ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Προς Παγκράτι μεριά…
Τι κι αν χειμώνιασε; Η όρεξη για παγωτό ποτέ δεν φεύγει.
Μπορεί να είναι πυκνοκατοικημένο, πολυσύχναστο με βαβούρα και σύγχυση στους δρόμους από την κίνηση, αλλά είναι μια από τις πιο must περιοχές για βραδινή έξοδο κι όχι μόνο. Παγκράτι! Σήμερα θα το επιλέξω μιας κι έχω πολύ καιρό να το επισκεφτώ και το έχω επιθυμήσει.
Έχω όρεξη για τορτίγιες και λέω να πάω από τους φίλους μου που διατηρούν ένα από τα καλύτερα φαγάδικα της πόλης! Τις καλύτερες τορτίγιες της Αθήνας θα τις δοκιμάσεις λοιπόν στο Tortuga (Αρχιμήδους 1). Η τορτίγια είναι λεπτή και μαλακή σαν κρέπα, ενώ οι επιλογές για τη γέμιση είναι tagine μοσχάρι, kebab, κοτόπουλο κάρι και χοιρινή πανσέτα (η κάθε γέμιση με ιδιαίτερο συνδυασμό λαχανικών, μπαχαρικών και σος).
Θα περπατήσω ως την παγκρατιώτικη πλατεία, την Νικολάου Πλαστήρα. Εκεί θα δοκιμάσεις απίθανα κοκτέιλ με βάση ελληνικά αποστάγματα, στο πιο όμορφο café-μπαράκι που λέγεται Αρμπαρόριζα (Πλατεία Πλαστήρα 10). Δοκίμασε οπωσδήποτε το Surprise με μαστίχα, κόκκινο κρασί και σοκολάτα, και το Bubblestar, με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα. Οι τιμές είναι προσιτές.
Μετά θα είναι ώρα για την Τούλα (Ευτυχίδου 41), η οποία σερβίρει στο ζαχαροπλαστείο της το απίστευτα γευστικό και πρωτότυπο παγωτό μουστάρδα, η φήμη του οποίου έχει πια ξεπεράσει τα όρια της γειτονιάς. Η μοναδική του γεύση θυμίζει ροδόνερο με κομμάτια καραμέλας, και συνδυάζεται τέλεια με σοκολάτα παρφέ. Σε περίπτωση που ο δρόμος σου σε βγάλει προς τα εκεί αξίζει να το επισκεφτείς.
Φεύγω, ραντεβού την επόμενη εβδομάδα.