Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ψώνια της τελευταίας στιγμής

Η Κέλλυ βρίσκει τα δώρα που χρειάζεται, εύκολα και γρήγορα.


Κέλλυ Νόβακ

Σου έχω πει ότι λατρεύω τα Χριστούγεννα, έτσι; Αλλά μάλλον δεν σου έχω πει ότι μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες είναι να κάνω δώρα στους κοντινούς μου ανθρώπους και φίλους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το να πρέπει να σκεφτείς ένα δώρο για ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, όσο αγχωτική και αν μπορεί καμιά φορά, να είναι αυτή η διαδικασία. Και αυτό για δύο λόγους: 1ον γιατί πρέπει να βρεις ένα δώρο κατάλληλο για αυτό το πρόσωπο και 2ον να βρεις κάτι σχετικά οικονομικό –πώς να το κάνουμε παίζει πλέον και αυτό ρόλο στις ημέρες μας. Είμαι πολύ χαρούμενη όμως φέτος γιατί κάποιος (ίσως να είναι ένας από τους βοηθούς του Άγιου Βασίλη…), θα με βοηθήσει να βρω τα δώρα που χρειάζομαι, εύκολα και γρήγορα, γιατί είμαι άνθρωπος της τελευταίας στιγμής κι όλας και έπρεπε να φτάσει προ-παραμονή Χριστουγέννων για να κάνω αυτά τα ψώνια!

Pixel
Pixel

Έφυγα λοιπόν για Σύνταγμα και το πολυαγαπημένο Attica Department Store (Πανεπιστημίου 9, Αθήνα). Κάνοντας ήδη μια πρώτη βόλτα στο ισόγειο του πολυκαταστήματος, βρίσκω να με… τραβάει κάτι. Είναι το stand της Estée Lauder. Πολλές κόκκινες και χρωματιστές συσκευασίες βλέπω να το τριγυρίζουν και σαν οπτικός άνθρωπος που είμαι, τρέχω κατευθείαν εκεί! Συνειδητοποιώ τελικά ότι εδώ θα βρω όλα αυτά που χρειάζομαι για σήμερα. Δώρα σε καλές τιμές, για τα αγαπημένα μου πρόσωπα! Αρχικά, σταματάω να κοιτάξω τα κραγιόν (τέλειο δώρο για την φίλη μου την Φανή που λατρεύει τα κραγιόν της Estée Lauder). Το μάτι που πέφτει αμέσως στην νέα σειρά των καταπληκτικών Pure Color Envy Hi-Lustre Lipsticks (34€/ανά κραγιόν). Τσεκάρω τις αποχρώσεις και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω ποιο να διαλέξω! Νομίζω ότι θα καταλήξω σε μια ροζ/κόκκινη απόχρωση που είναι άκρως διαχρονική αλλά και χριστουγεννιάτικη!  
 

attica_vsp_xmas_estee_01.jpg

Πίσω από το stand των κραγιόν, βλέπω μια κoπέλα στην ηλικία μου να τεστάρει ένα μικρό καφέ μπουκαλάκι στο χέρι της, το οποίο μου θυμίζει και λίγο αυτά των παλιών φαρμακείων. Ήδη αυτό έχει τραβήξει την προσοχή μου και όσο πλησιάζω συνειδητοποιώ ότι πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα μου προϊόντα της εταιρίας αυτής. Το Advanced Night Repair Serum (118€) το θυμάμαι να το φοράει η θεία μου, από τότε που ήμουν μικρό παιδάκι, οπότε αμέσως καταλαβαίνω ότι βρήκα την… λύση για ένα ακόμη δώρο! Φυσικά, επειδή γνωρίζω τα... θαύματα που μπορεί να κάνει στην επιδερμίδα αυτό το προϊόν, θα πάρω ένα και για εμένα, μιάς και ο κρύος καιρός έχει ήδη "προσβάλλει" το πρόσωπό μου με την ξηρότητα του χειμώνα! 

attica_vsp_xmas_estee_02.jpg
 

Φυσικά, όσο τριγυρίζω γύρω από το stand της Estee Lauder δεν γίνεται να με προσπεράσει η καταπληκτική μυρωδιά του Modern Muse Le Rouge Gloss (76€) το οποίο γενναιόδωρα αρωματίζουν τα κορίτσια της Estée. Αμέσως λοιπόν, συνειδητοποιώ ότι αυτό είναι ένα καταπληκτικό δώρο για την αδερφή μου, η οποία λατρεύει τις μυρωδιές από μαύρο κεράσι, ροζ πιπέρι και γιασεμί και τις οποίες τυγχάνει να περιλαμβάνει το άρωμα αυτό. Σκέφτομαι ήδη ότι θα ενθουσιαστεί με την χριστουγεννιάτικη συσκευασία την οποία συνοδεύει για αυτή την περίοδο το άρωμα και το γεγονός ότι θα βρει έναν ευφάνταστο τρόπο να το διακοσμήσει στο νέο της σπίτι!

attica_vsp_xmas_estee_03.JPG
 

Και μιας λέω για συσκευασίες, όταν πλησιάζω προς το ταμείο έχοντας συγκεντρώσει όλα μου τα δώρα, ευγενικά με ρωτάει μια κοπέλα: «Τα θέλετε τυλιγμένα στις χριστουγεννιάτικες συσκευασίες μας;». Σαφώς και απαντάω θετικά, καθώς παράλληλα ήταν το στολισμένο stand του brand που περιτριγυρίζεται από αυτές τις κομψές χριστουγεννιάτικες συσκευασίες οι οποίες εξαρχής μου τράβηξαν την προσοχή!
 

attica_vsp_xmas_estee_04.jpg
 

Έχοντας εκπλαγεί από το γεγονός ότι κατόρθωσα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να κάνω τα… ψώνια της τελευταίας στιγμής, βλέπω ότι έχω λίγο χρόνο να πάω σπίτι και ξεκουραστώ και έπειτα να βγω για μια μια βόλτα. Γιορτές είναι εξάλλου… επιβάλλεται. Έφυγα λοιπόν για Βύρωνα και το πολυαγαπημένο Beer on Us όπου σήμερα έχει live εμφάνιση των Dilemma, όπου με άκρως χριστουγεννιάτικη διάθεση, θα ερμηνεύσουν κάλαντα και γνωστά αγαπημένα κομμάτια Ελλήνων συνθετών με μουσικά όργανα όπως σαξόφωνο, κιθάρα κτλ. Μια γιορτινή βραδιά που δεν έχω σε καμία περίπτωση σκοπό να χάσω, ενώ παράλληά απολαμβάνω μια La Trappe μπύρα!

Καλά Χριστούγεννα!

Photo Credits: Θωμάς Κώνστας

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 14 Μαΐου

Μην επιτρέψετε στα συναισθήματά σας να σας οδηγήσουν σε αδιέξοδα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/5 Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικηής Γλώσσας 2024: Μιράντα Βερούλη & Choro Plus Half Note Jazz Club

Από το φάντο στη σάμπα: Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου