Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μόδα, γαλλική κουζίνα και... παλιοσυνήθειες

Όλα αυτά μαζί, σε μία ξεχωριστή βόλτα. Τι λες; Θα ακολουθήσεις την Κέλλυ;  


Κέλλυ Νόβακ

Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, οι Παρασκευές μου είναι πάντα… «γεμάτες». Γεμάτες από shopping, φαγητό και πολύ (μα πολύ) αλκοόλ. Και η σημερινή Παρασκευή δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Ξεκινάμε, λοιπόν; 

Ένα μεγάλο μέρος του «κόσμου» μου περιτριγυρίζεται από την μόδα, οπότε σίγουρα δεν μπορώ να αντισταθώ στο να σου προτείνω αυτό που μου τράβηξε την προσοχή περισσότερο αυτή την εβδομάδα. Το brand Clotho, το γνωρίζω εδώ και περίπου ένα χρόνο. Είναι όμως οι τελευταίες του συλλογές, που μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και έχει πλέον την αμέριστη προσοχή μου. Η φρέσκια και ιδιαίτερη ματιά του απέναντι στο γυναικείο ντύσιμο, είναι μια «δεσμίδα φωτός» στην ελληνική βιομηχανία της μόδας. Μέσα από το πλήρως ενημερωμένο e-shop του, σήμερα θα επιλέξω ένα (εκπτωτικό) shirt dress από την καλοκαιρινή συλλογή, το οποίο όμως είναι ιδανικό για τον σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό της Αθήνας.

Και μετά από το shopping, λέω να περάσουμε στο... eating. Για σήμερα, λέω να κατηφορίσω –που λένε και στο χωριό μου- προς Πετράλωνα. Στα Άνω για την ακρίβεια. Στον πιο κεντρικό δρόμο των Πετραλώνων, στην Τρωών 32 , ανάμεσα στα ελληνικά, παραδοσιακά μεζεδοπωλεία μπορεί κανείς να βρεθεί μονομιάς στην Γαλλία. Το Chez Lucien είναι ένα από τα πιο παλιά μαγαζιά της περιοχής, όπου μπορεί κανείς να φάει το πιο αυθεντικό (ο ιδιοκτήτης του είναι Γάλλος εξάλλου!) και τρομερά γευστικό γαλλικό φαγητό. Ήδη στην ιδέα αυτού, μου τρέχουν τα σάλια! Τι θα φάω εκεί; Αχ, από πού να ξεκινήσω… Θα επιλέξω ένα από τα μενού που προσφέρει το μαγαζί (τα οποία είναι και οικονομικότατα) και θα προτιμήσω αυτό με τον κόκκαρα στην σχάρα, φιλέτο entrecote μόσχου με σώς μπερναίζ, πουρέ καρότο & gratin dauphinois και μια τρομερή σαλάτα με κατσικίσιο τυρί. Γαλλική κουζίνα χωρίς γαλλικό κρασί δεν νοείται και το μαγαζί διαθέτει μια πολύ ενημερωμένη λίστα κρασιών από την χώρα.

Πώς θα "κλείσουμε" τη σημερινή μας βόλτα; Με μια "παλιοσυνήθεια" στο κέντρο της Αθήνας. Το Key Bar (Πραξιτέλους 37). Ένα μπαρ-παράδοση στην νυχτερινή ζωή της πόλης. Το «κλειδί» σε αυτό το μαγαζί, είναι ότι τα τόσα χρόνια λειτουργίας του διατηρεί την ταυτότητά του. Ποια είναι αυτή; Πάντα καθαρά ποτά, καλή μουσική (κάθε βράδυ μπορεί να ακούσεις και κάτι το διαφορετικό) και φυσικά οικείο περιβάλλον. Εννοείται, ότι δεν θα φύγω από το μαγαζί εάν δεν πιω πρώτα ένα (καλά, καλά μερικά!) σφηνάκια Ντοστογιέφσκι από τα χεράκια του μπάρμαν του μαγαζιού, Γιάννη. 

Τι λες; Θα με συνοδέψεις; 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει