Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια Δευτέρα με baked beans, ρακουμέλ, funk και χαμόγελα!

Η Χρύσα σου προτείνει να ξεκινήσεις την εβδομάδα με γεύση από... Αγγλία και να την τελειώσεις με Dark side of chocolate!


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Πως λέμε η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται; Έτσι λοιπόν και η καλή εβδομάδα από την Δευτέρα φαίνεται! Πώς να είναι καλή η εβδομάδα αν δεν της χαρίσεις λίγο κέφι, γλύκα, ζωντάνια, γεύσεις, χρώματα, αρώματα, χαμόγελα, αλήθειες, εκπλήξεις και φυσικά όρεξη και κίνητρα για στόχους και όνειρα.

Τη μέρα μου θα την ξεκινήσω πολύ νωρίς σήμερα καθώς το πρωινό μου δεν επιθυμώ να το πάρω καθισμένη στο τραπέζι του σπιτιού μου, αλλά σε ένα από τα υπέροχα τραπέζια του Handle Bar (Μελανθίου 8), το οποίο φημίζεται για το αυθεντικό αγγλικό πρωινό του. Αυτό το πολύ γευστικό πρωινό, το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους, εξαιρούνται όσοι κάνουν δίαιτα, διότι είναι αρκετά παχυντικό. Το original english breakfast  περιλαμβάνει τηγανιτά αυγά, μανιτάρια  κομμένα σε λεπτές φέτες ή ολόκληρα σωταρισμένα σε λάδι ή βούτυρο και αρωματισμένα με βασιλικό. Επίσης, baked beans (κοκκινιστά φασόλια), ψωμί, λουκάνικα, μπέικον και φυσικά, το αγαπημένο ρόφημα των Άγγλων, το τσάι. Αν επισκεφτείς ποτέ αυτό το μέρος θα ενθουσιαστείς με το καταπληκτικό decor, τις σέλες (ποδηλάτου)-σκαμπό και τις απίστευτες τιμές του. Σίγουρα θα φύγεις από εκεί με την αίσθηση ότι θες να ξαναπάς. 

Ξέρεις, όταν η μέρα μου ξεκινάει να… γεμίζει όμορφα και μάλιστα από το κέντρο της πόλης, κάτι περίεργο με πιάνει. Θέλω να περπατήσω όσο πιο πολύ γίνεται, να χαρώ τους ήχους, τους ανθρώπους, τα αρώματα, τις βιτρίνες, όλα! Σαν παιδί της πόλης δεν μπορώ χωρίς την «βαβούρα» του κέντρου, μου αρέσει αυτή η κίνηση, οι γρήγοροι ρυθμοί, οι εργασιομανείς που βαδίζουν με ρυθμικό γοργό βήμα και μιλούν στο τηλέφωνο με σοβαρό ύφος και ντυμένοι στην τρίχα.

 Ένα καφεδάκι κάπου εκεί ανάμεσα στον περίπατο μου θα κάτσω να το πιω. Θα επιλέξω το Τρανζίστορ (Πρωτογένους 10), το οποίο δεν είναι τυχαία το αγαπημένο μαγαζί της μισής Αθήνας. Δυσκολεύεσαι να βρεις τραπέζι, αλλά τέτοια ώρα που θα πάω εγώ, άνετα θα βρω! Οι ωραίες world, jazz και funky μουσικές του πάντα με ενθουσίαζαν και με τράβαγαν να κάτσω κι άλλο. Πληροφοριακά, όσο ο καφές που θα πιεις εκεί τόσο και τα κοκτέιλ, και τα πιάτα ημέρας είναι εξίσου ικανοποιητικά και ποιοτικά. Οι ρετρό πινελιές και οι καλλιτεχνικές λεπτομέρειες στη διακόσμηση απογειώνουν την κατάσταση!

Θα βαδίσω μέχρι την (Εμμανουήλ Μπενάκη 71, πλατεία Εξαρχείων) όπου βρίσκεται το φοβερό Ρακουμέλ. Ένα γνήσιο κρητικό μεζεδοπωλείο στα Εξάρχεια, το οποίο φτιάχνει εξαιρετικό ρακόμελο που σε «ανεβάζει», με βάση σπιτική ρακή από την Ζάκρο Σητείας. Το… concept ήταν έμπνευση μιας παρέας από την Ιεράπετρα. Στη συνταγή μάλιστα προσθέτουν ματζουράνα και δίκταμο από το οροπέδιο Λασιθίου και έτσι η γευστική εμπειρία… μένει αξέχαστη. Σε αυτό το μαγαζί λατρεύω τα μυζηθροπιτάκια, το απάκι, το λουκάνικο ξιδάτο Κρήτης,  φυσικά τον ντάκο και τέλος τις φρεσκοκομμένες πατατούλες. Να σημειώσω ότι  δεν πληρώνουμε παραπάνω από 15€ ανά άτομο. Συχνά έχει και ζωντανή μουσική με ρεμπέτικα.

Θα κλείσω αυτή τη μέρα με το αγαπημένο μου The Dark Side of Chocolate (Σόλωνος 49). Ένα σκέτο παραμύθι, αυτή η λιλιπούτεια σοκολατερί μεταξύ Κολωνακίου και Πανεπιστημίου θα σας κακομάθει με τις γλυκιές της γεύσεις. Εμένα τουλάχιστον με έχει κακομάθει και φαντάσου ότι δεν είμαι του γλυκού. Εδώ, στα μικρά στρογγυλά τραπεζάκια έρχομαι και χαλαρώνω κι μπαίνω σε πειρασμό από τις μυρωδιές και κάθε φορά δοκιμάζω και κάτι διαφορετικό, διάφορες σοκολατένιες «αμαρτίες». Ο ιδιοκτήτης δημιουργεί φοβερές συνταγές ζεστής σοκολάτας, αλλά και χειροποίητα σοκολατάκια που μπορείς να απολαύσεις επί τόπου ή να πάρεις μαζί σου, τα οποία παρασκευάζονται από σπάνια ποικιλία σοκολάτας συνδυασμένη με μυρωδικά, πιπέρια και ελληνικά βότανα για spicy εμπειρίες.  

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 9 Μαΐου

Διεκδικήστε ό,τι πιστεύετε ότι σας ανήκει

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός