Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το πλοίο θα σαλπάρει το βραδάκι...

Σήμερα, ταξιδεύουμε! Ένα ταξίδι γευστικό... από νησί σε νησί! 



Σήμερα  σε προ(σ)καλούμε να "ταξιδέψεις" μαζί μας στα... ελληνικά νησιά! Ετοιμάσου (ψυχολογικά) και ξεκινάμε.

Τι, δεν έχεις άδεια ακόμα από τη δουλειά σου; Ούτε κι εμείς! Μην ανησυχείς, δεν σε "μπριζώνουμε" να κάνεις κοπάνα (αν και πολύ θα το θέλαμε). Το ταξίδι μας θα είναι κοντινό, αλλά θα έχει άρωμα και -κυρίως- γεύση ελληνικού καλοκαιριού.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις εσύ είναι διαλέξεις τον προορισμό σου: Σαντορίνη, Κεφαλλονιά ή Κρήτη. Τα υπόλοιπα, άσ' τα... στους ντόπιους!  

Έτοιμη να σαλπάρεις για Κεφαλλονιά; Το ταξίδι σου θα ξεκινήσει από την Καστέλλα και πιο συγκεκριμένα από την οδό Ρεθύμνης 19. Εκεί, στεγάζεται ο "Κεφαλλονίτης", ένα όμορφο ταβερνάκι βγαλμένο σαν από ελληνική ταινία. Μην περιμένεις κάτι ιδιαίτερο ως προς την διακόσμηση, αλλά να περιμένεις τα καλύτερα ως προς τις γεύσεις που θα δοκιμάσεις. Τα πιάτα δεν είναι πολλά, αλλά μία μόνο μπουκιά αρκεί για να καταλάβεις ότι είναι υπερ-αρκετά. Τα παϊδάκια είναι ολόφρεσκα, ζουμερά, με λαχταριστή όψη, άρωμα και κυρίως γεύση. Αν θέλεις να παίξεις και... περιφερειακά, δοκίμασε τις -κομμένες στο χέρι- πατάτες, το "τούρμπο" τζατζίκι (με το φρεσκοψημένο ψωμάκι), την τυροκαυτερή και το λουκάνικο.

kefalinios750.jpg

Που θα γίνεις... Κρητικάτσι: Στο "Πέτρινο του κρητικού" (Ειρήνης 112 και Αμαρυλλίδος 1, Αγία Παρασκευή). Και όταν λέω του "κρητικού", το εννοώ. Το ντεκόρ, η ατμόσφαιρα, η φιλοξενία και φυσικά το φαγητό σ' αυτή την παραδοσιακή ταβέρνα σε ταξιδεύουν κάπου στα Χάνια, τον τόπο, δηλαδή, καταγωγής των ιδιοκτητών της. Ολόφρεσκα υλικά από τη Μεγαλόνησο, συμπαθέστατο και ιδιαίτερα φιλικό "προσωπικό" και ζωντανή -κρητική και όχι μόνο- μουσική, αν είσαι αρκετά τυχερή και πετύχεις την κατάλληλη βραδιά. Το απόλυτο must είναι τα χοιρινά πανσετάκια, που σερβίρονται με ψιλοκομμένες ντομάτες και κρεμμύδι. Α, και η σφακιανή πίτα. Α, και οι (κολοκυθο)ανθοί. Οκ, για να μην σε κουράσω, Ο,ΤΙ και να επιλέξεις θα σε ενθουσιάσει.

petrino750.jpg

Ψήφισες Σαντορίνη; Ένας είναι ο προορισμός σου: "Ο Σαντορινιός" (Δωριέων 8, Άνω Πετράλωνα). Μοιάζει περισσότερο με μια όμορφη και προσεγμένη πλατεία στο γνωστό κυκλαδονήσι, παρά με ταβέρνα στο κέντρο της πόλης. Η αυλή του γεμάτη με λουλούδια και φυτά, η ατμόσφαιρα άκρως οικογενειακή ενώ το φαγητό απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Κεφτέδες σε όλες τις πιθανές παραλλαγές (από κολοκυθοκεφτέδες μέχρι ψευτοκεφτέδες), τρομερά κρέατα, "μαμαδίσιες" πατάτες, κομμένες στο χέρι και "τίμιο", άφθονο, δροσερό κρασί. Αν, μάλιστα, είσαι λάτρις του τυριού, εδώ θα βρεις τον... παράδεισό σου, καθώς η (αξιαγάπητη) ιδιοκτήτρια του μαγαζιού "στολίζει" σχεδόν κάθε πιάτο με άφθονη ποσότητά του.   

sadorinios750.jpg

Τι λες; Είσαι έτοιμη για την (γευστική) κρουαζιέρα μας;  

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30