Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πίτες, μπέργκερ και d' Αsti, δίπλα στη θάλασσα

H Μαριέτα περνάει μια γευστική ημέρα στο Π. Φάληρο.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Ο καιρός μας τα έχει χαλάσει λίγο, αλλά δε θα με αποτρέψει από το να κάνω προς το Π. Φάληρο, σήμερα. Ας βρέξει, αν θέλει. Δε θα πτοηθώ! Έχω ανάγκη από λίγη θάλασσα και από ωραίο φαγητό. 

Η μέρα μου, λοιπόν, θα ξεκινήσει με τις πίτες της Σοφίας (Αγίου Αλεξάνδρου 30). Υπάρχει ένα πρόβλημα, βέβαια. Δε ξέρω τι να διαλέξω από ολα αυτά τα χειροποίητα καλούδια. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και μιας και είμαστε και στη Σαρακοστή, έχουν εμπλουτιστεί με νηστίσιμο μενού - πίτες χωρίς αυγό παρακαλώ. Xμ, χμ... Αποφάσισα! Άλλη φορά τα νηστίσιμα, σήμερα μια γαλατόπιτα, το αποφάσισα!

Αφού, λοιπόν, ξεκίνησε τόσο γευστικά αυτή η Πέμπτη, της αξίζει αντάξια συνέχεια. Το πρόγραμμα - αργότερα- έχει, λοιπόν, "Χαμπουργκεράδικον" Χοντρός Λιγνός (Ζησιμοπούλου 97). Πρόκειται για μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στη λίστα των μαγαζιών του "Κυρ-Αρίστου". Ο χώρος του προσεγμένος και το προσωπικό με το χαμόγελο στα χείλη. Στην οθόνη παίζει -φυσικά- Χοντρός Λιγνός και στο αίθριο, κερδίζουν τις εντυπώσεις τα κυκλικά τραπέζια. Τα μπέργκερ εδώ είναι με μπιφτέκι που θυμίζει σπίτι. Θα πάρω ένα τσιζ και μια σόδα, γιατί το ξέρω πολύ καλά ότι θα φουσκώσω!

Και για το τέλος της ημέρας, ένα Moscato d' Asti. Πού; Μα στο Villa Grigio 46 (Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων). O καιρός είναι τόσο μαλακός, ώστε να αντέχεται και το έξω. Οι σόμπες βοηθούν, οι κουβέρτες που έχει το μαγαζί σε κάθε τραπέζι επίσης, μα εννοείται το Moscato d' Asti θα είναι αυτό που τελικά θα με ζεστάνει. Λαμπάκια και πράσινο, χαλαρή μουσική, ωραίο ποτό. Μοναδικός επίλογος στη μέρα μου!

Ραντεβού την άλλη Πέμπτη...

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 8 Μαΐου

Δώστε προτεραιότητα στην κάλυψη των ουσιαστικών σας αναγκών και μη φορτίζεστε συναισθηματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός