Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ρακή, μουσική και... καζάν ντιπί

Σήμερα, η Μαρία κάνει μια βόλτα 3 σε 1! 


Μαρία Μυλωνά

Ας ξεκινήσουμε με μια προσωπική παραδοχή: Είμαι λάτρης του (πολύ) καλού φαγητού, του (πολύ) καλού ποτού και της (πολύ) καλής μουσικής. Γι' αυτό και -ομολογώ- ότι τη σημερινή μέρα την προγραμματίζω εδώ και καιρό, καθώς θα έχω την ευκαιρία να τα απολαύσω και τα τρία. Αναρωτιέσαι πώς; ΕΤΣΙ!   

Η βόλτα μας θα ξεκινήσει το μεσημεράκι από το Παγκράτι, για... πολύ φαγητό. Εκεί, στην οδό Ευφρονίου, στον αριθμό 5-7, θα πάρουμε -κυριολεκτικά- μία γεύση από παραδοσιακή πολίτικη κουζίνα. Θα καθίσουμε στο "Φάτσιο", ένα εστιατόριο με αρχοντιά, ζωγραφισμένα πορφυρά ταβάνια και γκραβούρες στους τοίχους από τα Πριγκιπονήσια και τη μεγάλη του Γένους Σχολή. Εδώ, μπορείς να διαλέξεις το φαγητό σου από μία τεράστια βιτρίνα γεμάτη ταψιά (ελληνικής και πολίτικης κουζίνας) και να το απολαύσεις υπό το φως του... ατομικού σου πορτατίφ, καθώς κάθε τραπέζι διαθέτει κι από ένα. Θα σε αφήσω να επιλέξεις μόνη συ το φαγητό σου, αλλά θα σου προτείνω να κλείσεις το γεύμα σου με ένα καζάν ντιπί ή εκμέκ (με καϊμάκι δικής τους παραγωγής). Στην πρώτη μπουκιά, θα με ευγνωμονείς. 

Και από το Παγκράτι, θα κατευθυνθούμε στην Πλατεία Προσκόπων, ένα από τα πιο hot spots της πόλης μας, για να απολαύσουμε... πολύ ποτό. Κατά μήκος της πλατείας, θα βρεις πολλά και καλά μαγαζιά για καφέ, ποτό ή μεζέδες. Για σήμερα -κι αφού έχουμε φάει (του σκασμού)- λέω να αρκεστούμε σε ένα ζεστό ρακομελάκι. Και πού θα το πιούμε; Μα φυσικά, στο καφενείο-ρακομελάδικο «Βρούτος» (Αμύντα 12, Παγκράτι). Τίμια ρακή και ρακόμελο, ενώ αν πεινάς, μπορείς να απολαύσεις πάμφθηνους και πεντανόστιμους μεζέδες (tip: δοκίμασε τα κεφτεδάκια!). Κι όλα αυτά, γραμμένα σε ένα μπλε τετράδιο, που κάθε φορά με γυρίζει πίσω στα παιδικά μου χρόνια. Χαλαρή συζήτηση, σε ένα χαλαρό περιβάλλον, που θα μας προετοιμάσει για τον επόμενο σημερινό προορισμό μας. 

vroutos750.jpg

Και ποιος θα είναι αυτός; Για σήμερα, θα περάσουμε μια βόλτα από τον ιστορικό κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ (Σταδίου 28- είσοδος από τη στοά Κοραή), για να απολαύσουμε πολλή και καλή μουσική -και όχι μόνο. Αυτές τις μέρες φιλοξενεί το In-Edit Festival, ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει την προβολή δέκα μοναδικών μουσικών ντοκιμαντέρ που αφηγούνται ιστορίες για μουσικές και μουσικούς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια σε διεθνή φεστιβάλ παγκοσμίως. Εκεί, στις 10.30 μ.μ. νταν θα απολαύσουμε το "Cobain: Montage of Heck", του Μπρετ Μόργκεν. Πρόκειται για την πιο συναισθηματική και ολοκληρωμένη εξερεύνηση της ψυχής του (τεράστιου) Cobain. Η οικογένεια, οι φίλοι, οι πρώην σχέσεις του, τα μέλη των Nirvana, έρχονται όλοι με τα χέρια τους γεμάτα: ανέκδοτες φωτογραφίες, βίντεο από τα παιδικά του χρόνια, σημειωματάρια, ηχογραφήσεις, τις πρώτες συνεντεύξεις. Όλα αυτά, σε ένα mixtape, σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Kurt. Ενδιαφέρον δεν ακούγεται; 

kurt750.jpg

Λοιπόν, που λες να δώσουμε το ραντεβού μας απόψε; 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν