Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Χρύσα έκανε βόλτα στην κουζίνα

Θα φτιάξω δυο ξεχωριστά πιάτα για τις αγάπες μου! Χριστουγεννιάτικοι πατατοχιονάνθρωποι περιμένουν την Κάτια και ριζότο με σάλτσα μανιταριών, κάρυ, ρεγκάτο και καλαμπόκι περιμένει τον Βασίλη! Είναι τα αγαπημένα τους! 
Ριζότο με σάλτσα μανιταριών, κάρυ, ρεγκάτο και καλαμπόκι (συνταγή της Χρύσας)! Αυτό το Ριζότο είναι πολύ μπροστά και σε εμφάνιση και σε γεύση! Αν θέλεις και εσύ να εντυπωσιάσεις, επιχείρησέ το και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη! Αρκεί βέβαια να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα!

*Την Τρίτη, η Αναστασία ήπιε καφέ στο Μανταλάκι

Θα ξεκινήσω με το αγαπημένο μου στέκι, το Μανταλάκι (Μπάμπη Άννινου 15, Άνω Πατήσια). Να πιεις εκεί ελληνικό καφέ να σου φύγει το μυαλό! Επίσης, για όσους θέλουν να φάνε στο Μανταλάκι, έχει κρεατικά από τη Μάνη, απάκι από την Κρήτη, λουκουμάκια από την Καλαμάτα, τσάι από τον Ταΰγετο, τσίπουρο από την Πιερία, ρακή από το Λασίθι και κρασί από τα Μεσόγεια και την Κορινθία. Οι τιμές είναι εντυπωσιακά… χαμηλές. Όπως κατάλαβες το  Μανταλάκι θα το βρεις ανοιχτό από τις 10.00 το πρωί για καφεδάκι και τάβλι ως τη 1.00 το βράδυ για φαγοπότι, ρακή και φθηνό κρασί. 

*Την Τετάρτη, η Λένα έφαγε γουρουνοπούλα

Μετά, τραγουδώντας, θα πάμε  στον Χολαργό και πιο συγκεκριμένα στο ΘάΜα (Λεωφόρος Μεσογείων 242, απέναντι από το μετρό Χολαργός). Το συγκεκριμένο εστιατόριο άνοιξε πριν δυο χρόνια, και κατευθείαν έγινε σημείο αναφοράς όλων των κατοίκων των Β.Π. -και όχι μόνο. Και μάλιστα, καθόλου τυχαία, καθώς προσφέρει εξαιρετικό φαγητό, χαλαρό περιβάλλον και ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Τρία σε ένα δηλαδή! Τα πιάτα του είναι... μαμαδίστικα και στηρίζονται στη μεσσηνιακή κουζίνα, ενώ οι μερίδες του είναι άκρως χορταστικές. Προσωπικά, θα σου πρότεινα να επιλέξεις την τριμμένη πατάτα με τα αυγά ενώ αν πετύχεις τη γουρουνοπούλα να την δοκιμάσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Η τραγανή πέτσα και το σούπερ ζουμερό κρέας της θα σε κάνουν να πιστέψεις στα... θάματα!

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα έκανε προς Μαβίλη

Μετά από κλασική μουσική, θα πάω για swing και jazz, σε ένα αγαπημένο μέρος: το Mπρίκι (Δορυλαίου 6). Θα βολευτώ σε ένα από τα ιδιαίτερα καθισματάκια στο βάθος και θα πιώ τη μπύρα μου απολαμβάνοντας τη μοναδική αισθητική του χώρου. Οι πιθανότητες να χορέψω και λίγο, είναι πολλές. Ελπίζω μόνο να είμαι τυχερή και όταν φτάσω να μη γίνεται ήδη χαμός από κόσμο.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ αποχαιρέτησε τις γιορτές με Noel

Και πάνω που νιώθω και πάλι σαν μικρό παιδί, ήρθε η ώρα να ξανανιώσω… ενήλικας. Και επειδή είμαι και επίσημα ενήλικας εδώ και πολλά χρόνια, λίγο αλκοόλ στο αίμα μου επιβάλλεται να «τρέξει»! Θέλω να συνδυάσω και ποιότητα αλλά και την σημερινή θεματική της βόλτας μου, το ιδανικό μέρος για να το κάνω αυτό δεν είναι άλλο από το μπαρ Noel (Κολοκοτρώνη 59Β). Μόλις σημάνει… 12 έφυγα για Μοναστηράκι και στο απόλυτο μέρος που κάθε μέρα είναι γιορτή! Ίσως να το λέω γιατί το υπέροχα διακοσμημένο μαγαζί έχει πάντα μια τρομερή ζεστασία αλλά και glam, στοιχεία πάντα συνυφασμένα με τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ή μπορεί απλά να φταίει το όνομα του μαγαζιού. Είτε πολύ απλά ψάχνω μια δικαιολογία κάθε φορά για να απολαύσω τα τρομερά λαχταριστά κοκτέιλ του μπαρ (ναι, στο τελευταίο καταλήγω και εγώ). Η λίστα με τις ευφάνταστες δημιουργίες aka cocktails; Ατελείωτη! Η όρεξη για να τα δοκιμάσω (σχεδόν) όλα; Αστείρευτη. Τίποτα δεν με σταματάει απ’ ότι καταλαβαίνεις για να περάσω τις τελευταίες ημέρες των γιορτών… γιορτινά. Ούτε και εσένα φυσικά. Οπότε τι λες; Πάμε μια τελευταία βόλτα με το «έλκηθρο» του Άγιου Βασίλη;

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;

ΠΑΙΔΙ

Πασχαλινές δημιουργίες από τα χεράκια τους

Απολαμβάνουμε τις διακοπές του Πάσχα, φτιάχνοντας τα πιο όμορφα διακοσμητικά