Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Χρύσα πήγε Πετρούπολη

Πρώτη μας στάση θα είναι ως συνήθως στο αγαπημένο μας στέκι το «Μέλι» (Θράκης 81, Πετρούπολη). Ένας cosy, ζεστός, φιλόξενος χώρος που δεν πρόκειται να τον βρεις άδειο ούτε μια καθημερινή. Καφετέρια που νεανικές παρέες συζητάνε για ότι μπορεί να φανταστεί ο νους σου συνοδεία καφέ ή άλλων ροφημάτων που φτιάχνουν στο «Μέλι». Έχει και ποικιλία σε μπύρες, αλλά η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι το μελόκρασο και επιβάλλεται να το δοκιμάσεις.

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα χάθηκε στο βασιλικό ροζ

Επέστρεψα όμως μεσημεράκι, με ήλιο, παρέα με την κόρη μου και το φχαριστηθήκαμε. Και σήμερα θα πάω πάλι μαζί της, απογευματάκι, νωρίς, να περάσουμε από τις ανθισμένες τζακαράντες της πλατείας και να βρεθούμε στο Otto resto bar, που είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (κυριολεκτικά, μέχρι νωρίς το άλλο πρωί, αλλά αυτά είναι για σας που το ξενυχτάτε). 
Θα χαζέψουμε για άλλη μια φορά το εσωτερικό αυτού του ονειρικά διακοσμημένου νεοκλασικού κτιρίου, θα της πω για άλλη μια φορά ότι εδώ ήταν μια από τις εξοχικές κατοικίες του Όθωνα, εξού και το Otto («Εντάξει, μαμά, μου τα έχεις ξαναπεί! Γλυκό θα πάρουμε;»). Θα χαθούμε στο ροζ, αυτό που έντυνε τα παλιά αρχοντικά, και θα βγάλουμε τις selfies μας με φόντο τα περίτεχνα γύψινα και τους εντυπωσιακούς πολυελαίους. Τρελαίνεται η μικρή με τους πολυελαίους. 

*Την Τετάρτη, η Λένα ψήφισε ταράτσα

Kατεβαίνoυμε τα σκαλάκια του Ηρώδειου και κατευθυνόμαστε προς Μοναστηράκι. Πλατεία. Απέναντι από τον Σταθμό του μετρό. Α for Athens. Το τέλειο μπαρ, η μαγική ταράτσα, η ασύγκριτη θέα, το σημείο της απόλυτης συνάντησης με την φωτισμένη Ακρόπολη και το δικό σου, το καταδικό σου cocktail. Ολα αυτά μαζί. Για να κλείσει μια γεμάτη μέρα με μια ζωντανή νύχτα. Ραντεβού την επόμενη Τετάρτη. Εδώ. Στο allyou! 

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα ήθελε θάλασσα

Καφές στο Balux The House Project  (Λ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα). Επειδή δεν έτυχε να έχω στην Αττική ένα φανταστικό σπίτι στο πλάι της θάλασσας, θα καλύψω το κενό πίνοντας τον πρωινό καφέ μου στο Balux The House Project. Δε θέλει πολλές συστάσεις, σίγουρα θα έχεις πάει και είμαι σίγουρη ότι ήδη το σκέφτεσαι και εσύ να μου κάνεις παρέα. Η θάλασσα είναι ένα βήμα από το μαγαζί και ο χώρος είναι ζεστός και... σπιτίσιος.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ έφαγε ινδικό σουβλάκι

Λοιπόν, σταμάτα ό,τι κάνεις και απλά διάβασε με προσοχή: Στο Mirch σερβίρουν ινδικό σουβλάκι. Ναι, ναι καλά διάβασες! Και μάλιστα, πεντανόστιμο ινδικό σουβλάκι! Εντάξει, για να είμαι ειλικρινής δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας παραδοσιακό street food. Εδώ λοιπόν, μπορείς να απολαύσεις το «σουβλάκι» με ένα ιδιαίτερο twist: σε μια πίτα “nan”, μπορείς να βάλεις ό,τι υλικά θέλεις. Από κοτόπουλο tikka, αγγούρι, chutney σάλτσα και γενικά όποια άλλη ινδική γεύση μπορείς να φανταστείς. Το αποτέλεσμα αυτού: Θαυμάσιο! Και «παρέα» με μια ινδική μπύρα Cobra, το γευστικό σου ταξίδι δεν είναι πιο ενδιαφέρον από αυτό!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!