Ψώνια, ενισχυμένο κουλούρι και βάφλα!

Η Μαριέτα πάει κέντρο και θα σε πείσει να την ακολουθήσεις και εσύ.

Μαριέτα Χριστοπούλου

Πότε ήταν Χριστούγεννα, πότε ήρθε Πάσχα, ούτε που το κατάλαβα. Έτσι έχουν τα πράγματα, όμως. Το λέει και το ημερολόγιο: έχουμε 6 Απριλίου, κάτι που σημαίνει ότι είμαστε 10 ημέρες πριν το Πάσχα. Με κάτι πρόχειρους υπολογισμούς και δεδομένου ότι εννοείται θα πάω χωριό, μάλλον δεν έχω και πολύ χρόνο μπροστά μου για να ψωνίσω δώρα, ρούχα κλπ. Οπότε, έφυγα για κέντρο. 

Από σήμερα, τίθεται και σε ισχύ το διευρυμένο ωράριο που σημαίνει ότι τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά 9-9. Όχι ότι θα κάτσω τόσες ώρες στους δρόμους, απλά στο λέω να το ξέρεις. 

Θα φτάσω, λοιπόν, στην Ερμού και θα ξεκινήσω από Σύνταγμα προς την Καπνικαρέα, να την κατηφορίζω. Όταν φτάσω Αιόλου και συγκεκριμένα στον αριθμό 17Α, θα κάνω την πρώτη στάση να ξεκουραστώ και να φάω το κλασικό πρωινό κουλούρι σε ενισχυμένη έκδοση. Είμαι σίγουρη ότι ξέρεις για τι πράγμα μιλάω. Το Oven Sesame. Θα φάω αυτό που βλέπεις στην κεντρική εικόνα. Λέγεται Light Bite και περιέχει αφράτη κρέμα τυριού, φρέσκα μυρωδικά, άπαχη καπνιστή γαλοπούλα, ντομάτα, αγγούρι κα πράσινη σαλάτα. 

Μετά, θα χαζέψω λίγο βιτρίνες και θα πάω για το καφεδάκι μου και την βάφλα μου, βεβαίως βεβαίως, στην Καπνικαρέας 3 και το Cookie Land, με τα ωραία του τραπέζια και το γελαστό προσωπικό. Ο καιρός μπορεί να έχει μουτρώσει, αλλά η θερμοκρασία είναι καλή, οπότε θα ψηφίσω πεζόδρομο, να με χτυπήσει και ο αέρας. 

Τα ψώνια θα συνεχιστούν (οι βιτρίνες δηλαδή, γιατί από ψώνια...) και σιγά σιγά θα ξεκινήσω να ανηφορίζω προς το σπίτι. Εννοείται θα ξανάρθω κέντρο. Και όχι μόνο για τα εμπορικά αλλά για τις γεύσεις, αυτές τις γεύσεις που βρίσκεις μόνο εκεί: στην καρδιά της πόλης. 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares