Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πάγκοι με φράουλες και ινδιάνικα φλάουτα!

Η άνοιξη για τη Χρύσα ξεκινάει πάντα με βόλτες στο κέντρο της πόλης, μουσική και μοσχομυρωδάτες φράουλες!


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Μπήκε η άνοιξη και δεν έχω επισκεφθεί ακόμα το Μοναστηράκι, το οποίο αγαπώ πιο πολύ από κάθε άλλο κομμάτι αυτής της πόλης. Μπορώ να σου μιλάω γι' αυτό ώρες ατέλειωτες! Στην καρδιά του Αθηναϊκού κέντρου, το Μοναστηράκι αποτελεί μοναδικό μείγμα ρυθμών, εποχών και πολιτισμών, ζωντανό, πολύχρωμο και πάντα δυναμικό – όμως, σταθερά αφιερωμένο στο εμπόριο και στο αντάμωμα των ανθρώπων (μαγεία). Το Μοναστηράκι θα είναι πάντα το σημείο αναφοράς και η ιδανικότερη αφετηρία για τις αθηναϊκές βόλτες μου. Την επόμενη φορά που θα πας, κάνε μου μια χάρη! Στάσου στο κέντρο της πλατεία και κάνε επί τόπου στροφή 360 μοιρών. Θα δεις μέσα σε λίγα μόλις τετραγωνικά την ίδια την ιστορία της Αθήνας, θα εκπλαγείς. Έχεις παρατηρήσει ότι την έχουν ανακαινίσει; Η πλατεία στρώθηκε με μωσαϊκούς κυβόλιθους από μάρμαρο, πέτρα και σκαλιστό μαντέμι, που συμβολίζουν τις «ροές» και την ποικιλοχρωμία των λαών της Μεσογείου. Αξίζει να σταθείς σε αυτό και να το παρατηρήσεις με την ησυχία σου!

Οι πάγκοι με τις φράουλες την άνοιξη με ξετρελαίνουν, από εκεί έχω φάει τις πιο νόστιμες και ευωδιαστές φράουλες! Οι μουσικές που παίζουν πρωί-βράδυ, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, από ινδιάνικα φλάουτα, αφρικάνικα τουμπερλέκια, και φορητά κασετόφωνα μου φτιάχνουν το κέφι. 

Όταν με πήγαν κάτι φίλοι πρώτη φορά στο Taf (Νορμανού 5), δεν σου κρύβω ότι ξετρελάθηκα κι από τότε το επισκέπτομαι κάθε φορά που πάω στο Μοναστηράκι. Πίσω από τις ξύλινες πόρτες του θα δεις την πιο όμορφη αυλή της πόλης. Ακόμα, οι ωραίες μουσικές, τα καθαρά ποτά, τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες συγκαταλέγονται επίσης στους λόγους για τους οποίους το επισκέπτομαι. 

Επόμενη και τελευταία στάση αποτελεί το Λουκούμι (Πλατεία Αβησσυνίας 3): Η πανέμορφη ταράτσα του κοιτάζει στα μάτια το Αστεροσκοπείο και την Ακρόπολη. Στον κατάλογό του θα βρεις από πίτσες και ζουμερά burger μέχρι finger food όπως φανταστικό απάκι και τραγανά spring rolls. Οι μουσικές του είναι πάντα alternative.

Θα φύγω περπατώντας, κάτι που λατρεύω να κάνω στο κέντρο της Αθήνας, ειδικά το βράδυ! Θα πάω μέχρι τη Βουλή να καμαρώσω τους υπέροχους τσολιάδες μας κι έπειτα θα φύγω για το σπίτι.

Σε φιλώ, σε χαιρετώ! Ραντεβού την επόμενη Δευτέρα!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!

ASK THE EDITOR

6 ελαφριές ενυδατικές κρέμες προσώπου για το απαραίτητο ανοιξιάτικο update στο skincare

Με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα να αποχωρούν σιγά σιγά, ώρα για αλλαγή στην ενυδατική σου κρέμα με μια πιο ελαφριά σύνθεση