανονικό δεν εννοώ το γνωστό «καφές-τσιγάρο» πρωινό, δεν καπνίζω εξάλλου- αλλά αυτό που περιλαμβάνει ένα ισορροπημένο γεύμα. Και γι’αυτό χαίρομαι πολύ που βλέπω ότι η πόλη μας έχει αρχίσει να μπαίνει σιγά-σιγά σε αυτή την λογική, έστω και με την παρουσία των πολλών πλέον μαγαζιών όπου σερβίρουν –όχι ακριβώς πρωινό αλλά- ένα… αργοπορημένο πρωινό, γνωστό και ως brunch. H νέα αυτή αγαπημένη συνήθεια του Έλληνα, φυσικά προέρχεται από τους φίλους μας τους Αμερικάνους και είναι μια συνήθεια που χαίρομαι που έχουμε ενσωματωθεί στις ζωές μας. Γιατί, ποιος γίνεται να μην λατρεύει τα λαχταριστά αυγά μπένεντικτ ή τα ολόφρεσκα και ζεστά scoones που μπορεί να μας σερβίρουν το πρωί; Και γι’αυτό και εγώ σου προτείνω τα τρία hot spots για να απολαύσεις και εσύ μέσα στο Σαββατοκύριακο το brunch σου!

Μπελ Ρεϋ (Φαλήρου 88 & Γ. Ολυμπίου, Κουκάκι): Μπορεί σ' αυτό το μαγαζί να έχεις συνηθίσει να απολαμβάνεις τα μοναδικά κοκτέιλ που με επιτυχία φτιάχνουν οι μπάρμεν του, αλλά ήξερες ότι σερβίρει και brunch; Tα πεντανόστιμα σάντουιτς του Μπελ Ρεϋ είναι τα απόλυτα για να ξενικήσεις την ημέρα σου, αλλά και να σε κρατήσουν χορτάτο/η για πολλές ώρες. Η δική τους εκδοχή του φημισμένου Croque Madame με αυγό, ντομάτα, ελβετικό τυρί και την σπιτική μπεσαμέλ είναι πραγματικά… μπουκιά και συχώριο!

Nixon (Αγησιλάου 61, Kεραμεικός): Ένα θα σου πω: Αυτό το μαγαζί φτιάχνει τα καλύτερα αυγά της πόλης. Η ποικιλία είναι τεράστια, αλλά εγώ θα σου πρότεινα αυγά benedict με την σπιτική σος hollandaise. Και φυσικά, θα ζήσεις την απόλυτη νεουορκέζικη εμπειρία στο μαγαζί, όχι μόνο λόγω της διακόσμησης του, αλλά και των λαχταριστών pancakes με μέλι ή σοκολάτα nutella

New Taste (Φιλελλήνων 16, Αθήνα): Όταν το μέρος αυτό διαθέτει το δικό του bakery, τότε καταλαβαίνεις ότι το brunch γεύμα του, δεν θα είναι «ό,τι κι ό,τι». Οι Κυριακές μας δεν είναι ποτέ ίδιες από την ημέρα που το ξενοδοχείο New Hotel αποφασισε να σερβίρει brunch. Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς… Από την μεγάλη ποικιλία στα πιάτα με αυγό; Aπό τις σπιτικές πίτες είτε ελληνικού, είτε γαλλικού τύπου (βλ. Quiche Lorraine); Η μάλλον τα τρομερά burgers με τις τραγανές -και επίσης homemade- πατάτες;

Δεν ξέρω εσύ τι θα διαλέξεις απ’όλα αυτά τα μαγαζιά, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα σε πετύχω σε κάποιο από αυτά το Σαββατοκύριακο!

Στην κεντρική φωτογραφία το ξενοδοχείο New Ηotel

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Πάσχα στην Πάρο με τους γιους της

Ποιοι φίλοι τους βρίσκονται μαζί τους στο νησί;

SELF-LOVE

7 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή

Συνέχισε να διαβάζεις αν νιώθεις να απολαμβάνεις πολύ λίγα και αναρωτιέσαι γιατί η ζωή δεν είναι πιο διασκεδαστική;

CELEBS

Κατερίνα Καινούργιου: Το άλμπουμ των πασχαλινών διακοπών της στη Μύκονο

Η έκπληξη που δέχτηκε από τον Γιάννη Πουλόπουλο