Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Χριστουγεννιάτικη προθέρμανση με σοκολάτα, έγκλημα και παρασπονδία

Η Μαριέτα ξεκίνησε να μετράει αντίστροφα για τις γιορτές και θέλει να σε παρασύρει μαζί της!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Ο Άι Βασίλης άρχισε να μοιράζεται μέσω Facebook ζωντανές εικόνες από τον Βόρειο Πόλο, το ημερολόγιο μου λέει 10 Νοεμβρίου και το κομπιουτεράκι που έκανα τους υπολογισμούς μου, δείχνει ξεκάθαρα αποτελέσματα: τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Σήμερα, λοιπόν, λέω να λάβω δράση για να μπω αργά και σταθερά στο εορταστικό κλίμα. 

Θα πάρω ρεπό από τις δουλειές και τις υποχρεώσεις και θα ξεκινήσω από το Κεφαλάρι και τα Starbucks που βρίσκονται στην Κασσαβέτη 19. Αυτό το μαγαζί μου αρέσει πολύ γιατί έχει αυτόν τον πάνω όροφο ανάμεσα στα δέντρα, που είναι ιδανικός για διάβασμα και χουχούλιασμα. Πριν ανέβω, θα επιλέξω ανάμεσα στις εορταστικές γεύσεις των Starbucks που κατέφθασαν μόλις, φυσικά μέσα στα χαρακτηριστικά κόκκινα κύπελλα που φέτος έχουν επάνω μοναδικές δημιουργίες πελατών. Fudge Hot Chocolate, Gingerbread Latte ή Toffee Nut Latte; Η απόφαση δεν είναι εύκολη αλλά νομίζω θα τολμήσω το πρώτο - δηλαδή την ωδή στη σοκολάτα γάλακτος με σαντιγί και γαρνιτούρα χρυσών σοκολατένιων στολιδιών από λευκή σοκολάτα! 

 

starbucsk1.jpg 

Με αυτό το... έπος στο χέρι, θα ανέβω στον πάνω όροφο και θα ξεκινήσω το διάβασμα, γιατί γιορτές θα πει ελεύθερος χρόνος. Βρίσκομαι στο τέλος του "Έγκλημα στα Φιορδ" και έχω σκοπό να δω πως λύνεται το μυστήριο το συντομότερο. Το αστυνομικό αυτό μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, με έχει πραγματικά κάνει να εθιστώ και ο Jorn Lier Horst - Νορβηγός πρώην αστυνομικός που έγραψε αυτό το διαμάντι - με έχει κερδίσει. Στις 24/11 που θα έρθει στα Public Συντάγματος, θα είμαι εκεί να ρωτήσω λεπτομέρειες για αυτό το υπέροχο βιβλίο με τους περίεργους φόνους, τα Φιόρδ και τα μαύρα πουλιά.

Μέχρι τότε, λέω να περάσω από τo καφέ του Public στο Σύνταγμα, γιατί μου αρέσει η θέα τους και με "ανεβάζει". Εκεί, θα κάνω τη λίστα μου για τα επόμενα βιβλία που θα καταβροχθίσω τις γιορτινές μέρες, θα κοιτάξω τα όμορφα αστεράκια στην Βασιλίσσης Σοφίας και θα χαζέψω το κέντρο από ψηλά. Από απόσταση, ακόμα και οι βιαστικοί Αθηναίοι που τρέχουν να προλάβουν το μετρό, μοιάζουν όμορφοι. Σαν πολύχρωμο αίμα που τρέχει στις αρτηρίες της πρωτεύουσας και της δίνει ζωή. Έχω ανάγκη από κάτι φιλοσοφικό, είναι προφανές. Ας το γράψω στη λίστα των βιβλίων μου.

 

pcafe.jpg 

Φεύγοντας από το Public cafe, θα κάνω μια junk παρασπονδία και θα φάω στο χέρι 2 cheese burger. Μετά θα κατηφορίσω την Ερμού και θα στρίψω αριστερά στην Καπνικαρέα, ώστε να συναντήσω σιγά σιγά τα στενά της Πλάκας. Θα φτάσω στην Ανδριανού να χαζέψω κανένα κόσμημα - να βοηθήσω τον Άι Βασίλη στο έργο του να μου βρει δώρο. Και για φινάλε, Κιμωλία. Αυτό το Art cafe με τα ιδιαίτερα χρώματα και τον πολύ ζεστό χώρο, είναι ταμάμ για να κλείσω αυτή την εορταστική βόλτα μου, που χωρίς καμία αμφιβολία με ανέβασε ψυχολογικά και με έβαλε στο κλίμα των γιορτών. Ακολούθησε το και εσύ, δε θα χάσεις!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 9 Μαΐου

Διεκδικήστε ό,τι πιστεύετε ότι σας ανήκει

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός