Μητροπόλεως, Πανεπιστημίου, Νerantzi και Sully

Χθες στο Χαλάνδρι, σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Ετσι είναι η Λένα: απρόβλεπτη.

Λένα Γρηγορίου

Πάλι μαζί! Ετσι γίνεται όταν τα διπλανά γραφεία εχουν γάμους και βαφτίσια και φιέστες και honey moon!!! Το Λενάκι καταθέτει γραπτώς τις στιγμές και τις ώρες της προσωπικού της ελεύθερου χρόνου, των σκέψεων και των..ορέξεων του , εις διπλούν! Δυο μέρες δηλαδή. Μη ρωτάς πιο πολλά. Νομίζω πως σε λίγες μέρες (πολύ λίγες) θα μάθεις λεπτομέρειες. Απο την ίδια τη νύφη!! Εγώ πάντως, εύχομαι απο καρδιάς "βίον ανθόσπαρτον" και το νινί, πριγκήπισσα! Α, και στις χαρές μας κορίτσια! Γενικώς!


Σήμερα θα είμαι down town. Απο νωρίς.Καρδιά της πόλης και βόλτα στις βιτρίνες.
Ερμού, Νικης, Μητροπόλεως. Αυτή η Μητροπόλεως, είναι μέσα στην καρδιά μου. Και στην παιδική μου ηλικία. Και σε χαρούμενες βόλτες και χαζέματα. Κι όταν έμαθα πως σ' εκείνο το παλιό -παλιό κτίριο της Μητροπόλεως 72, στο τότε πολυαγαπημένο μαγαζί  των γιαγιάδων μας, τον  "Παπασπυρόπουλο" άνοιξε super allday restaurant με όνομα Nerantzi, είπα πως εκεί (και πουθενά αλλού!) θα τελειώσω το α! μέρος της σημερινής μου βόλτας.Κι όταν μου είπαν πως τη"γαστρονομική επιμέλεια" στο Nerantzi έχει ο (δικός μας, πια) Εκτορας Μποτρίνι , ε, τότε "μου μήνυσα" πως επιβάλλεται να το επισκεφθώ, να συγκινηθώ (απο την ομορφιά του) αλλά και να γευτώ τον.. μπακλαβά του γείτονα. Μάλιστα, πολύ σωστά το διάβασες. Ο "μπακλαβάς του γείτονα" είναι γλυκό-σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Ε, βέβαια εχει και φαγητό το Nerantzi. Mενού τρομερό, που κουβαλάει όλη την Κερκυρο-ιταλιάνικη ..τσαχπινιά του δημιουργού του! Λέω, όμως, να φυλάξω την όρεξη και τη φαντασια μου για την επόμενη φορά. Που θα πάμε, αν θέλεις, μαζί.


Το β! μέρος της βόλτας μου θα είναι .. απογειωτικό. Ή μάλλον με κινηματογραφική προσγείωση. Στο αγαπημένο μου Ιντεάλ (με τις αγαπημένες πολυθρόνες), στην Πανεπιστημίου 46, για να δώ τoν Sully. Την ταινία του απόλυτου cool Κλιντ Ηστγουντ με τον υπέροχα διαχρονικό Τομ Χανκς, στο ρόλο του πιλότου Σάλι που η αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου του, στο κέντρο της Νέας Υόρκης, 7 χρόνια πριν, έσωσε και τους 155 επιβάτες της πτήσης. 


Θυμάμαι πάντα τον Ηστγουντ στις Γεφυρες του Μάντισον. Και τον Τομ Χανκς στο Πράσινο Μίλι. "Μόνοοοοο?", θα μου πεις, και θα έχεις δικιο. Οχι, όχι μόνο. Ιδιαίτερα. Και με ένα κόμπο.. Γι αυτό θα δώ τον Sully. Γιατί πιστεύω πως βλέποντας τους μαζί, μπορεί να ξανά'χω τον ίδιο κόμπο.Και γιατι το ξλερεις, πια. Είμαι τύπος.."μελό"
Το βράδυ, λέω να κάνω βόλτα με το φεγγάρι στο μπαλκόνι μου. Μου το λέει και η grande dame της αστρολογίας, η (δική μας, πια) Βιργινία Λεούση " να χαλαρώσω λιγο, να μην ξανοίγομαι πολύ και να τα πω και να τα βρώ  με τον εαυτό μου"


Την άλλη Τετάρτη πάλι θα πάμε βόλτα. Ως τότε να διαβάζεις (με πάθος) allyou.gr.
Και θα ταξιδεύεις!About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares