Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη!

Αν δεν έχεις πλάνα για απόψε (και δεν είσαι vegan), έλα μαζί μας! 



Η βόλτα μας απόψε θα είναι σύντομη μεν, απολύτως κρεατοφαγική,  δε. Προορισμός μας; To Περιστέρι, κοντά στην πλατεία Μπουρναζίου και πιο συγκεκριμένα η Λ. Κωνσταντινουπόλεως. Εκεί, στον αριθμό 64, στεγάζεται το Base Grill. Πιθανότατα το γνωρίζεις ήδη -τουλάχιστον σαν όνομα- καθώς φιγουράρει σε πάμπολλα δημοσιεύματα, ενώ πλήθος επωνύμων και μη, έχουν -κατά καιρούς- εκφράσει τις διθυραμβικές κριτικές τους για την υπέροχη κουζίνα του. Μετά μεγάλης μου χαράς σε ενημερώνω ότι οι φήμες είναι 100% αληθείς

Για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται, το Base Grill είναι ένα αυθεντικό steak house, "έμπνευση" των αδερφών Λιάκου (οι οποίοι βρίσκονται και πίσω από την κουζίνα της "Κουκουβάγιας"). Από περιβάλλον, μην περιμένεις τίποτα σπουδαίο. Αλλού κρύβεται όλη η... χάρη του!  

Ας περάσουμε, λοιπόν, στο ψητό... 

Τα πρώτα πιάτα είναι τεράστια, οπότε κάνει λίγο... κράτει: Επίλεξε λίγα και καλά. Ξεκίνα με μία από τις πεντανόστιμες σαλάτες του και μην ξεχάσεις να παραγγείλεις τις τηγανιτές πατάτες. Όχι, δεν είναι συνηθισμένες, απλές τηγανιτές πατάτες. Αυτές οι πατάτες είναι εμπνευσμένες από ελβετική συνταγή, ψιλοκομμένες και εμπλουτισμένες με 4 τηγανητά αυγά, που ο σερβιτόρος λιώνει και αναμειγνύει με το πιρούνι πάνω στην τραγανή φωλιά όταν στις σερβίρει. 

Μεγάλες μερίδες σωστά ψημένου μοσχαριού (SOS: δοκίμασε τα βραζιλιάνικο πικάνια), χοιρινά μπριζολάκια, σπαλομπριζόλες και rib eye είναι μερικά από τα must try. Υπάρχουν, επίσης, κάμποσες εναλλακτικές επιλογές σε μπιφτέκια και ψαρονέφρι, ενώ εδώ πρέπει να δοκιμάσεις το χορταστικό μοσχαρίσιο συκώτι με χοντρό αλάτι (σε 3 είδη) το οποίο σερβίρεται με ωμό ελαιόλαδο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες (φαντάσου το σαν carpaccio).

Στα γλυκά δεν χρειάζεται να αναφερθούμε, γιατί πιθανότατα θα έχεις φάει τόσο που πραγματικά δεν θα χωράει τίποτα παραπάνω από εκείνη τη μαστιχούλα-κέρασμα που έρχεται στο τέλος. 

Εννοείται ότι στο μαγαζί επικρατεί το αδιαχώρητο κάθε βράδυ, οπότε αν θέλεις να το επισκεφτείς απόψε που έχει και την τιμητική του, ίσως θα χρειαστεί να κάνεις τουλάχιστον... τάμα για να καταφέρεις να βρεις τραπέζι. Πίστεψέ με, όμως, αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις!

Καλή Τσικνοπέμπτη, λοιπόν!

Καλή Τσικνοπέμπτη! 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Carys Douglas γιόρτασε τα 21α γενέθλιά με ένα υπέροχο φόρεμα της μαμάς της, Catherine Zeta-Jones

Ένα εμβληματικό φόρεμα της δεκαετίας του '90, απόλυτα ταιριαστό και στις δύο

CELEBS

Ελένη Πετρουλάκη: Βραδινή έξοδος με τις κούκλες 17χρονες κόρες της

Η Μίλα και η Δωροθέα Ίβιτς μεγάλωσαν πολύ

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.