Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ai WeiWei εσύ, super star!

Η Λένα σήμερα θα περάσει τη μέρα της στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, θαυμάζοντας την έκθεση του διάσημου Ai Wei Wei!


Λένα Γρηγορίου

Είναι Κινέζος, αρχιτέκτονας, εικαστικός, ακτιβιστής,σύμβολο της πολίτικης και αισθητικής αντίστασης στην πατρίδα του, βραβευμένος με το "Βραβείο Συνείδησης" από τη Διεθνή Αμνηστία, φυλακίστηκε για τις ιδέες του, καλλιτέχνης πολυσυζητημένος και συναρπαστικός, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, θαυμαστής  της Ελλάδας και λάτρης του  αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Ο Ai Wei Wei, αυτός ο μαχητικός και σπουδαίος δημιουργός ήρθε στην Ελλάδα και εκθέτει, τα έργα του στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Πες μου, πώς να κρατηθώ και να μην αφιερώσω σ' εκείνον, στο ταλέντο του, στην τόλμη του, στην αίσθηση και την πίστη του για απόλυτη ελευθερία, τη σημερινή μου βόλτα;

Θέλω να πάρω μυρωδιά, να δω και να προσπαθήσω να μπω στο μυαλό και στην έμπνευση αυτού του 58χρονου σούπερ σταρ, που κάθε του έκθεση είναι ένα παγκόσμιο γεγονός.

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, μ' αυτό το μοναδικό φως, πιστεύω πως τα έργα του θα έχουν μια ιδιαίτερη γοητεία. Θα είμαι εκεί από νωρίς, από τις 10.00 το πρωί που ανοίγει το Μουσείο. Και θα περάσω εκεί όλη μου τη μέρα. Κοιτάζοντας, απορώντας, θαυμάζοντας και πλάθοντας με το μυαλό μου μικρές και μεγάλες ιστορίες φανταστικές.

Διάβασα πως στην τελευταία έκθεση του Ai WeiWei στο Λονδίνο, στη Royal Academy of Arts, 4.300 άτομα την ημέρα περνούσαν για να θαυμάσου ή να απορρίψουν την Τέχνη του. Δεν ξέρω αν πηγαίνοντας, στο Μουσείο, στη Νεοφύτου Δούκα 4 θα βρω κάποια ουρά... Θέλω να ελπίζω πως όχι! 

Όπως και να έχει, όμως, έχω (ωραιότατα) προγραμματίσει εκτός από τέχνη να απολαύσω και... άρτο! Και τι άρτο! Στο αίθριο του Μουσείου πνέει κυκλαδίτικος αέρας υψίστης νοστιμιάς!

Μιλάω, βέβαια, για το Cafe- Restaurant, που και μόνο που το βλέπεις, νιώθεις ξαφνικά πως αυτή η μικρή όαση με το φυσικό φως που μπαίνει από την οροφή και τα φυτά που φτάνουν ως την οροφή του αίθριου, φτιάχτηκε για κορίτσια σαν εσένα κι εμένα! Με υψηλή αισθητική, αλλά και απλότητα!

O καπουτσίνο θα είναι σίγουρα το διάλειμμα μου και η απόλαυση μου στη μέση της βόλτας μου στην έκθεση.

Η αμυγδαλόπιτα, όμως, θα κλείσει γλυκά και θα ισορροπήσει γευστικά την "βουτιά" μου στον κόσμο του σούπερ σταρ καλλιτέχνη που με τη στάση του στη ζωή και στην Τέχνη προσπαθεί να κρατάει ψηλά την ελπίδα. 

See you, next Wednesday! 

Φιλιά

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φεστιβάλ Στη Σκιά Των Βράχων 2026 - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 13- 27 Ιουλίου

Άλλη μια εβδομάδα με υπέροχες εκδηλώσεις ξεκινά για το Φεστιβάλ Βράχων

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

"Mother Company" των Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου και Κωνσταντίνου Θωμαΐδη

Το ντοκιμαντέρ Mother Company στις 14 και 15 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου-Πειραιώς 260.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το πρόγραμμα της νέας σεζόν της Στέγης μάς κάνει να ανυπομονούμε για τον Σεπτέμβριο

Εν μέσω καλοκαιριού, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση δίνει το στίγμα της νέας σεζόν με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει από υδάτινο διαλογισμό και την επιστροφή του Robert Icke μέχρι διεθνείς συμπράξεις με τους Jim Jarmusch και Łukasz Twarkowski.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026

Πάρτε αποφάσεις να προχωρήσετε σε αλλαγές σε ό,τι δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας.

VIRAL

The Bell Jar: το καστ της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς

Η εμβληματική νουβέλα της Sylvia Plath αποκτά σύγχρονη κινηματογραφική μεταφορά με την Billie Eilish στον ρόλο της Esther Greenwood.

ΣΠΙΤΙ

Η μέθοδος Sudoku για το πακετάρισμα ταξιδιού

Η viral μέθοδος Sudoku υπόσχεται 27 σύνολα από μόλις εννέα ρούχα, με τάξη αντί για χάος.

Best of Network