Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Γρανίτα σε ποτήρι, καστράκια, κανό, νεροπίστολα, «Κατερίνα» και αθερίνα!

Επειδή δεν σκάει μόνο ο τζίτζικας, αλλά και η Χρύσα μαζί του, σήμερα ήρθε η ώρα για μακροβούτια, γρανίτα φράουλα, κυνηγητό με νεροπίστολα και ό, τι άλλο της φτιάχνει τη διάθεση! Τι λες, την ακολουθούμε; 


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Κορίτσια και αγόρια μου, ακούστε τι έχει το πρόγραμμα σήμερα και σίγουρα θα θέλετε να έρθετε μαζί μου! Λοιπόν, τι λέτε; Πάμε θάλασσα; Εγώ θα πάω. Θα ρίξω μες στο πορτ μπαγκάζ τα απαραίτητα (βατραχοπέδιλα, κουβαδάκι με φτυαράκι, νεροπίστολο, «Κατερίνα», αντηλιακό, πετσέτα θαλάσσης, ψάθα… αυτά). Μα φυσικά που θα πάω χωρίς το αγαπημένο μου, λατρεμένο μου κανό; Πουθενά! Χωρίς το μωρό μου δεν πάω πουθενά! Στο ροζάμαξό μου θα φορτώσω και την τρελοπαρέα μου και θα πάω στο μαγευτικό Πόρτο Γερμενό: Μούρλια θάλασσα, να θες να την πιεις στο ποτήρι! 

Γενικότερα, οι εξοχές γύρω από το Πόρτο Γερμενό και τα ελατοδάση του Κιθαιρώνα αποτελούν -ίσως- τον πλέον βολικό τόπο για σύντομες αποδράσεις. Η προσέγγιση της περιοχής γίνεται τόσο από τα Μέγαρα, όσο και από την παλιά εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. 

Πεντακάθαρα, αστραφτερά νερά σαν καθρέφτης. Πριν αράξω στην παραλία και ξεκινήσει η δράση, θα κάνω μια στάση στον αγαπημένο μου «Αλέκο» (καντίνα). Τέτοια γρανίτα φράουλα δεν έχω ξαναγευτεί (So real taste…!). Μέχρι να κατέβω τα σκαλάκια για να πάω να στρώσω την ψάθα μου, παίζει να την έχω πιει και μονορούφι!  

Η τρελοπαρέα μου θα ακολουθεί από πίσω μου, κουβαλώντας το κανό μου (για αυτό είναι οι φίλοι !). Αφού, λοιπόν, βουτήξω, απολαύσω το κανό μου, διαβάσω την «Κατερίνα» (ξέρεις, το κλασικό κοριτσίστικο περιοδικό ετών, έχω αρχείο και που και που διαβάζω τα παλιά μου τεύχη), μιλήσω με τους φίλους μου, τότε θα γίνω και πάλι παιδί. Θέλω σήμερα να φτιάξω τα καστράκια μου και να καταβρέξω την παρέα μου με το νεροπίστολό μου (έχω πάρει και γι' αυτούς). Έχω σκοπό να τους τσαντίσω τόσο πολύ,, που σίγουρα θα με κυνηγούν σε όλη την παραλία!

Κι όταν σταματήσουν να με κυνηγούν, θα τους πάω για φαγητό. Που, που; Στο Μαραμπού, στην παραλία Αγίου Νικολάου, στο Πόρτο Γερμενό! Μαγική θέα! Τρομερή εξυπηρέτηση και θεϊκά θαλασσινά, ειδικά η αθερίνα είναι καταπληκτική. Όταν θα πας εστίασε στο διαφοροποιημένο σαγανάκι γαρίδας κ στα φρυγανισμένα τηγανιτά καλαμάρια!

Εγώ να πηγαίνω! Δεν θέλω να στήσω την τρελοπαρέα μου! Μη σκας σαν τον τζίτζικα, έλα μαζί μου!

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φεστιβάλ Στη Σκιά Των Βράχων 2026 - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 13- 27 Ιουλίου

Άλλη μια εβδομάδα με υπέροχες εκδηλώσεις ξεκινά για το Φεστιβάλ Βράχων

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

"Mother Company" των Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου και Κωνσταντίνου Θωμαΐδη

Το ντοκιμαντέρ Mother Company στις 14 και 15 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου-Πειραιώς 260.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το πρόγραμμα της νέας σεζόν της Στέγης μάς κάνει να ανυπομονούμε για τον Σεπτέμβριο

Εν μέσω καλοκαιριού, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση δίνει το στίγμα της νέας σεζόν με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει από υδάτινο διαλογισμό και την επιστροφή του Robert Icke μέχρι διεθνείς συμπράξεις με τους Jim Jarmusch και Łukasz Twarkowski.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026

Πάρτε αποφάσεις να προχωρήσετε σε αλλαγές σε ό,τι δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας.

VIRAL

The Bell Jar: το καστ της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς

Η εμβληματική νουβέλα της Sylvia Plath αποκτά σύγχρονη κινηματογραφική μεταφορά με την Billie Eilish στον ρόλο της Esther Greenwood.

ΣΠΙΤΙ

Η μέθοδος Sudoku για το πακετάρισμα ταξιδιού

Η viral μέθοδος Sudoku υπόσχεται 27 σύνολα από μόλις εννέα ρούχα, με τάξη αντί για χάος.

Best of Network