Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Έφυγα για Hardcore Mentality, «αρχοντικό» ολόλευκο τζάκι και πορτοκαλόπιτα!

Η Χρύσα έρχεται να σου φτιάξει την Δευτέρα σου με τις πιο κεφάτες και νόστιμες επιλογές!


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Αν η Δευτέρα δεν ξεκινήσει με καλοπέραση και καλή παρέα τότε δύσκολα κυλάει η εβδομάδα. Σήμερα και που δεν θα σε πάω αγαπημένη μου φίλη! Καλό θα ήταν να τολμήσεις να πεις ΝΑΙ κι εσύ σε αυτές τις επιλογές για να έχεις μια αξέχαστη Δευτέρα λίγο πριν τα όμορφα Χριστούγεννα! 

Θα ξεκινήσουμε με το Γιασεμί (Μνησικλέους 23, Πλάκα). Η ξεχωριστή και απαράμιλλη ομορφιά  του πιο cozy café της Πλάκας θα είναι εκεί και θα μας περιμένει για άλλο ένα ωραίο πρωινό καφεδάκι! Το «αρχοντικό» ολόλευκο τζάκι στο βάθος σε κάνει να μη θες με τίποτα να φύγει, μη σου πω ότι σε προδιαθέτει να κοιμηθείς εκεί το βράδυ. Η ξακουστή πορτοκαλόπιτα που θα απολαύσω καθισμένη με την παρέα μου στα ξύλινα τραπεζάκια είναι το κάτι άλλο, αν πας μην την προσπεράσεις.

Κονσερβοκούτι (Ιπποκράτους 148 Αθήνα), η επόμενη στάση… για την μισή παρέα που θέλει να φάει εκεί! Έχει τρεις αίθουσες, με κλασικά μαρμάρινα τραπεζάκια καφενείου, το Κονσερβοκούτι στην Ιπποκράτους σερβίρει ιδιαίτερα νόστιμα πιατάκια με προτάσεις όπως πικάντικο κοτόπουλο, ελληνικές σαλάτες, λουκάνικα με σύκο και μέλι, αλλά και κρεατικά σχάρας. 

Οι άλλοι μισοί μέσα στους οποίους είμαι κι εγώ θα φάμε στο Αντέστε (Μπισκίνη 85, Ζωγράφου). Ένα σου λέω, έχει λουκάνικο ξιδάτο, μυζηθρόπιτες, χοιρινό με πλιγούρι και άλλα νόστιμα μεζεδάκια από το όμορφο νησί της Κρήτης. Και όλα αυτά συνοδεύονται  με εξαιρετικό χύμα κρασί, ρακόμελο ή τσικουδι.

Κλασικά, άλλη μια Δευτέρα που θα καταλήξουμε για ποτό στο Encore (Ελβετίας 21, Αγ.Παρασκευή). Το πρώτο καθαρόαιμο cocktail bar της Αγίας Παρασκευής σερβίρει… μικρά θαύματα όπως το Souvenirs de Merveilles (με παλαιωμένη τεκίλα, πράσινο chartreuse, μανταρίνι και αρωματισμένο με φιστίκι Αιγίνης μέλι) και το Hardcore Mentality (με παλαιωμένο ρούμι, μαρμελάδα κάστανο και χυμό από λευκό γκρέιπφρουτ). Θεϊκά κοκτέιλ! 

Φίλη μου φεύγω, πάω να απολαύσω την Δευτέρα μου!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε λυγμούς στην εκπομπή Στούντιο 4

Όταν αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα της

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου