Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα χάνεται στο βασιλικό ροζ

...και γιορτάζει τον ερχομό της άνοιξης παρέα με την κόρη της



Πλατεία Αγίας Ειρήνης, βοήθειά της. Και βοήθειά μου, γιατί την επισκέφτηκα μόλις πριν από ένα χρόνο. Όταν ο κόσμος της Αθήνας είχε πια βουίξει ότι αυτό είναι το place to be, εγώ έξω από το Μετρό Μοναστηράκι ρωτούσα κατά πού πέφτει. Εξωγήινη, εντελώς.

Με είχε καλέσει η φίλη μου, η εκπάγλου καλλονής Μαρία Χωριανοπούλου, για να δω από κοντά το νέο της δημιούργημα, το Otto. 
Πήγα βράδυ. Χαμός, λαός, μπαρ γεμάτα, μουσικές ανακατεμένες, αγοραφοβία, αγάπη μου. 
Δεν ξαναπήγα βράδυ. Θες η ηλικία, θες η ανάγκη για πιο ήρεμες καταστάσεις, θες που δεκάρα δεν δίνω να είμαι κι εγώ στα places to be αν δεν έχουν κάτι να μου πουν, βράδυ δεν ξαναπάτησα. 

Επέστρεψα όμως μεσημεράκι, με ήλιο, παρέα με την κόρη μου και το φχαριστηθήκαμε. Και σήμερα θα πάω πάλι μαζί της, απογευματάκι, νωρίς, να περάσουμε από τις ανθισμένες τζακαράντες της πλατείας και να βρεθούμε στο Otto resto bar, που είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (κυριολεκτικά, μέχρι νωρίς το άλλο πρωί, αλλά αυτά είναι για σας που το ξενυχτάτε). 

Θα χαζέψουμε για άλλη μια φορά το εσωτερικό αυτού του ονειρικά διακοσμημένου νεοκλασικού κτιρίου, θα της πω για άλλη μια φορά ότι εδώ ήταν μια από τις εξοχικές κατοικίες του Όθωνα, εξού και το Otto («Εντάξει, μαμά, μου τα έχεις ξαναπεί! Γλυκό θα πάρουμε;»).   

Θα χαθούμε στο ροζ, αυτό που έντυνε τα παλιά αρχοντικά, και θα βγάλουμε τις selfies μας με φόντο τα περίτεχνα γύψινα και τους εντυπωσιακούς πολυελαίους. Τρελαίνεται η μικρή με τους πολυελαίους. 

Θα καθίσουμε σε ένα από τα τραπεζάκια έξω. Να κανακευτούμε από την τρυφεράδα της άνοιξης, να γιορτάσουμε «βασιλικά» τον ερχομό της, με μια έξοδο για δύο μια μέρα μετά την εαρινή ισημερία. 

Θα παραγγείλουμε pancakes με μπανάνα και νουτέλα για την Ιωάννα μαζί με έναν φρέσκο φρουτένιο χυμό και cheesecake με γλυκό του κουταλιού βύσσινο για μένα παρέα με ένα κοκτέιλ- χωρίς αλκοόλ, μην βιάζεσαι να πυροβολήσεις τη μάνα. 

Θα δούμε την Μαρία και τον Άλεξ, ένα από τα ομορφότερα ζευγάρια της πόλης, τόσο ταιριαστοί, τόσο ερωτευμένοι. Χωρίς έρωτα, πού πας να γιορτάσεις την άνοιξη; 

Θα ξαναέρθουμε. Γιατί place to be είναι το μέρος όπου σε σέβονται, σου προσφέρουν με ευγένεια το καλύτερο, που πας και επιστρέφεις δίχως δεύτερη σκέψη. 
Place to be είναι το μέρος όπου βρίσκεις πολύ ροζ και αγάπη. 

(Οtto resto bar: Καλαμιώτου 16-18, Πλατεία Αγίας Ειρήνης,τηλ: 210-3314676)
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του