Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια βόλτα με πράσινο και εξαιρετικό φαγητό

H Μαριέτα απολαμβάνει τον ήλιο, τα ψώνια και τα περιποιημένα πιάτα.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Μετά από πολλές μέρες συννεφιάς, επιτέλους ο καιρός φαίνεται να έφτιαξε! Τα σύννεφα έχουν πάρει δρόμο και ο ήλιος είναι εδώ. Πριν προλάβει να την... κάνει με ελαφρά - γιατί ok, χειμώνα έχουμε, οι βροχές δεν τέλειωσαν -, λέω να τον απολαύσω.

Θα βάλω τα γυαλιά μου, τα ζεστά μου ρούχα και θα πεταχτώ στο Γαλάτσι για μια δουλειά. Δε θα αφήσω, όμως, τα "πρέπει" να μου φάνε την ηλιόλουστη μέρα. Το μεσημεράκι θα με βρει στο Άλσος Βεΐκου. Αγαπώ αυτό το μέρος. Μόλις περπατάω 30 βήματα από την είσοδο, ξεχνάω ότι βρίσκομαι στην Αθήνα και νομίζω ότι κάνω βόλτα σε κάποια επαρχία με πολύ πράσινο.

Η στάση μου θα είναι στο Alea In Style, ένα όμορφο καφέ εντός του πάρκου, το οποίο φυσικά έχει θέα πράσινο και ένα ωραίο κυκλικό τζάκι. Θα απολαύσω τον καφέ μου, τη ζεστασιά του χώρου, το διάλειμμα μου, και μετά θα φύγω προς κέντρο... Συγκεκριμένα, θα πάω για μια βόλτα στην Ερμού γιατί ως γνωστόν εκπτώσεις έχουμε. 

Και το βραδάκι, ο δρόμος μου θα με βγάλει στο Brown's, που βρίσκεται στο lobby του Divani Caravel. Υπέροχη ατμόσφαιρα και μοναδικές γεύσεις θα έχει το κλείσιμο της πρώτης βόλτας μου, τον Φεβρουάριο. Με τις αποχρώσεις του καφέ να με περιτρυγιρίζουν, θα παλέψω για να αποφασίσω ποιο από όλα τα ωραία πιάτα της μοντέρνας Brasserie, θα φτάσουν στο τραπέζι μου.

salataout1.jpg 

Να το ρίξω στο comfort food ή μια πιο εκλεπτυσμένη γαστρονομική δημιουργία; Γαρίδες κοκτέιλ; Βlack Angus Burger; Μια πολύχρωμη σαλάτα; Δε ξέρω... θα το σκεφτώ πολύ, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φύγω με το στομάχι γεμάτο και τον ουρανίσκο απόλυτα ικανοποιημένο!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας